Monday, September 27, 2010

Crush


Kids now days!

Seorang budak perempuan at one corner cried. I asked her "Why are you crying?" Then, she replied that this one boy xnak kawan dengan dia. Then I asked her "Why?". She didn't answer and continues crying.



Later, I found out from one of the teacher, yang budak perempuan ni told her that she likes that boy very much and he is good looking and sangat handsome. So, she often mengendeng, tayang muka kat budak lelaki yang dia suka tu...ikut kemana saja budak lelaki yang dia suka tu pergi.  She is only 5 years old and that boy is 6 years of age.

I decided to ask the boy, "Kenapa xnak kawan dengan dia?"

Thursday, September 16, 2010

Happy Malaysia Day!

Kimora Lee Simmons dalam twitter officialnya wish "Happy Malaysia Day". Gituh lahhh. Klik dan besarkan gambar dibawah kalau nak tengok bukti...hahaha



Kimora pun tau nak wish tapi ada antara Malaysian yang tak tau pun apa kemenda Malaysia Day tu. Sedehhhh! LOL. Ok la Kimora lepas ni boleh dapat Datuk ya sbb promote Malaysia..kekeke

"I don't know what's Malaysia day is but it doesn't matter to me.. bcoz I work offshore.. so holiday or no holiday, makes no difference to me"

What do you have to say dengan statement bimbo lagi ignorance diatas?


Monday, September 13, 2010

Drama Raya

Takbir bergema.


Sebuah kereta berwarna silver, meluncur laju dipagi raya menuju ke destinasi. Lebuhraya lengang.

Selepas melepasi tol, suasana raya mula terasa.Kelihatan sebuah kampung dimana laman rumah di kawasan kampung tersebut penuh dengan kereta-kereta mewah. Anak-anak kecil berbaju raya, berlari-lari sana sini. 



Setibanya di rumah, tu diaaaa...pelbagai juadah tersedia. Lemang...check, ketupat segera...check, rendang....check, air berkabonat warna ijo...merah...check. Antara menu wajib. TV menayangkan program2 raya.

Amik pinggan, isi pinggan dengan rendang....dan makanan2 lain yang sewaktu dengannya. Kunyah sambil tengok TV.

Tengah syok makan...."Assssssssalammualaikum !!!!"

Monday, September 6, 2010

Lebaran Desa - Beramal Sambil Menderma

Salam satu Malaysia. (walauweiii)


Seorang pakcik yang mengidap penyakit  buah pinggang terpaksa berulang alik tiga kali seminggu utk rawatan. Setiap kali sesi rawatan yang mencecah ratusan ringgit, mengambil masa hampir 4 jam dan beliau terpaksa mendapatkan rawatan tersebut dikawasan yang agak jauh dari kediamannya.



Tanpa sebarang pendapatan tetap, bayangkan penderitaan yang harus dilalui oleh pesakit yang tidak berkemampuan.

Di Malaysia, atas keprihatinan pihak tertentu, nasib & penderitaan pesakit tersebut terbela. Kos rawatan beliau ditanggung oleh Lembaga Zakat Selangor. Pengangkutan utk rawatan turut disediakan secara berterusan.

Friday, September 3, 2010

IFTAR @ ASTRO SHAW

Setiap tahun, alhamdulillah ada jemputan dari pihak Tayangan Unggul (TUSB) @ ASTRO SHAW untuk menghadiri majlis berbuka puasa anjuran mereka. Hence, every year I will make an effort to attend it. In 2008, di Palace of the Golden Horses, 2009 kat KL Convention Centre & this year di Mariott Putrajaya. 

Penghuni Meja PUAKA TEBING BIRU
In 2008, beriya-iya den datang berbaju melayu lengkap...sudah2 boleh dikira yang datang pakai. ikut tema..since then, ragu2 nak pakai baju melayu..hahaha. Pukul 6.45pm dah sampai, register dan terus masuk ke ballroom. Yang kelakarnya, setiap meja dimajlis tersebut diberi nama mengikut nama filem-filem terbitan TUSB and guess what meja yang kita orang duduk? PUAKA TEBING BIRU....lol