Tuesday, November 17, 2009

Obsession

Masa remaja, gila tengok wayang. Almost every week. It's an entertaiment yg diperlukan to further enhance my mood dan imiginasi liar. Jadi mcm tak betul kalau tak dapat tgk wayang. Bajet tgk wayang didahulukan dari makan. Tak kira la filem apa..semua ray tengok. Antara filem melayu yg ray tengok...Antara 2 hati, Keluarga 99, Mawar Merah, Hati Bukan Kristal...hahaha...bukannya filem box opis pun. Ray juga masa tu obses dengan filem Cantonese lebih2 lagi lakunan Stephen Chow Sing Chi seperti Fight Back to School, God Of Gamblers , etc thank GOD it's a movie....not obsession with PORN ..LOL.


Ini bukan entry advertorial





Bila jadi crew, obsessed dengan shopping and sight seeing. Pantang sampai ke destinasi, tak lekat duduk hotel...terus keluar dan sanggup berhabis duit nak beli sesuatu tanpa memikirkan kemampuan diri. Obsessed beli perfume pelbagai jenis. At one time ...I have more than 30 bottles of perfume. ehem2 ...credit cards is my best friend. Lagi satu....checking out night life..party sana-sini. Kalaulah dikira berapa duit dah berabis utk jalan2 dan membeli belah...rasanya boleh pergi haji 10 kali kut. Ntah la. Thank GOD...I am OVER all that now!!


My new obsession is my work. Tak kiralah kerja carik makan or sekadar kerja membantu rakan. I don't sleep utk habiskan kerja. Mendahulukan kerja lebih dari keperluan diri sendiri. Hal lain2 tolak ketepi. I am also obsessed menonton INDEPENDENT film. Sanggup perabis wang utk membeli DVD.

Some say that I am obsessed with Dafi. Weird thing was I am not even a fan . Dafi knows that. LOL. But lama2, he owns my respect. Bukannya apa, walaupun kena kutuk mcm2...dia relax je dan sikit pun tak mengganggunya.

Ray : Weiii...kat FB ada org kata aku obses kat ko.
Dafi : ha ha ha
Ray : Btw...ko obses pasal apa eh?
Dafi : My weight, youtube, concert performance and my appearance.
Ray : Nah..penimbang berat. Let's see how much you weight?
Dafi : No way...aku tak akan timbang depan orang !!
Ray: What is it abt ko yg peminat ko tak tahu?
Dafi : Yang aku ni sebenarnya seorang yg sangat PEMALU. [ he is telling the truth ]
Ray : ha ha ha


Part yg ray beriya-iya sangat pasal Dafi ni is actually quite simple. Why Dafi? kenapa tak Faizal Tahir ke...Bunkface ke? Yuna ker? Dafi is a friend. As a friend, it is a necessity to help and support. Kepuasan membantu apa yg boleh bila diperlukan. Kalau ray berkawan ngn Bunkface, dorang pun ray akan support lebey...tapi masalahnya they are not someone yg I know personally. I like working with Dafi. He have lots of ideas dan boleh menerima kritikan. Dafi encourage me to be truthful memberi komen to improve himself. Instead of membebel marah org yg kutuk dia...he moves on and work even harder. Besides memberi kritikan, I am working with him to gather support and strengthen his fan club. Bukan utk menglamerkan diri atau seeking for attention. Puhhh lease !!




Sebagai contoh, ada yg obsessed dengan BEYONCE. Poster la, album la, wallpaper la., even ring tone pun BEYONCE. Buat rambut ..beli baju....tiru BEYONCE. Sikit2 BEYONCE. Perabis duit hanya utk BEYONCE. Dah kaya dah pompuan tu. Tapi, BEYONCE kenal korang ke? HARAM kan? LOL Atau, you have a friend who happens to be a celebrity, helping him whatever/whenever you can, support his career, wanted the best for him...adakah itu diambil kira sebagai obsession? LOL. I am sure that if you have a celebrity friend, you will help whatever you can especially when your friend wanted your help kan?

I am no where near what Mariah Carrey had interpreted abt "Obsession" in her latest music video. Mariah Carrey plak sampai terbaring dan tertongeng2 bila ada org obsessed dgn dia. Yang Obsessed tu plak yang akhirnya mati dilanggar bas. Tragic sungguh. Ray bukan jenis yg amik gambar pantang nampak artis mcm PAPARAZZI, stalker, ikut kesana kemari. I also takde sudut dinding yg penuh gambar artis ibarat tempat sembahyang mendewakan artis tuh. If I do take his pictures, ikut Dafi kesana kemari [btw invited ya..bukan main terjah jer] ...it's simply because I wanted to get all the infos and kongsi all that dengan peminatnya. More on work rather than keeping it to my own self.


Iklan Obsesi - minyak angin harum kembang malam utk ketiak berbulu lebat


Meh kita selam maksud Obsession : The domination of one's thoughts or feelings by a persistent idea, image, desire, etc. Atau dalam bahasa melayunya Obsesi adalah gagasan, khayalan atau dorongan yang berulang, tidak diinginkan dan mengganggu, yang tampaknya konyol, aneh atau menakutkan. One thing for sure....ia bukan khayalan....ianya tidak mengganggu dan terang2 tak menakutkan....LOL


Ha....Obsessed ke ray nieh? LOL. Suka hati mak sedara korang lah.


PS: Tak tampak konyol, aneh, menakutkan ke iklan poster Obsesi di atas? Tak terganggu ke mental korang melihatnya? LOL



...

13 mulut cakap2 belakang:

FaizalSulaiman said...

obses tak salah ray!hehe

asal jgn psycho sudeh.

p/s--)obses kat ray buleh?wakakakakakakakaka

[r][a][y] eusouff said...

Faizal,
Obses tak salah eh?
LOL

beli produk Obsesi - minyak angin harum kembang malam utk ketiak berbulu lebat yg kini berada di pasaran.

hahaha

zanetti_be said...

power la bro iklan obsesi tuh.tergelak sakan.
obses ngan inter milan tapi tidak di tahap kronik.sanggup berjaga malam tgk match n tiap2 tahun pasti beli jersey walaupun yang murah(siam je sbb yang ori mahal giler).huhuh
jangan obses dengan wanita n duit sudah la kan nanti gelap dunia.

[r][a][y] eusouff said...

zanetti_be

bro..susah tau nak pose terbaring, menjalar kat lantai mcm tuh..photographer plak kena panjant kerusi nak amik shot.

Once upon a time...ada kawan yg pesan jersey stiap kali ray ke london. kat india plak...org pesan kain sari...hahaha

zana said...

ray ni kelakar la
menghiburkan &
mcm2 hal

zana one of ur blog silent reader
kali ni tergerak ati plk nak drop komen..heheh

zana obses ngn shopping
kasut, baju dan make up

is-me said...

saye obsess dgn RAY..nyer BLOG...haha...

mell aziz said...

arrr..~ takut nyer minyak wangi nih..~ name ala2 pontianak harum sundal malam.. huhu

[r][a][y] eusouff said...

Zana...
thanks
glad that u enjoy reading it



is-me...
why u're so obsess with my blog?
[nyanyi dlm nada lagu Obsessed - Mariah carrey]

hahaha


mell...
takut...
melekat lapan malam tak tanggal bau tau
pakailah tanpa was-was

edzlin007 said...

LOL. dafi pemalu? bila ek..can't think any right now.

tak mengganggu pun tgk gambar obsesi tu. apa maksud gambar tu dengan obsesi?

farish H said...

xslh obses ni depend lak hak individu kan ehheee

[r][a][y] eusouff said...

obsesi bergambar edzlin

Rara said...

jgn obses smpai gila meroyan dah la..heh :D

jejaka anggun said...

obses tuh kebiasaannyer akan merosakkan (either diri sendiri or org lain) so jgn lebih2 sudahla.