Saturday, November 27, 2010

RSK Graduation 2010 & PreSchool Concert - Part 1

I was so busy until there's no time to update my blog! Bila dah masa hujung tahun, macam2 menda nak kena buat...haihhh!

Is not a bad thing though. It's good to keep yourself busy so that you don't think other menda yg remeh temeh.



Last week, my kindergarten mengadakan konsert tahunan dan majlis graduasi. It's a huge challenge this year! Why? Sebab nak transform one place yg tak berapa nak sesuai utk buat majlis. Kena buat waktu malam plak tu.






The event went well. Huge crowd yg datang. Estimated around 400 people. Datuk-nenek sedara mara all semua datang bagi support sampai x cukup kerusi dibuatnya.



Opening act malam tu is BEAT IT. My sister, the principal ialah peminat No 1 Micheal Jackson. Statement berani mati dia....dia hanya minat 3 aje. 1-Tun M 2-P.Ramlee & 3. Micheal Jackson. Bila idea ni diberitahu pada cikgu yg kena latih si kecil ni....telan air liur cikgu tu...hahaha.


Walaupun setelah menelan air liur@cuak, bagi memuaskan hati boss dan peminat no 1 Micheal Jackson.....cabaran diterima dengan hati terbuka (no choice) lol


Korang perasan x...yang gambar gelap2 utk concert ni? Biasanya concert budak2 terang berderang lampu dia kan?

Kerana mengikut angan2 boss yg nak like the mood of a real concert. Lampu Stadium ( ya.. konsert kat stadium) ditutup al konon nak create mood tu. Sudahnya...meraba-raba ray nak baca text emcee...hahaha


Lepas Opening Act, ada tayang slides yg menayangkan muka budak2 yg graduate dan terus ke majlis graduasi....speech by principal, ucapan wakil sikecil & presentation of certificates & awards.


I like the idea where the kids march to the stage. It creates moment for the kids. Susah sebenarnya nak susun and latih budak for that actually sbb tu banyak tadika elakkan buat tu. Biasanya, panggil nama..baru keluar sorang2 amik sijil without the marching part.

Another unique thing is RSK provide chairs for them atas stage. They will be seated  on stage, dengar principal berucap dan one by one amik their certs.



Ok lah..sekian saja laporan part 1...akan continue part 2 plak after this.

Credit to : Megat for the pictures

6 mulut cakap2 belakang:

FaizalSulaiman said...

comel budak2 ni:)

tahniah ray! and all your team. bukan senang nak urus bebudak ni.mcm2 karenah..

wahida said...

pagi tadi saya attend graduation tadika anak saya..tp bukan anak saya yg grade, sbb dia umur 5 thn, dia cuma buat concert, tapi pihak sekolah sgt x well organised...sedih sgt....

Pala Maldini said...

dalam gambar pun dah nampak grand... tahniah RSK!

queenlyana said...

eh, menarik la graduation budak-budak nih. I think bagus jugak meletakkan mereka yang diraikan di atas stage, sekali seumur hidup kot.. biar dpt rasa satu dunia pun meraikan kejayaan mereka.

best2x.
tahniah utk ray and team !

edzlin007 said...

waahh memang menariklah. suka tgk yg duduk atas stage. dan jubah mereka pun cantik. congrats!

katakukata said...

what a cool graduation nite. have been to one or two before but...a cliche ceremony. if i were still young and able to decide which kindergarten to go, i'll definitely choose this one. hehehe..
btw, takde franchise kat klang valley ker?