Monday, January 17, 2011

Berguling bersama Nancy Sinatra

Quick entry from me this time. Korang kenal x Nancy Sinatra? Dari nama je, you may figured out...she is the daughter of Frank Sinatra.


Penyanyi ni yang femes sekitar tahun 60an. Lagu yg buat dia sgt femes sampai today ialah lagu  "These Boots Are Made for Walkin'". Nancy (cehh..mcm den kenal rapat) juga pernah berduet dengan bapanya menerusi  lagu "Somethin' Stupid". Lagu ni pernah dinyanyikan semula oleh Robbie Williams dan Nicole Kidman.




Yang caught my attention ialah lagu "Bang...Bang...My baby Shot me down". Lagu ini kerap dimainkan di pentas2 catwalk  utk jenama pakaian terkenal. It's also pernah diberi nafas baru dan dinyanyikan semula oleh Cher semula utk pembukaan filem arahan Quentin Tarantino iaitu KILL BILL.

You guys have to watch this. I like the end part....hahaha (as stated as tajuk of this entry). Lepas tengok bayangkan Ramlah Ram atau Zaiton Sameon buat aksi yg sama...hahaha. 

Kalau susah nak bayangkan artis Malaysia  buat ....maybe bayangkan Cikgu Shida yg femes tu buat aksi yg sama. Kita request! Tengok dia nak buat ke tidak...lol

PS: Bila dengar lagu ni mcm sesuatuhh jer..weird but nice....apakah agaknya maksud sebenar lagu tu? 


4 mulut cakap2 belakang:

FaizalSulaiman said...

perghhh ni betul2 oldies.

ray pena dengar lagu 'dont walk on my parade?" best gak.nafas baru pernah dinyayikan oleh Anette Beaning dlm flm American Beauty dgn latest version dari siri Glee.

Nta ek, faizal suka plak music macam broadway Frank Sinatra-New York, New York, Bobby Darin- Match The knife.aahaha

oldies betul:))

apezs shah said...

wah nak guling juga...
xnak ajak ke tetiba..

*apezs follow here
hit me~ ;)

[r][a][y] eusouff said...

ray pena dengar lagu 'dont walk on my parade?"

Faizal,
pernah...Barbra Streisand is one of my fav singer....suka tgk all musical film frm her.

[r][a][y] eusouff said...

apezs,

guling leklok..hahaha