Wednesday, April 21, 2010

Amy Winehouse Meroyan !


Monday ...11.13 malam. Lokasi, Mutiara Damansara. 
Selebriti blogger pengkritik makanan terSOHOR , Amy Winehouse dilihat meninggalkan sebuah restoren exclusive Jepun bersama pengawal peribadinya.

Nape? Korang x kenal? LOL


Paparazzi mendekati.

Paparazzi : Cik Amy......!!

Amy Winehouse : Oh ...no !



Paparazzi : Ada orang kata...you ni blogger berangan...masak pun tak reti nak buat food kritik. Komen sikit !

Amy Winehouse : Puhlessss go away !! (tetiba slang British) No komen & No pikca pleasssse.

 Paparazzi : Ada orang kata lagi, you ni semakin kurus. You amik produk langsing badan Dr Rozmey ke? rambut you skrg pun dah ala2 Dr Rozmey.

Amy Winehouse : Heyyyyyy!!! Kan i dah kata NO KOMENNNNN !!! Tak paham bahasa ke ?

Paparazzi : Apa komen you bila dorang kata, NENEK dorang lagi pandai masak dari you.

Amy Winehouse: Ada aku KESAH ? Suruh la nenek dorang tu buat blog sendiri dan kritik plak. 



Paparazzi terus mendesak dan mula menghalang Amy.

Amy Winehouse : Heyyyyyy mate !!! Don't touch me yeah !!  Leave me alone!!!  (tetiba slang australian pulokkk)

Bodyguard Amy mula  mengorak langkah menolak kamera paparazi, melarang mereka mengambil gambar.



Paparazi terus dihalang utk terus mengambil gambar.

Persoalannya sekarang...kata baru keluar dari restoren jepun...apa kes plak bawak air McD nieh? LOL

Bila sampai ke keretanya, Amy membuka boot kereta dan mengeluarkan se________payung.

Lakunan kurang meyakinkan. Agak KAKU.
Ini reaksi asal yg sepatutnya diTIRU oleh Amy Winehouse


Secara tetiba..Amy naik hantu....dan mula mencucuk tingkap keretanya sendiri al kononnya nak pecahkan tingkap.

PAUSE kejap.

Motif nak pecahkan kereta sendiri? Bukan ke Britney Spears serang kereta paparazzi bukan keretanya sendiri. LOL

"I katokkk u ngn payung ni kang...baru u tauuuu"

Dua hari kemudian.
Amy Winehouse meroyan dengan payung ! (Cover akhbar tabloid "BETIK")-marah kerana dikatakan tak pandai masak.


Sila maklum, entry ini adalah publisiti bagi Amy seorang blogger yg menulis tentang makanan. dan gaya  hidup ....Ia adalah drama yg sengaja diada-adakan bagi mewujudkan publisti murahan.

Layari : Blog AMY

PS : dah lama x buat entry merepek mcm ni

PS2 : Muak dengan publisiti artis Malaysia skrg ni yg tak sudah2 dengan kontroversi...so I made one up.

12 mulut cakap2 belakang:

Ku Adalah Aku... said...

wakakaka...lenguh dah rahang ni...memang berkesan setiap watak tu...

atoiyaii..bravo lah pada kak amy, mr.bodyguard and paparazzi...

part II bila lagi?...

[r][a][y] eusouff said...

aiyoo Ty...(nama glamer KAH?)

bila melepak dgn amy n megat ni la jadinya...lol

nak ke part 2? huhuhu

ikanbilis said...

hahahha comey nya aksi aksi hehe

Mie said...

aikk bodyguard Amy RumahWine cam familiar ajer...sapalah agaknyer hahahaha

edzlin007 said...

haahhahaa aduhaiiii lenguh pipi dan sakit perut ni gelak tau. sekali-sekala baca entry camni mmg best!!

Yang Benar,
peminat kak amy (boleh? haha)

♥Syamelia♥ said...

owh my gLeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!
amy w'hse la sgttt kn...

poyosssssssssssss....
gosh! siap keluar segala dr rozmey bagai... motiff ckp rambut i mcm rambut dia...

bak kata a fren of mine, dr. rozmey is a good role model... motiff.. tetiba i pomot dr rozmey...

btw, i love this entry... dah lama x gelak skan dkt blog u, ray...

well, guess our act menjadik...
xsia2 dok bergambo dkt parking lot yg da xde keta tgh2 mlm buta...
dah la carik pintu masuk, punyalah susah...

but it was such an evening :)

ps: if only ada button 'like' mcm dlm fb, dah lama i click... lol

sham said...

amy winehouse...hahaha..nama restoran tak boleh belah...

Wawa said...

LOL! retisss sangattt part x nk bg kamera amik gmbr tu... haha... suka part "pause, motip nk cocok payung kt kete sndiri?" hahaha

bila nak buat publisiti murahanantu untuk i plak, lol...

Ashraff Mokhtar said...

wuiyoo , itu dia pengkritik makanan hebat tahap diva 14. kehkehkeh :P

-note utk ray :

ramai bukak my blog from ur blog. saya tak tau kenapa :P hahaha! jadi saya nak ucap trimas ya :P

-check kat nuffnang :P

[r][a][y] eusouff said...

Encik Acap...
keep on blogging !

Anonymous said...

abg ray...lame dah x lawat cni...hehehe...-mayashikin

kayshafiQ said...

Sape la yg jdi paparazi 2?