Monday, February 15, 2010

Kisah Pak Pandir


Kisah 1

Kisah Pak Pandir berjumpa dengan suspected tahi. Dari jauh telah diagak olehnya. Rupanya mcm tahi. Adakah tahi yg benar ? Rupa dah macam tahi....tapi .....Pak Pandir masih ragu-ragu.

"Ehhh mcm tahi laaa" kata Pak Pandir.

Kerana tersangat nak tau, Pak Pandir yg curious....menyentuh lalu merasanya.

"Ya la ! memang Tahi" kata Pandir.

Bengong punya Pak Pandir.


Ya. Memang bodoh. Ya. Memang menjijikan. Never ever korang akan bertindak seperti Pak Pandir bukan?

Tapi hakikatnya, ianya sering dilakukan. Dah tahu merempit tu bahaya...buat jugak dan bermacam perkara yg kita tahu xelok tapi nak buat jugak.


Friday, February 12, 2010

Tenaga Pengajar RSK 2010

....

Memperkenalkan tenaga pengajar Tadika Rumah Si Kecil bagi tahun 2010 dengan uniform baru mereka.


AF8 dah pun memperkenalkan tenaga pengajarnya. RSK nak jugokkkk !!! lol

Dari kiri clock wise, Mami Ika (Pembantu Tadika), Teacher Mimi (Class:Phoenix), Teacher Ayu (Class: Penguin), Teacher Faeza (Class:Puffin), Teacher Rozi (Class:Pelican), Teacher Fiza (Class:Passerine), Teacher Shafi (Class: Vokal) eh...cikgu sesi petang dan akhir sekali ditengah2.. Principal Puan Juli Suriani (my sister).

Amacam ? lawa2 tak muka cikgu RSK ni? Friendly x muka2 dorang? Ada x yg muka garang or agak2 korang yg mana cikgu yg korang nak ajar kalau korang budak tadika?

Sila pilih. Dah pilih ..xleh tukar.

Monday, February 8, 2010

Muka Depan Buku

Pepatah famous inggeris 'Don't judge the book by it's cover'. Rasanya semua tahu apa maksudnya. Tapi acapkali ianya dijadikan sebagai alasan.

"Orang kata you ni sombong!" kata wartawan ni. "Maybe muka I nampak sombong...tapi sebenarnya I baikkkk hati...orang yang tak kenal I... mesti ingat I sombong" jawab artis ini.