Sunday, March 27, 2011

Propa atau Drama?

"Nora, ko dah ada boyfriend?" tanya Fatin.

"Mestilah ada...we have been together 1 year, 2 months, 22days ago...muka bf aku sebijik mcm David Beckham" jawab Nora.



Propa ke Drama Si Nora ni?


Saturday, March 19, 2011

Lat Kampung Boy - The Musical

Would I be watching it again and again?

Yes..I would. Somehow, I rasa that I am totally "Satisfied". Suka teramat sangat. Sampai  nak bagi markah penuh rasanya. Mcm bias la pulok..as if I am part of the production and so damn proud of it.



After watching it, I asked Megat...how many stars do u give?

He answered "It's an insult to give ratings utk karya masterpiece..ray!"

Tuesday, March 15, 2011

Mengutuk blog orang lain

Kita suka melabel orang. Ya, bukan ubat batuk klinik HARUN je yang ada label ya. Orang pun boleh dilabel. Dari melabel orang terus ke kutukan. Sebagai blogger..kita juga suka bebeno melabel aka bahasa kasar MENGUTUK blog orang lain.




Mengapa kita suka sangat mengutuk blog orang lain? mesti banyak sebab kan? The only sebab I can think of is  sebab DENGKI..hahaha. Can u guys pls let me know what other reason, kenapa orang suka buat camni? 

Jom kita go through jenis2 kutukan yang biasa kita dengar.

Sunday, March 6, 2011

Jaga Tepi Kain Orang

Jika seseorang ingin mengambil tahu hal dalam/tepi kain kita, seseorang itu tentu ada tujuan tertentu. Sama ada ingin ambil tau atas tujuan busy body, dengki atau simply 'ambil berat'. 



Masalahnya macam mana kita nak tahu yang mana satu? Agak mustahil nak membaca niat seseorang. Tapi kita boleh menilai terlebih dahulu sebelum membuat kesimpulan tertentu. Siapakah yang ingin sangat nak tau pasal kita tu?

Antara seseorang yang kita anggap  rapat dengan seseorang yang kita tak berapa nak kenal. Ada kemungkinan seseorang yang rapat dengan kita, ingin ambil tahu kerana 'ambil berat' berbanding dengan seseorang yang kita tak berapa nak kenal.

Jom kita baca beberapa situasi dari kisah Salina dibawah.