Sunday, May 30, 2010

RSK Games 2010 -

Pada 22 Mei yg lepas telah berlangsung hari sukan [ RSK Games ]. Ray nak kongsi reaksi si kecil dari lensa kamera Megat.

Balqish - Crying


Monday, May 24, 2010

Lagenda Budak Setan *UPDATED


DI PAWAGAM 3 JUN 2010


Pagi-pagi dah bangun dan bersedia utk menonton pra tonton filem "Lagenda Budak Setan" [LBS]. Perkataan "SETAN" itu sendiri sangat popular sekitar tahun 1985. Kemunculan sebuah novel karya Ahadiat Akashah dan filem "ALI SETAN" lakunan Ogy Ahmad Daud & Azmil Mustafa antara sebab mengapa Ray kata perkataan SETAN sangat popular pada waktu itu.

Sila maklum filem ALI SETAN xde kena mengena jalan ceritanya dengan novel LBS.

Saturday, May 15, 2010

Maha Guru

Kepada semua warga pendidik, selamat hari GURU !



PART I

Waktu sekolah telah tamat. Sebelum keluar kelas, Cikgu Juli telah bertanya kpd murid²nya.

Cikgu Juli : Siapa nak masuk/pergi syurga?

Semua murid mengangkat tangan kecuali  Ijon lalu Cikgu Juli pun bertanya,

Cikgu Juli : Ijon, kenapa awak tak nak pergi/masuk syurga?

Ijon : Mak saya kata lepas habis sekolah, terus balik rumah..jangan pergi mana-mana.


Thursday, May 6, 2010

Awan Doniah

Doniah bte Subor ( cara sebutan Donia with silent H) mempunyai cita-cita tinggi. Bukan nak jadi lawyer ke, majistret ke ataupun jadi doktor bedah. Cita-citanya lebih tinggi dari itu. Doniah nak bekerja di awan biru...nak jadi stewardess katanya....TINGGI tu cite2 nyer



Semasa Doniah dilahirkan ke dunia, dia terus buat perangai. Doniah tak berhenti2 menangis sejak dilahirkan. Gituhlahhhhh! dah mcm cite Ahmad Al Bab la pulokk.

Yang peliknya, Doniah akan berhenti menangis bila mendengar bunyi kapal terbang yg lalu di atas rumahnya. Sila maklum rumah Donia terletak di Kg Melayu Subang. Kalo takde kapal terbang lalu, dia akan start meroyan sambil menangis. Begitulah seterusnya tangisan pelik Doniah sehingga dia berusia 4 tahun.

Wednesday, May 5, 2010

Ray's TOP 5 list of the month (May2010)




Ahaks...

Ini segmen terbaru for my blog. Every month I will list down my top 5 of everything. Nak buat top 10 tak cukup material so 5 kira ok lah. Baik ado dari nan ado.

So here we go !


Air apaKAH ? Teh bunga? beer? Teh O ais limo? Apa la yg special sangat ayaq ni sampai masuk TOP5 list ray bulan ni?

More info after the JUMP.