Monday, December 28, 2009

Nyampah kat peminat , artis dapat tempias ?

Dapat komen di bahagian "shout box". Bunyinya begini.

"To be honest, actually org bukannya menyampah dgn dafi..tp kdg2 'meluat' tgk fans dia yg 'over' dose, terkinja2,terjerit2 ble ada dafi dlm mna2 program. That's why la..org lain yg buat peel, org yg xbersalh yg kna tempias..sori to say.."

Those are the exact words.



Thursday, December 24, 2009

Mengadu pasal Betrayal

A parents once told me, that their son told them everything...what happen in school, what the teachers said (the exact words).....Ini membuatkan rasa cuak jugak....terus ray memberi peringatan kepada guru-guru to watch their language dan cara percakapan. Langkah berjaga-jaga la katakan.





but dorang lupa....dalam memberikan sindiran kepada kami, anak dorang juga bercerita lantas mengadu apa yg berlaku di rumah pada cikgu-cikgu di sekolah. About leteren si ibu.....hingga dilempang....dan sebijik-sebijik ayat carutan mereka ketika bertengkar. About how the father betrayed the mother with his new girlfriend. It's not something that we dig for . The kids dengan relanya reveal kelakuan their parents....

Monday, December 21, 2009

AVATAR



Filem yang dilaporkan menelan belanja antara termahal setakat ni. Berapa hengget ? Not hengget but US230 million ya. Filem yang mahal dan mengambil masa 2 tahun utk disiapkan.





I am a big fan of director, James Cameron. No ! he is not frm Cameron Highlands. He is the genius behind "Titanic" yang korang tengok berkali-kali kat wayang tu. Yang hingga meNETESkan ayaq mata bila part Jack Dawson tenggelam tu. Haaa...yang tu. James juga yg mengarahkan filem Terminator yg bagai nak rak ray suka...(pada masa tu)

Monday, December 14, 2009

Perihal Profile Palsu, Penyamar aka POSER

Rambut palsu, gigi palsu, duit palsu....dan sekarang ni....profile palsu....penyamar hebat yang bermaharajalela di alam cyber.



Dalam dunia cyber ni, banyak beno penipu. Toittt letak gambar tah sesapa tah...pastu letak la nama sesedap rasa and pretend to be "that" person.

Menyelam pemikiran insan yg gemar menyamar atau mengunakan identiti palsu adalah sangat sukar. Sukar apa? Sukar nak faham.

Sunday, December 13, 2009

Corat Coret Dafi 21


Syukur Alhamdulillah.
(Siapa kata Ray tak reti bersyukur)

Event of the year yg sangat panas (after what I've been through for the past 4weeks) berakhir dengan jayanya. Event ini bagi meraikan ulangtahun Dafi ke 21.

Like a genie in the bottle. Make a wish. Think of a way to make it come true.




Too good to be true lah. Tak semudah itew. It takes effort....determination, hard work, cooperation bla bla bla (pinjam ayat Presiden DafiFC). Most important....you know that you did the best you can. Whatever humanly possible to make it happen. I am not a ginie.

Monday, December 7, 2009

Mind Your Language : Manglish

Ray adalah one the jutaan (kut) blogger di Mesia ni yg menggunakan bahasa campur sebagai bahasa medium. Dahla bahasa campur, segala bentuk bahasa pasar keluar. Ada yg takde dalam kamus pun. Ejaan diubah sesuka-suki. Asal boley jer.

Tu dia...perenggan pertama sahaja dah menunjukkan bukti tentang apa yang Ray perkatakan. Kiralah berapa kesilapan yang ada. Kalo ada guru bahasa dah banyak bertanda bulat, bergaris dengan pen merah!

The truth is, Ray menulis mcm tu...by choice. Itulah gaya penyampaian Ray dalam blog ini. Kalo nak baca Ray menulis secara SKEMA...let me know. Ahaks. Tapi kadang2 terkeliru jugak.



Thursday, December 3, 2009

Satay untuk pemakai susuk ! without lidi

Berita baik untuk mereka yg memakai susuk !


Kerana anda sekarang sudah boleh menikmati satay tanpa bersusah payah mengasingkannya dari lidi. Satay ini tiada lidi dan ia tidak melanggar pantang larang anda. So, susuk anda tidak akan terkeluar.




Benar. Chicken rice shop dalam iklannya sedang mempromosi satay tanpa lidi. Haihhh.. macam2. To ray la kan...satay is not a satay without the lidi laaa. Is it a good news for me? Apa kelebihannya, makan satay without the lidi?