Saturday, May 15, 2010

Maha Guru

Kepada semua warga pendidik, selamat hari GURU !



PART I

Waktu sekolah telah tamat. Sebelum keluar kelas, Cikgu Juli telah bertanya kpd murid²nya.

Cikgu Juli : Siapa nak masuk/pergi syurga?

Semua murid mengangkat tangan kecuali  Ijon lalu Cikgu Juli pun bertanya,

Cikgu Juli : Ijon, kenapa awak tak nak pergi/masuk syurga?

Ijon : Mak saya kata lepas habis sekolah, terus balik rumah..jangan pergi mana-mana.







PART II


Cikgu Rozi sedang mengajar Bahasa Melayu dalam kelas Pelican ...

Cikgu Rozi : Ijon, boleh kamu buat ayat dengan menggunakan perkataan tepong?

Ijon : Itu senang saja cikgu.. ayatnya ialah.... emak sedang membuat kek di dapur.

Cikgu Rozi : Mana tepungnya??

Ijon : Tepung kan ke dalam kek tu.... Cikgu nie tak sekolah ke hape??




PART III


Cikgu Mimi : Jika awak ada 12 coklat dan awak beri kepada:
Tasya 5 keping
Ira 3 keping
dan Julia 4 keping.

Apa yang kamu dapat?

Ijon : Tiga orang girlfriend cikgu!!


6 mulut cakap2 belakang:

♥Syamelia♥ said...

mcm kenal jer cikgu2 semua tu...
tp IJON i kenal la plak...
x sangka, ada gak student nama IJON kn...
sure 'bijak' gils dia ni... lol

ps:
kelas 'pelican' which one?
yg kaler pink 2 ek?

Farazila said...

wah..selamat hr guru jugakkk...

erm...part yg dpt girlfriend tu yg x tahan..hihiihi.....

bijak nye.....

iyllienaz said...

haha..dapat 3 gf sekali..sila aplikasi kan konsep tu..

edzlin007 said...

Hahaha saya suka yang last tu. jadi gf.

Selamat Hari Guru buat semua guru2 dan juga kpd warga RSK terutama kakak kepada abg ray

Afzainizam said...

~~~@@@~~~
” Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua”
~~~@@@~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

omgpetch said...

haha choi lah