Tuesday, February 8, 2011

Satu Ketika Dahulu : Jatuh Cinta

Halooo...jangan nak excited sangat. Unfortunately, apa yg bakal ray tulis bukan kisah cinta terkini. LOL. Kisah cinta zaman dewasa terlalu tragik untuk dipaparkan ke dalam blog. Ada tikam2...ugut2. haha. Inikan lagi untuk dikongsi. Menyedihkan.

So, ini bermakna anda akan disogokkan dengan cerita cinta tahun 80an. 



Aiyooo...ray! vintage sangat. Yes! I know...don't have to remind me about my age ok. As I am older than most of my readers, selalunya ray akan share  moment2 vintage dalam blog ni. ( orang tua kan selalu cerita kisah2 silam..lol)


Korang sangat muda kan?....kisah cinta 5 tahun lepas korang xboleh dikira sebagai sejarah ok. X layak masuk history channel lagi. 

Masa kecik, I am seorang budak yg xsuka duduk diam, lasak dan unattractive. lol. Xde pun budak perempuan yg crush dengan ray, bagi surat ke hape ke..hahaha. Girls yang gedik2, selalunya akan benci pada ray. I will tell u why.

Bila kita tak attractive, the only way to get their attention by being a bully. All you want is to get their attention. So that was the exact thing that I did.

Waktu rehat, Ray akan belari-lari kesana sini...(lasak kan?). Kiranya buat TOUR kacau orang la ni.

Gambar cilok dan hiasan semata-mata


Few girls tengah main masak2, mak2...or whatever that u call it. Dorang akan petik daun, kayu dan pretend masak la gitu sambil tumbuk2 dan potong bawang. Apa yg ray akan buat?

Main masak2 sekali dengan dorang?

Kepala hotak hang...hahaha 

Ray akan rosakkan makanan yg dorang sediakan. terbalikkan pinggan kayu dorang...teraburkan lauk pauk yg dorang masak. runtuhkan dinding daun umah dorang. Sambil attack ray buat bunyi puting beliung. (bukan sebarang puting ya) Xpun ray pretend jadi rasaksa jahat iaitu musuh ultraman memusnahkan rumah dorang!

Pastu dorang akan jerit2....lari dan marah kat ray!

"Ehhhh..awak jangan kacau kita orang boleh tak? Kita benci la orang suka kacau2 kita...Kita bagitau kat cikgu kanggg!!!" kata yg sorang ni sambil mencibir lidahnya tanda protes.

Selepas menyerang...lari ke group yg lain kacau dorang plak. Kacau sekumpulan budak perempuan main GETAH. Kali ni kapal terbang plak langgar getah dorang... LOL.



Masa tu darjah enam. Kawan2 lelaki yg popular yg sekelas dengan ray are also my closest friends. FYI, ray dalam kelas A..kelas budak2 pandai...50% in my class semuanya pengawas....jadi kiranya budak2 lelaki in my class, dah la pandai...popular plak tu. Almaklum la yg paling senior dalam sekolah rendah masa tu. My close friend ni keep getting surat cinta dari budak2 perempuan. Terdetik jugak hati pada masa tu, kenapa aku xdapat? LOL.

Masa tu mana ada self awareness. Xsedar pun diri tu unattractive! I couldn't care less pun about my appearance ke hape ke.

One girl totally change me!She is budak darjah 5. Nama dia AZURA. (Nama sebenar) - ecehhh! very the nama popular zaman 80an kan?. By the way cerita ni xde kena mengena dengan filem AZURA lakunan Ogy tuhh. For the very first time, ray rasa segan...malu dan xberani mendekatinya. Untuk kali pertama juga, ray rasa mcm nak impressed dia. To me, she is the most pretty girl that I 've ever seen and Ray nak sangat berkawan dengan dia.

So masa rehat, ray buat2 lalu kat area yg dia selalu hang out. Tapi xdipedulikan pun. Pandang pun tidak ! Ceh! Masa tu terfikir, how should i get her attention. Why she x notice me dan mcm2 lagi benda bermain di fikiran. 

Then, Ray found out that she live near my house. Azura often help his father jual goreng pisang seberang jalan.  
In between my house and gerai ayah dia ialah sebuah rumah banglo besar yg ada laman luas. 
Guess what happen?



Ray beli goreng pisang dari dia hari2 utk attract attention dia?

No. I have no money..

The best thing that I can think of at that time is to be near her. So, every petang...I umpan my friend (yg duduk depan gerai Azura tu) to play at his laman. Sambil bermain2, sambil tengok kelibat Azura menjual goreng pisang...hahahhaha. dengan harapan Azura nampak ray jugak!

Ray! Why are u so stupid??? Kenapa x berterus terang je?

Halooooo! budak dulu lain ok bukan mcm budak skrg...hehehe

I have to be honest. I don't have the balls to do it. I don't talk about it with my friends either. Pendam habis. 
There's another important reason why I don't make my move.

Sebab dia GF my best friend!!

LOL

I witnessed their relationship right infront of my eyes. Dengan surat yg dia hantar to my friend, dengan apa yg my friend cerita...make me so jeles! 
The whole school knows that AZURA ni couple dengan my best friend. That's why..kena pendam dalam2.

What I did, was not to merampas actually. I just want the attention dan nak berkawan je. I want her to notice me and to talk to me..that's all. 

You know what ? She did noticed me. As  Kawan baik bf dia...LOL
Sedihhhh!

Masa berumur 12 tahun...ray mmg nakal dan nak attention. My mom passed away when I was 11. My dad work in KL dan selalu balik malam. My sister who is 6 years older than me is the person who take care of me. Imagine lahhh umur 18 tahun kena amik role as a mother. As for me, I just want to distract my kerinduan towards my mom dengan membuang masa merayau sana sini dengan basikal dan buat nakal to get people to noticed me. 

Tah macam mana la rupenya AZURA tu skrg ni ya? Sehat ke? Cantikkk lagi ke? She might not remember me but ray akan sentiasa ingat AZURA as the first girl yang I have a crush with. 

Nota kaki : Tahun 1984, ...filem AZURA keluar panggung! My dad was kind enough to buy tickets for anak2 dia. Balik kerja frm KL (naik bas) terus ke Seremban belikan tiket. He did not watch the film though...lepas beli tiket and pass to us half way, my dad terus balik rumah. That was the first & the last time, adek beradek ray menonton filem bersama2.


8 mulut cakap2 belakang:

FaizalSulaiman said...

macam ne rupenye ray dok membuat onar masa kecik yek?hahahahahahaha

bebudak dulu, inclusive me bukan ada perasaan cinta pun, tapi more on crush:)

NUke_Rude said...

hahaha! aku mcm dpt membayangkan ko g rosakkan permainan masak2 dorang! jahat dia ni.

harap2, ur Azura baca la entry ni.. kan?

edzlin007 said...

ntah2 azura ni sdg baca blog aby ray skrg

Pala Maldini said...

nice one! tersenyum aku membacanya.. macam ada unsur2 kesamaan la.. haha!

Nazz@Purple said...

dah kwin ke azura tu..kalo lom berpeluang lagi pe..

[r][a][y] eusouff said...

faizal...
ya sgt kuat buat onar ya
hahaha


nuke...
dapat bayangkan?
hehehe

[r][a][y] eusouff said...

edzlin...

a miracle la kalo azura tu tgh baca
hahaha


Pala...
sama huh?
part crush or part kuat bully? haha

Nazz..
azura tidak dapat dikesan dari radar

Cik Miza said...

baca atas macam nak gelak, baca part bawah, macam nk sedih. macam2 rasa i rasa baca entry u ray...

p/s= ray wajib sayang kakak u sungguh2.