Sunday, December 19, 2010

Launching of Laugh Out Loud Entertainment & Dafi's 22nd Birthday - Part 2

Ok, the highlights of the event ada dua...satu...launching of the company dan kedua...birthday Dafi.

Bila cakap pasal launching, biasanya mcm ni...VIP akan tekan butang...keluar letupan...papppp keluar logo syarikat. Paling tart pun, VIP potong riben....kain jatuh...keluar logo...

BOSANNNN!!!



Macam mana nak lari dari kebiasaan?

So, we decided to merge the theme of the event "Masquerade-The New Beginning" dengan launching ni. No potong2 riben...No letup2 or keluar asap bagai. It's going to be a masquerade fashion show. Just for that, we actually have to construct a catwalk stage in the middle of the hall.



Not just any fashion show! Every single model akan pakai baju yg ada alphabet. Alphabet...nama syarikat yg bakal dilancarkan. At the end, the 13th model yg akan berbaju T logo syarikat membawa sejambang bunga dan diserahkan kepada Dafi.


In order everything to be perfect, kenalah buat rehearsal. Timing is everything. Lagu habis jer...model2 dah kena ngam2 kat hujung stage. So, ada 12-15 kali diulang2 sampai betul2 puas hati. Sampai sakit kaki model sebab pakai high heels....siap buat request buat rehearsal without heels lagi.

Cakap pasal fashion show, bila ada model ...mesti ada designer kan? We have chosen, young talented designer of our own..Fitri (bukan Fitri AF tu ya) yg still belajar dalam jurusan fesyen di UiTM.


Ni ler gambar models dengan fesyen designernya. At first ray x expect pun models ni tinggi2...tu dia..bila dorang melaporkan diri...most of them are taller than me! Models with long legs...very..veryyy long legs! ahaks



Hehehe...cuba carik ray dalam gambar di atas. Dah temanya Masquerade kan? sendiri pun kena pakai la jugak. Everyone very the pelik dengan apa yg ray pakai.

"Baju apa yg ko pakai ni Ray?"

Makkk aiii...isn't it obvious? I guess that semua xtau because what I wore is considered outdated. hahahaha.
I supposed to be a JEDI (character dalam filem STAR WARS)

"I am JEDI" I said

"Huh? So where's your sword?"

I am not using any. Takut dengan tidak sengaja dijadikan senjata utk libas orang nanti...hahaha. By the way...bukan sword ya....it's called "LIGHT SABER".


Finally, after countless time buat rehearsal, the real thing pun berlaku. Suspen gila masa ni. huhuhu

Ok...the kejutan is the 13th Model. Dafi xtau yg model ke 13 ialah Rozita Che Wan. From what I heard is she retiring frm entertainment industry..this one will be her last appearance. 

Beberapa nama we brought up to be the 13th model actually but Rozita would be the perfect choice sbb she worked with Dafi before.

So, Kak Ta kita ni pun serahkan la bunga pada Dafi sebagai tanda  pelancaran syarikat terbaru Dafi. As  I said...no letup2..no potong2 riben...hahaha.



The 2nd part of the event was Dafi's birthday.

Unknown person (with no announcement) suddenly playing piano at the corner of the hall. Masuk 2nd verse, One Nation Emcees datang dari belakang bawak kek as a surprise for Dafi. That unknown person later join Dafi and One Nation Emcees on stage. That unknown person is Marsha AF3.

The kejutan works! 



Ramai juga artis yg datang pada malam tu. Not all yg bergambar for the PRESS (gambar di atas). FarahAF2 datang dengan imej bertudung sampai ramai yg tak perasan kehadirannya. Hahaha.

Bila LOL decided nak buat on weekdays...mcm2 komen diterima...hari kerja la nk datang susah! True ada disadvantage...tapi advantage pun ada jugak. risk that we had to take...lagi pun weekends banyak beno event lain like wedding & others... Alhamdulillah...hasilnya, malam tu sampai berlebih2 orang datang. Media pun semua datang (4 tables for media semua penuh).

Bila buat tema..masquerade ada jugak yg mengeluh....susah nak carik baju la...menyusahkan peminat la...itu la...Come on la kan? Bukan hari2 pergi event pakai costume dekkk oiii.

Yang datang bercostume malam tu tidak menghampakan. The biggest surprise of all (including Dafi jugak surprised) , his mom came in her costume.....kat web2...blog2...mulut2 hangsuang...kutuk2...apa kes? 

To me it's so cool of her to take the initiative to be part of the event. 


On my previous entry, ray x include gambar team designers (Qarmasutra) untuk event ni. So, here they are. Tadi ada yg tanya, "Ben...yg mana satu ek ray?"...so tu ha..yg tengah2 tu. PUAS? hahaha

My next entry, ray akan paparkan costume2 menarik yg dipakai pada malam tu. Siap bagi bintang lagi. AWAS!


PS: Dewan makan masa seharian utk ditransform..tapi part nak clear...within 1-2 hours...pentas hilang...yg gantung2 diturunkan....SIAPPP! CLEAR semua...hahahaha. Bila nak set up...CEKAP....bila nak clear...LEBIH CEKAP.


Credit to Photographer : Amar (bukan megat eusofe)




2 mulut cakap2 belakang:

MyRaLiCiOuS_89 said...

greatt!!! best nyeww... huhuhu.. i wish i was there.. :(

edzlin007 said...

Wow! walaupun saya tak hadir. tapi berdasarkan laporan dan gambar, sangat sangat sangat menarik!!!! suka dengan design, majlis dan semuanya lah.

saya pun pelik pada yg kutuk (ayat drg tak mcm kritik pun) pasal pakaian. dah nama pun masquerade.

Syabas!!