Monday, November 30, 2009

Crew Life 20 : Chicken Or Beef ?

Makan dalam kapal terbang to some people is something to look forward to. An experience lah katakan. Dine 33,000 feet above sea level. Gituhh la.

Ada beberapa tiny details yg penumpang x berapa nak take note bila melantak dalam kapal terbang ni. Pertamanya, efford yg telah diberikan oleh staff membuat persediaan makanan yg telah bermula lebih awal. Berjam2 lebih awal...

Antara lain juga ialah details makanan yg disediakan. Sebagai contoh di kelas business, salad segarnya ditanam di ladang khas di Melbourne. Kemudian bayangkan pula proses2 nak sediakan makanan tu sebelum dihidangkan ke meja penumpang. Bagi memastikan makanan tersebut segar, ia disejukkan dalam suhu tertentu dan dipanaskan beberapa minit oleh peramugara sebelum ianya dihidangkan.




Saturday, November 28, 2009

Proud Kak Juli

Kak Juli is very the proud woman lah nowdays. LOL.

I will tell you why la hoh. She's addicted with MyFace [FB]. I can see her dropping comments here and there. Dulu...nak log in pun tak tau. She also managed to get in touched with her lost school friends via FB.




Another reason is because, almost everyone complimented her on the success of RSK graduation & concert last Saturday. Kembang hidung Kak Juli tu haa. Masa bagi ucapan ...siap mata direct contact ngn audience lagi. Enam tahun lepas...Kak Juli bagi ucapan hanyalah menunduk kepala melihat text tanda kurang yakin. Early this year, we also found out that our kindergarten dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang dari Unit Pendidikan Swasta , Jabatan Pelajaran N.Sembilan

Thursday, November 26, 2009

My Suggestion.....

Ray : Jom lepak and have a good dinner! Any suggestion?

Kawan 1: I ikut je. Mana2 pun ok.

Ray : There's one restaurant ni kat Damansara...My suggestion is Restaurant ....bla bla bla bla

Kawan 1 : Jauhnya.......susah nak parking laaahh....

Kawan 2 : I ok...I heard the food kat situ SODAP ! jom !

Ray : Owh...jauh ek? Ada suggestion lain ke wahai kawan 1.

Kawan 1 : [ diam dan tak berikan langsung cadangan ]

Kawan 2 : Alahhhh pegi je kat tempat tadi tu. Tak kisah la jam ke apa ke.

Ray : wokehhh.




Saturday, November 21, 2009

RSK Big Day !!

Today is RSK's Big Day !! Wish me LUCK !! Enjoy RSK's FINEST MOMENT in this uploaded video.


video


Updated 2am - 22/11/2009


Not even a single negative comments! [ behind my back x tau la kan...LOL ]

Who said that Islamic theme ... BORING? Na'ahhhh. Nobody think of that after the concert....that's for sure. I don't know what happened to the kids...they were very well behaved. Pill apa cikgu aku bagi dorang makan? rehearsal a week ago...... totally the opposite.

Tuesday, November 17, 2009

Obsession

Masa remaja, gila tengok wayang. Almost every week. It's an entertaiment yg diperlukan to further enhance my mood dan imiginasi liar. Jadi mcm tak betul kalau tak dapat tgk wayang. Bajet tgk wayang didahulukan dari makan. Tak kira la filem apa..semua ray tengok. Antara filem melayu yg ray tengok...Antara 2 hati, Keluarga 99, Mawar Merah, Hati Bukan Kristal...hahaha...bukannya filem box opis pun. Ray juga masa tu obses dengan filem Cantonese lebih2 lagi lakunan Stephen Chow Sing Chi seperti Fight Back to School, God Of Gamblers , etc thank GOD it's a movie....not obsession with PORN ..LOL.


Ini bukan entry advertorial



Monday, November 16, 2009

RSK Graduation 2009

RSK Graduation & School Concert 2009
Date : 21 November 2009 [Saturday]
Venue : Kompleks Penyiaran Tunku Muhamad, RTM Seremban
Time : 2-5 PM



Tempatnya besar. Auditorium yg boleh memuatkan lebih 1000 orang. Tapi murid di tadika hanyalah 90 orang...so dijangkakan lebih kurang 400 Ibubapa termasuk atuk, nenek, sedara mara yg datang memberi sokongan pada si kecil pada majlis graduasi & Konsert tadika pada kali ini.


Friday, November 13, 2009

Jabatan Haiwan

A stray cat got injured. Akibat pergaduhan, melepet kesakitan dibelakang tadika dalam keadaan cedera parah. My sis exaggerated. Perut hampir terburai seperti nak terkeluar isi perut....katanya. Since kucing jantan ni...park kat satu sudut bawah meja in our outdoor class area...agak susah nak melihat keadaan sebenar kucing tu. Kucing tu ada kat situ since yesterday.

Bau semakin busuk dan lalat mula terbang sana sini seakan-akan terhibur berparty kerana bau darah. Belum lagi mati tapi lalat mcm nak buat persediaan kenduri besar-besaran. Ada insan yg duk menghalau...shoh...shoh dengan harapan kucing tu akan lari pergi carik rumah sakit lain...LOL.



Gambar Hiasan...

Saturday, November 7, 2009

MyFace

Sebelum memulakan entry...nak ucapkan tahniah kpd pasukan NS kerana berjaya menjulang PIALA MALAYSIA dalam perlawanan menentang Kelantan sebentar tadi. Hoben Jang Hoben ! Nak declare tadika cuti hari Isnin...LOL

Ok...back to entry .....Bak kata Kak Eton "Semua org dah ada Facebook sekarang". "Add la akak..." tambah Kak Eton lagi. Kak Eton yg jual karipap kat depan rumah ray adalah antara jutaan yg memiliki akaun Facebook ! Laman web sosial ini semakin popular di kalangan penjual karipap. Semakin banyak pilihan sekarang utk bersosial di alam maya.






Sunday, November 1, 2009

Muka Ketat

Kecantikan adalah hak milik setiap insan. Ucapkan kata2 itu dengan muka anda yg ketat. Ya, la kan...siapa yg tak sukakan kecantikan?


Al kisah seorang artis wanita yg ingin berkongsi rahsia kecantikan wajahnya dengan umum. Al maklum la kan...public figure...mesti yg ingin tahu apa rahsia disebalik kecantikan wajah itu. Dalam perkataan yg lebih tepat....rahsia disebalik wajahnya yg ketat.

Apakah itu "muka ketat"? Kulit muka yg tegang sehingga ianya kelihatan sangat palsu. Bila senyum nampak dibuat-buat. Mimik muka sangat limited. Muka sedih mcm tu...muka risau...macam tu....muka marah pun macam tu...LOL

"Apakah rahsia kecantikan wajah Kak Norma ?" [ bukan nama sebenar ] tanya seorang wartawan yg dengan sengaja nak propah lebey. Wartawan kan biasanya suka bertanya menda yg mereka dah tau...saja je nak dengar statement utk menghangatkan isu.