Saturday, October 30, 2010

KevJumba On Amazing Race 17

Ray pernah tulis pasal KevJumba dalam blog satu masa dulu (January 2008). He was 19 back then. A quick info tentang KevJumba. Kevin Wu (nama sebenar), ialah  pemilik akaun popular channel Youtube "KevJumba". Kevin ni, post entry berbentuk video blog di Youtube semenjak dibangku sekolah lagi. Ray dapat info pasal KevJumba frm Kak Yasmin Ahmad through her blog. According to Kak Yasmin in one of her comments on Kevin is  " I'd love to have him in ALL my films, but he's youtube's most popular personality! I don't even know how to contact him" 



Lebih dari 1,300,000 subscribers youtube (juta ya) mengikutinya sehingga ke hari ini dan lebih dari 100,000,000 (seratus juta) video views kat Youtube. Kevin's video also received replies frm Jessica Alba....walauweiii. Pernah pegang title "Youtube - Top Most Subscribed Comedian" !!




Friday, October 29, 2010

Life As We Know It



A quick review and a very short one.

I went to see the movie last week with friends. I went to TGV Sunway, with no idea on what movie to watch.Finally a friend decided on a romantic comedy movie title “Life As We Know It”. To be honest, I haven’t seen a romantic comedy that took my breath away since Pretty Woman, so I didn’t expecting anything great...just watching a movie to kill time.

It was a nice film. It showed two people with separate lives coming together to raise a child. It showed the ups and downs to having a child they did not expect. It showed how this child affected their lives, and ultimately changed who they were. There was laughter and cheering in the theatre. There was also few moments that touch your heart.

Thursday, October 28, 2010

Blackberry Torch 9800 Slider




Semua orang pakai blackberry skrg ni. Budak sekolah pun mampu pakai. Curve laa..bold laaa..dan mcm2. Ray yg ko sibuk review phone apa pasal? Ko jual phone ke skrg? Agent ke? atau pengedar pasaran gelap? Aritu ko review Nokia..skrg Torch la pulokk. Dasar mulut jamban..ada je kawan2 den ni.

Mahap la ya dek, dah nama pun blogger...sekali-sekala kena gak buat advertorial kat blog. Side income giteww..Tapi ni bukan advert ya...ray tulis sesuka suki. Advertorial for Torch ni ray buat kat Twitter.

Sibuk2 review fon ni...mesti korang curious nak tau...ray pakai fon apa. Xyah la cerita/tunjuk ...nanti korang gelak. Syndrome gelakkan fon orang mmg trend skrg ni. Xgitu Cik Puan Besar Syamelia? hahaha

Wednesday, October 27, 2010

Doa sebelum majlis




Setiap majlis biasanya akan dimulakan dengan DOA. Doa agar perjalananan majlis berjalan dengan lancar dan agar diberkati olehNya.


Bayangkan...

Majlis tari-menari dengan tema pakaian pelbagai. Ada yang pakai jadi Cinderella, Snow White, Zorro dan macam-macam costume khayalan. Yang DRAG pun ada. Yang pakai seksi jangan cakap laaa kan.

Majlis juga ada persembahan nyanyian artis dan tari menari.

Persoalannya, sesuai atau tidak majlis tersebut dimulakan dengan doa?

Bayangkan Cinderella, Snow White dan beberapa wanita berpakaian seksi menadah tangan sebelum majlis. Tak ke KEKOK rupanya?


Monday, October 25, 2010

Curious mind on Nokia C3 by CELCOM

I was given Nokia C3. It’s on loan for few days and I am supposed to write a review on it. Curious jugak dengan Nokia C3 ni. Curious on what Nokia C3 could offer !




Dari segi design, it looks expensive, has a beautiful metallic finish and a full Qwerty keyboard. The device is beautifully crafted featuring a metal black plate and high shine plastic on the front, which looks, at first glance like its metal. It looks expensive and has a full Qwerty keyboard (mcm Blackberry). Sokongan penuh wi-fi,  GPRS (no 3G) pada skrin 2.4”. Bahagian belakang, terdapat kamera 2 mega pixel tanpa flash dan mirror. Dipasaran terdapat 3 warna iaitu GOLD, Slate dan juga warna pink.

Thursday, October 14, 2010

Misteri kotak Sanita

Let me warn you.. This entry might not be suitable for you. If you offended by it...it's your own fault as i already warned you.

Sebagai anak lelaki seawal usia 5 tahun lagi, kerap kali disuruh ke kedai. Nak beli itu dan ini, pesan aje pada  budak laki2 ni....




Mak : Boy!! beli sekotak Sanita. Pastu beli sekali sabun basuh kotak FAB. Tulis dalam buku tau.

Al kisah dulu xde kredit kad kan...so nak beli barang main tulis je dalam buku tiga lima...buku kecik yang ada no 555 kat cover depan buku tu.

Tuesday, October 12, 2010

Charlie St Cloud

The movie doesn’t go well with the critics. Few girl friends of mine recommended it and actually watched it several times. They also cried. Well, obviously..they are a big fan of Zac Efron....I understand why they got excited about it.  Last night, I have decided to watch it to find out.




The acting was ok, the story was ok, but the few things that it lacked were the direction, storyline and the plots. The dramatic parts of the movie were so close to being perfect, I was on the verge of tears several times, but they did not reach their full potential. I think if the director would have pushed just a little further, the movie would have been an epic.

Monday, October 11, 2010

Masa tambahan bercakap dengan iTalkWhoa! Sehingga 31 Oktober 2010



Yup! You heard me right...

Walaupun bulan Syawal telah berakhir, promosi iTalkWhoa masih lagi ada lagi!



Dari 1 September yang lepas sehingga 31 Oktober 2010, semua pengguna iTalkwhoa akan menikmati masa tambahan 20% masa bercakap! Masa bercakap tambahan akan secara otomatik masuk kedalam akaun korang sekiranya korang top up kredit iTalkwhoa dalam tempoh diberikan diatas.


Sunday, October 10, 2010

Crew Life 25 : Devil Wears Kebaya Part 5

"Errrr...Cathy...Cathy!" Amy trying to get her attention.(dengan suara terketaq-ketaq)

Cathy couldn't hear Amy as she's busy checking meals...Alamak..tak dengar pulak...Amy kemudiannya memberanikan diri menguatkan suara.



"Whattttttt !!!???"  Cathy menjerit.

"Pontianak punya perempuan! Ko ingat aku kesah nak kacau ko sangat kalau kapten tak suruh pesan!" balas Amy.

Tapi respond Amy tu hanya dalam kepalanya saja. Thinking out loud. Gila nak say it out loud? Nak kena tamparrr? hahaha

"Captain ask me to inform you that  turbulence will be expected shortly" kata Amy. 

Waiting for Cathy's response, Amy stood up by the galley entrance.

"Are you retarded???? Why are you still standing there?? Go and secure your cabin!!" jerit Cathy.

Secure Cabin simply means that you have to check your cabin, collect loose item, ensure passengers wear their seat belts. 

24 people in the cabin with countless loose item like glasses etc had to be collected. How can that be possible to secure cabin in only few minutes? Alone?

Friday, October 1, 2010

Hospital Besar Kuala Lumpur

Berapa lama nak menunggu untuk check up by a doctor?

Berapa lama nak menunggu untuk check up by a doctor kalau ada appointment?

Berapa lama nak menunggu untuk check up by a doctor utk warga emas?



Answer : 5 jam ( 9 pagi -2 petang ). Tiada beza sama ada by appointment atau tidak dan sama ada anda warga emas atau tidak. Dah masuk tiga kali...waiting time yang lebih kurang sama.

5 jam menunggu utk warga emas yang berusia 74 tahun who happens to be my father. Not the first time....but everytime he went for a medical check up.

Berapa lama doktor memgambil masa untuk memeriksa?

Answer : 5 minit.