Monday, May 30, 2011

Teater Muzikal Kenangan Mengusik Jiwa 60an

Berpeluang menonton Teater Muzikal Kenangan Mengusik Jiwa 60an  (KMJ) semalam. Ray pergi bersama two of my best friends. Two toughest crictic yang pernah ray kenali. Throughout more than 20 years of friendship, I have heard lots of critics from these two people. Tough critics but yet very sincere.



I am not a fan of irama lagu 60an ni, but I am there to support another dear friend who happens to be the main cast dalam teater ni. Tak lain tak bukan, Gadaffi Ismail Sabri (Dafi).


Here are few points about KMJ. (pendapat peribadi dan my two friends)

Thursday, May 26, 2011

Sejam Dalam Komuter

My car City got sick last Saturday. Selepas 9 tahun berkhidmat, masuk bengkel untuk dibaik pulih. I don't have any 2nd car like some other people so...I've taken public transport.

Reaction that I've got is "Can't imagine that ray naik public transport and all" dan terus digelakkan.



Heyyy..macam la I xpernah naik public transport kan? Cis..

To be honest, I kind enjoy pulak naik bas, taxi, lrt and komuter ni. Ia memberikan satu perspektif baru tentang public transport nieh..hahaha

City masuk ward in Seremban for few days. Dalam tempoh tu I have taken all public transport  yang ada kat Malaysia ni. It's nn my way from Seremban to Shah Alam and back to Seremban to pick City up.

Today ray nak kongsi tentang perjalanan ray dalam KTM Komuter dari KL Sentral ke Seremban. Masa perjalanan lebih kurang 1 jam 15 minit. Jom baca!

Monday, May 23, 2011

Crew Life 30 : Devil wears Kebaya (Finale)

Jarak yang sepatutnya sampai dalam masa beberapa saat, terasa tersangat lama.

“Excuse me, Adib...you want to see me?” tanya Amy dengan suara terketar-ketar. Pelik pulak rasa Amy bila memanggil nama bossnya yang jauh lebih berusia darinya. It’s a common thing to call your supperior simply by calling them with their names only. Without the Mr/Mrs or Abang/Kak. Yang peliknya, management people yang kerja on ground you have to address them apropriately but not your superior onboard.

Gambar Hiasan


“Yes, Amy. Do you know why I called you?” tanya Inflight Supervisor yang digeruni kerana mukanya yang sangat garang.

Amy hanya berdiam diri.

Thursday, May 12, 2011

Ragam di hari sukan si kecil

Sukan datang lagi. It's a yearly sports event for si kecil at RSK. Sebahagian daripada kurikulum yang mendedahkan si kecil  pada semangat kesukanan, persaingan..bla bla bla



Yang paling excited dah tentulah si kecil yang dah practice berbulan-bulan lamanya. At RSK, si kecil dibahagikan kepada tiga rumah (rumah merah, kuning dan biru). Ada 10 games dan each game akan memberi mata. Mata akan dikumpulkan utk menentukan juara keselurahan. Pendek kata semua akan dapat medal lahh..cuma berbeza dari segi pingat la...gold, silver or bronze.

Friday, May 6, 2011

Crew Life : Devil wears Kebaya (Part 1-9) Marathon

Gambar Hiasan


Disebalik senyuman dan keayuan wajah , tersimpan perangai puaka seorang peramugari. Bukan semua la...tapi ada dikalangan peramugari yg terbang di awan biru.


Mereka adalah dikalangan  'seniors' yg dah lama bekerja. Wajah yg agak garang, perfect grooming, kerja yg tip top, menyakinkan mereka utk berada dalam kategori ini.


Muka garang yg dimaksudkan ialah ada ciri2 muka sombong, suka melirik mata dan susah nak didekati. Perfect grooming pula bermaksud make up yg takde flaw...eye liner, bedak, lipstick yg glossy, rambut dibun croissant yg amat tinggi dan perfect tanpa sehelai baby hair pun keluar di bahagian tengkuk.