Thursday, October 28, 2010

Blackberry Torch 9800 Slider




Semua orang pakai blackberry skrg ni. Budak sekolah pun mampu pakai. Curve laa..bold laaa..dan mcm2. Ray yg ko sibuk review phone apa pasal? Ko jual phone ke skrg? Agent ke? atau pengedar pasaran gelap? Aritu ko review Nokia..skrg Torch la pulokk. Dasar mulut jamban..ada je kawan2 den ni.

Mahap la ya dek, dah nama pun blogger...sekali-sekala kena gak buat advertorial kat blog. Side income giteww..Tapi ni bukan advert ya...ray tulis sesuka suki. Advertorial for Torch ni ray buat kat Twitter.

Sibuk2 review fon ni...mesti korang curious nak tau...ray pakai fon apa. Xyah la cerita/tunjuk ...nanti korang gelak. Syndrome gelakkan fon orang mmg trend skrg ni. Xgitu Cik Puan Besar Syamelia? hahaha





Esok...29/10/2010 kat La Bodega Pavillion, CELCOM akan launch Blackberry Torch dengan harga yang sangat rendah...Crazy LOW price katanya. Sesiapa boleh datang beratur seawal jam 10 pagi. Sales starts at 3pm. Biasa la...nak CHEAP kena la beratur dan TUNGGGUUU ! ahaks. Nak lagi murah...ada jalan lain...TUNGGU lagi 2 tahun...

From reliable sources, I have heard that first 10 customers register akan dapat phone ni dengan harga RM8, next 100 customers RM488 and following 100 customers RM888. Tak ke murah tu...harga asal phone ni is around RM2, 300 ++ mcm tu. Murah gila harga ! 

Kalau tak berkesempatan nak datang, takpe ...3rd November onwards ada tawaran package istimewa. Just pergi ke mana2 Celcom Blue Cube Outlet ! Package istimewa ray , sila refer kat bawah (klik gambar utk tgk ngn lebih jelas lagi)



More info & berminat dengan CELCOM TORCH ...Register kat   



Honestly, bila tengok Torch ni...tergoda jugak. Part boleh slide, touch screen, 3G, screen besau plak tu. Makan hati. Lepas tu decided utk beli...then..makan pasir...LOL
As mentioned above...crazy low price sempena launching. Tak boleh pergi? register kat link atas tu. Ni Youtube kalo korang nak tengok. Kalau xnak TERGODA...jangan tengok!




Ray start pakai fon seawal tahun 1994. Phone yg gedabak tu. Tulisan pun warna IJO. Motorola yang batterynya sangat bulky tu. Punya lah kembang, bangga pakai masa tu. Nak show off (masa tu x ramai pakai phone)  asyik bercakap on the phone sambil berjalan.

Sejak phone pertama tu, beberapa kali jugak tukar phone sbb ikut trend semasa....sampai xterlarat nak ikut. Sangat cepat teknologi handphone...baru dua bulan pakai...dah keluar teknologi baru....Penat main kejar2 ngn teknologi phone ni.

Masa tu, takde apa nak pikir...sbb tu duk main kejar ngn teknologi. Skrg dah nak bayar mcm2...penat plak nak main kejar2. LOL

Masa ray jadi crew...lagi laaa..crew akan show off phone masing2. Lepas flight masing2 on handphone tunjuk phone mcm tunjuk gelang...hahaha

Tapi...kalau mampu apa salahnya. Kalau perlu...apa salahnya? Nak ikut trend ...apa salahnya? nak puaskan nafsu serakah...apa salahnya? kan? Kerja teruk2..x boleh nak beli apa yg dihajat pun...x kick jugak kan?

PS : Tergoda utk dapatkan BB Torch ni...lebih murah melalui package CELCOM

10 mulut cakap2 belakang:

Ashraff Mokhtar said...

bb curve :p HAHAHAHHA

[r][a][y] eusouff said...

acap pakai fon apa..ray dah tau...
nad bgtau aritu...hehehe

Wawa~* said...

tp u x leh lawan my colleagues sorg ni kut. still pakai nokia 3310 lg since first bli henpon, smpai la skrng... T_T

if ray happen jd penjual pasar gelap iphone4, bgtau lah me.. nk bli.. dgn harga murah.. lol

[r][a][y] eusouff said...

wawa...
uikkk mana tau? kekeke
kalo ray jual pasaran gelap dah lama ada iphone4 tue..wakaka

nanti la ray check cable dulu..hehe

apezs shah said...

chaiyok3 ray..
cantiklaa torch nie..

[r][a][y] eusouff said...

apezs...
tergoda lah ni ya...hehehe

apezs shah said...

jangan kata tergoda.. terliur habis.. tapi dalam dilema..:'(

Pala Maldini said...

tergoda... tapi, tang nak subscribe BB service tu yang tak kuasa... mahal!

[r][a][y] eusouff said...

CelcomTorch launched at Pavillion just now.
first 10 customers get theirs at only RM 8 !!!

next hundred customers at RM488

and following hundred at RM888

beratur dari pagi tadi since 8am! Worth it x?

Anonymous said...

memang tergoda okay! :p

i'm using an iphone.. but maybe switching to BB kalau ada rezeki. hehe.. either Bold or Torch..

- Lina RD