Thursday, December 3, 2009

Satay untuk pemakai susuk ! without lidi

Berita baik untuk mereka yg memakai susuk !


Kerana anda sekarang sudah boleh menikmati satay tanpa bersusah payah mengasingkannya dari lidi. Satay ini tiada lidi dan ia tidak melanggar pantang larang anda. So, susuk anda tidak akan terkeluar.




Benar. Chicken rice shop dalam iklannya sedang mempromosi satay tanpa lidi. Haihhh.. macam2. To ray la kan...satay is not a satay without the lidi laaa. Is it a good news for me? Apa kelebihannya, makan satay without the lidi?




So bila xde lidi.. that you akan makan dengan lebih sopan tanpa menggigit satay seperti selalunya. Some say, it would be easier for the kids. Tak membahayakan kanak2. Susah sangat ke nak removekan satay dari lidinya? Ada ke kes budak mati tercucuk lidi satay? Ado?

Environmental friendly...save the lidi...save coconut tree campaign ke? ahaks. LOL . Kut?

In their advert, they claimed..."Our famous satay without stick is back!!". Meaning what? Ia dikatakan diterima ramai dan ramai menggemarinya sehingga promosi tersebut dimulakan semula. Atau hanya sekadar gimik dalam promosinya?

Help me out here. Maybe ray tak paham. Why is "satay without stick" ni begitu femes? And don't you think ianya agak mahal berbanding satay berlidi? Puas ke makan? Bukan ke bila dah buang lidi harganya speatutnya lebih murah?

Atau simply because..ramai pemakai susuk are out there membuatkan satay tak berlidi ni femes?

Ianya ibarat makan siput sedut tanpa menyedut isinya dari cenkerang. huhuhu


PS: Nak suggest my blogger friend Amy to check it out and buat review. LOL


...

9 mulut cakap2 belakang:

.::F.A.I.Z.A.H::. said...

x besh la...satay dan lidi x dapek dipisahkan..umpama lagu dan irama...ciwahhhh!!!

zanetti_be said...

satay tanpa lidi?mcm makan pizza yang ada topping satay la kan.tak feel laa.ada lidi la best.nak2 satay arnab..sedapppp.hahaha

FaizalSulaiman said...

erm..takde lidi?bagi i kan, tak lebih dari sekadar promosi 4 convenience je. Tapi style omputeh yg pakai skewer tu okey je?takde yg mati pong?haha.

satay, bagi i da mcm signature item utk 1malaysia.sume org suka.kan ray kan?hehe

edzlin007 said...

err tp abg ray...cousin saya yg kanak2 tu mmg tercucuk lidi satay tu, berdarah gusinya. saya tak tahu camne dia makan. so, makanan ini kelihatan tuk kanak2 bawah umur 5 thn je :p

famous? tak tau lak. sbb penah mkn dulu, tak sedap. and yeah, feel weird without 'lidi'.

getah76 said...

satay tanpa lidi
lemang tanpa btg buluh
ketupat tanpa daun palas

kreativiti namanya...
tp yg ORI tetap gak dicari~

dok gitu?

Adam said...

memang sesuai untuk pemakai susuk....terima kasih atas info berguna. lepas ni kami rakan artis akan ke sana beramai2...hahaha

♥Syamelia♥ said...

motifff...
asal makan je igt i...
hahhahhaa...

ok wat... satay without lidi...
as long as rasa ttp sustain..
tp yelah, 2 me yg ori tetap best...

insya, i'll buat review once i've given it a try...

NUke_Rude said...

btul gak ape yg korg2 ckp ni. Satay takde lidi bukanlah satay namanya..

ape ek namanya..?

farish H said...

nak satayy!