Monday, August 2, 2010

Panggilan serendah 7sen iTalkWhoa !

Apa yang boleh kita dapat dengan 0.07 sen ?

Karipap? Kueh tart nanas? Kueh apam ijo? Tidak. Takde menda yg boleh dibeli dengan harga tersebut.

Dengan 0.07sen sebenarnya, korang akan dapat membuat panggilan selama seminit ke talian tetap lima negara iaitu China, USA, UK, Canada & Australia. Promosi!



Walauweiii...secara realistiknya...mana ada orang call jauh2 dan nak call bercakap selama seminit! Ok laaa..katakan korang nak bercakap selama 30 minit....still murah sebab korang hanya kena charge RM2.10sen jerr. 30 minit still tak cukup?
Sejam (60minit) plak chargesnya hanya RM4.20sen. Promosi murah ni ....ala2 megasale iTalkWhoa....valid pada 1 Ogos sehingga 15 Ogos.




Country
Fixed
Mobile
China
0.07
0.08
U.S.A
0.07
0.10
U.K
0.07
0.85
Canada
0.07
0.14
Australia
0.07
0.81


Sekiranya korang sign in skrg korang dapat RM5 kredit...free...sah2 panggilan korang selama 1 jam tu dikira FREE jugak la kan?. Ada balance 80sen lagi. Tak nak? Hahaha. FREE!!!!!

Kalau korang nak sign in atau nak tau  more info (pengenalan) tentang iTalkWhoa KLIK SINI Kalo nak tau mcm mana nak buat panggilan IDD menggunakan iTalkWhoa KLIK SINI for my previous entry.

Apa? Korang xkenal sesaper pun kat lima negara tercatat kat atas tu? Sedih kan? X world betul la korang ni ek? Xpe...korang masih boleh buat panggilan kenegara-negara lain dan panggilan masih dikadar terendah! Cuma lima negara diatas ni tengah promosi...so dari kadar murah jadi kadar tersangat murah. Kalau promosi dah habis, still ratenya antara kadar yang terendah.

Senang sekarang kan? Melalui PC dan internet access, kita juga boleh buat panggilan dengan kadar yang rendah. Tak guna fon dah.

Kalo korang nak tau...nak top up kredit pun tak susah. Senang sangat! Korang bukan kena pergi beli kredit kat kedai mcm yang biasa korang buat tu. Sekarang semua dah main online dah...

Sesiapa yang ada akaun bank Maybank, Alliance bank, Ambank, EONbank, RHBbank, Web Cash, Mobile Money, CIMB dan bank2 lain yang tersenarai dalam portal tersebut, boleh top up kredit korang menggunakan perkhidmatan online bank2 tersebut. Kredit boleh ditop up dengan nilai RM10, RM20, RM30 dan RM50. The best part, korang boleh top up tanpa menyalin kembali no pin sebab ianya akan masuk secara otomatik.
Transaksi korang akan terlindung dan selamat. Perlindungan secara Digital Certificates menggunakan Secure Sockets Layer (SSL) Protocol...so xpayah nak bimbang akaun korang kena hack ke apa ke...kecuali korang gatal nak bagitau orang lain nama pengguna dan kata laluan....selagi diri punya akaun je yang tahu..ia amat selamat.

Katakan la korang ni rabun IT dan tak tahu nak buat mcm mana....ray includekan cara mcm mana nak top up kredit korang secara online.



Dan masukkan nombor prabayar anda disini.



Dan tambah nilai anda akan dimasukkan ke dalam akaun iTalkwhoa anda.
Kan senang?

Susah jugak ke? Or korang xde akaun bank secara online?
Not a problem. Kalau korang prefer cara lama, still korang boleh terjah kedai telekomunikasi, stesen minyak dan kedai-kedai utk membeli kad pra bayar yang ada dimana-mana. Pastu update kredit korang dengan cara yang sama sperti di atas.

Tapi seriously laaa...you should consider having online banking...it’s the way forward ! Jimat masa dan tenaga..dan paling penting jimat duit minyak dan duit parking korang ! bukan saja utk iTalkWhoa tapi utk urusniaga lain seperti bayar bil, pndahan wang dan macam2 perkhidmatan lagi.

Harga minyak naik...harga barang pun naik...cost of living pun tinggi...so maximumkan penggunaan internet korang tu dari hanya check FB, email, blogging etc. Make it worth paying internet bill korang tu! Sekarang banyak offer utk berjimat dan kita kenalah ubah apa yang boleh untuk berjimat dari duk membebel komplen pasal harga barang naik. Do something about it kut! ( I sound like blogger NukeRude )

I am going to call my dear friend yang dah menetap bekerja in the US menggunakan perkhidmatan iTalkWhoa ni. Normally I’m using phone rumah tu call dan it’s a bit costly. Masa call xde ketenangan sbb duk pikir how much it would cost having those phone call made....huhuhu. another way is with YM or contacting melalui FB or SMS tapi kan...samakah dengan bercakap with person that you’re contacting? It’s a huge difference ok!

Anymore more info about iTalkWhoa ni...layari http://www.italkwhoa.com

1 mulut cakap2 belakang:

NUke_Rude said...

i'd just notice the second last paragraph!!!


haih!!!