Monday, August 30, 2010

Melanggan CELCOM BROADBAND (daily & weekly unlimited) raya ni & korang boleh menang hadiah RM128,000 !

Bayangkan kalau dalam sehari hidup korang tanpa tanpa internet connection? Bagi sesetengah orang, life will be meaningless without all that. Muka akan monyok mcm ayam sakit..lol

Internet nowdays sangat perlu ya. Sebab you need to be connected everywhere you go. Lebih2 lagi dengan hanphone korang yg  dah boleh online internet. Tanpa internet you will be missing lots of things like chatting with your friends, getting emails, blogging, networking, downloading music and video! Dengan kemudahan internet juga mempermudahkan korang untuk buat online banking dan bayar bil korang secara online. Tak perlu nak bersusah payah nak pergi frm one bank to another, cari parking lagi then amik giliran utk buat urusan.

Bila nak menjelang hari raya ni lagi la kan? Nak cari resepi buat kueh tart, kueh almond london? ...banyak informasi di internet yg dapat bantu korang nak buat apa yang korang nak buat kan? Bila dah raya plak, mesti nak ucap selamat pada kawan-kawan dan nak show off baju raya korang kat FB...kan? hahaha. Maknanya apa tu...maknanya Internet sangatlah penting utk korang dimusin perayaan ini.

Ray nak perkenalkan package Mobile Broadband internet yang Hawt. Subscribe CELCOM BROADBAND dengan harga RM12.50 saje (termasuk preloaded nilai RM10 kredit). Pastu kan korang ada peluang nak menang hadiah berjumlah RM128,000 kalau korang subscribe dari sekarang sehingga 12 September.





Ada dua package yang boleh korang pilih. 
Kalau daily unlimited (tanpa had sehari) cuma RM 6 saja sehari dan unlimited use (tanpa had seminggu) cuma RM20! Pakai lah tanpa had dalam seminggu cuma korang kena bayar RM20 saja.

Lepas daftar...korang berpeluang menang hadiah !

NegaraKu, Malaysia - proud to be Malaysian

In 2009.. I wrote.....

"A man travel the world in search of what he needs...Home is where he finds it"

"The more you travel, the more you appreciate your country, Malaysia"

"To know Malaysia....It's to love Malaysia"

"I love Malaysia for the little it has given me, and the much I can expect from it"


Masa ray darjah 6, way back in 1986.... masa tu takde internet lagi, PEN PAL is one way of me communicating with friends dari luar negara around my age. You sign up for a program and what you get is a list of members for you to write to them.

Setiap kali ray menulis, akan dibalas dengan pertanyaan.....dimanakah Malaysia?




Malaysia is among the country yg kurang dikenali pada masa itu. Then, I wonder why. It's on the map right? If i know where is Bhutan...kenapa orang tak tahu Malaysia kat mana???

Thursday, August 26, 2010

Justice For All

I received an email fwded from a blogger friend [ NukeRude ]. After reading the content, I felt that I am obligated to share it with others. Choice no1 is to distribute the content via email and no2 to share it in my blog. I prefer option no2 so that people of all races can read it. 

Without prejudice, just something for all of us to think about.


Monday, August 23, 2010

3 Kisah 3 Reaksi @ Bazaar Ramadhan

Kisah 1

"Kak bagi sayur ni 3 hengget"

Alangkah terperanjat dan terkedunya pembeli apabila melihat si penjual menyenduk sayur tersebut dengan jumlah yang amat sedikit. Sejembut  sayur (penjodoh bilangan sendiri) dengan harga RM3 !!


Pembeli yang lain pula muncul. 

"Bagi sayur ni RM2"

"Kak, RM2...kita tak jual"

"Ya la DEK...bagi la RM3" (memerli si penjual kerana memanggilnya kakak kerana merasakan dirinya jauh lebih muda tetapi dipanggil KAKAK oleh penjual)

Pembeli yang pertama masih terkedu aka terkejut kerana dapat hanya sejembut sayur dengan harga RM3 merasa sangat geram. Tapi ditahan rasa geram itu kerana ibadah puasanya.

Dalam hatinya terdetik
Makkk aiii mahal nya sayur ko...imported kah?

Makkk aii kelas sayur ko....ada emas kah?

Hati busuk pembeli menyumpah..kalo tak habis sayur ko ni ...ko cekik lah sayur mahal ko tu utk sahur kang!


Wednesday, August 18, 2010

Derma Anak Yatim..please

Tadi ketika mengisi minyak, ray didatangi oleh seorang kanak-kanak perempuan yang berusia sekitar 12 tahun.

"Assalamualaikum Pakcik!"

[ aiyooo panggil pakcik kaaa...hahaha....]

gambar hiasan


"Saya nak kutip derma utk rumah anak yatim" tambahnya lagi.

Tanpa berkata apa-apa, ray terus mengangkat tangan tanda rejection. Al maklum la kan tengah duk sibuk menjolok tangki minyak... masa tu la ko nak approach kan? Cis


Tuesday, August 3, 2010

Crew Life 24 : Devil Wears Kebaya Part 4

Sebaik saja Amy keluar dari pintu cockpit, terperanjat yang amat sangat terpancar diwajahnya apabila melihat Cathy berpeluk tubuh melihatnya dari jauh.

"What's wrong with the Teh Tarik" tanya Cathy



"Captain kata tak sedap, he needs another one" Amy menjawab pertanyaan Cathy.

"Mengada betul Captain ni !! Bukan dia tak tau yg kita tgh buat service!!...Nak menggatal je keja !.Let me do it !"  marah Cathy.

Terkedu jugak Amy melihat reaksi  Cathy. Disangkanya, kena maki tapi sebaliknya pulak. Disebalik kegarangan Cathy, Amy merasakan yang Cathy menjaga crewnya dari dibuli. Meaning what? "Nobody bullies my crew except ME!!" kowt or simply because she wants to cake care any crew under her care. Allahualam.

Monday, August 2, 2010

Panggilan serendah 7sen iTalkWhoa !

Apa yang boleh kita dapat dengan 0.07 sen ?

Karipap? Kueh tart nanas? Kueh apam ijo? Tidak. Takde menda yg boleh dibeli dengan harga tersebut.

Dengan 0.07sen sebenarnya, korang akan dapat membuat panggilan selama seminit ke talian tetap lima negara iaitu China, USA, UK, Canada & Australia. Promosi!



Walauweiii...secara realistiknya...mana ada orang call jauh2 dan nak call bercakap selama seminit! Ok laaa..katakan korang nak bercakap selama 30 minit....still murah sebab korang hanya kena charge RM2.10sen jerr. 30 minit still tak cukup?
Sejam (60minit) plak chargesnya hanya RM4.20sen. Promosi murah ni ....ala2 megasale iTalkWhoa....valid pada 1 Ogos sehingga 15 Ogos.

Sunday, August 1, 2010

BlackPad - iPad jelmaan Blackberry

Gadgets ! Some people go crazy over gadgets. To be honest, before this... I couldn't be bothered. 

In my early 20's..I  used to be one. I can't remember, how many times I actually change my phone....until I learned that....I can't cope up with it....hahaha...Maybe because, I don't have anything to buy at that time. Now that I have to expand my business, buying properties etc....having latest gadgets is secondary to me.




All my friends, have their own latest cool gadgets. They can actually afford buying iPhone, iPad etc. I know that many of you love your BlackBerry phones. I also know that many of you love your iPads. According to few sources I found today, BlackBerry maker Research In Motion is working on its own Blackpad tablet computer with a 9.7-inch screen.