Tuesday, August 11, 2009

Introducing Mr & Mrs JOBO

.....
"Hi my name is Jobo, Jemah Jobo" " Hi...my name is Jobo, Joe Jobo" "We are the JOBO"
Mr & Mrs Jobo ialah pasangan yg memiliki business tadika. Wah ! Tugas yg sungguh murni. Mendidik anak bangsa.

Kita tepuk dulu. Tepuk kuat2 sikit !

Tapi sayang, Mr & Mrs Jobo tidak beradap. Bercakap meninggi suara.




Tidak dapat dinafikan, pasangan ini mempunyai pandangan yang bernas. Intelligent, dan passionate...tapi sayang tiada adab bila bercakap. Sangat ANGKUH ! Cantekkk ke muka ko tu? LOL

Bila kita tak faham akan adab waktu memberikan pandangan, sebaik mana pandangan itu, ianya tiada makna. Rasa hormat akan hilang.

"Maaflah, segala kekurangan akan kami atasi...ini adalah program pertama kami...memang ada kelemahan sana sini dan kami akan perbaiki dan atasi" kata my sis.

"No ! Jangan beri alasan !! Kami kalau buat program PERFECT !!...Semuanya kena PERFECT !!" sampuk Mr Jobo, tanda keangkuhan.

PERFECT tahi anjing !!



Mr & Mrs Jobo versi twitter


Kalau anda perfect, anda sepatutnya tahu adab bila memberi kritikan. Ada bezanya antara constructive critism dengan critism yg berbaur dengki dan angkuh. Mr & Mrs Jobo don't even know our names as host...and they call themselves PERFECT. Jap....geli ketiak ray dengar. Nak garuk kejap.

Mr & Mrs Jobo dijemput menyertai program sebagai tetamu menyerikan program. Ibaratkan pasangan ni, datang kenduri kendara umah korang dan complain tanpa adab.

"Apa ni? pengantin datang lambat !!! dan lauk x sedap....lauk kena PERFECT !! kalau kami buat kenduri mesti PERFECT !!"

Apa yg korang akan buat pada tetamu tu?

A. Diam dan senyum manja
B. Mohon maaf dan lari menangis ke arah dapur kerana malu
C. Halau dia keluar
D. Tumbuk sampai mati.
E. Pengsan sebab terkejut

Hahaha!


To me... spanking is what they need !


Obviously la kan nama Mr/Mrs Jobo itu bukan nama sebenarnya. Jobo ialah loghat N.Sembilan yg bermaksud...berlagak/angkuh.

Masa perkara ni berlaku, I was around but I'm too busy with other important things to handle. So, I ignore them. They are making a scene while the rest of us are busy with rehearsal.


...

11 mulut cakap2 belakang:

F.Aminurrashidd said...

eeii, ader jugak orang macam tu kat sini ek? dah datang majlis orang, xyah laa berlagak macam dier tu host.. wat menaekkan raser nyampah, meluat, loya n etc orang jer.. huhuhuhu

Duke Luce Dell'amore said...

huhuhu..kasi sepak laju2 kt owg tu!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

go spank them, ray!

rizz said...

jemah jobo hehe.ray lempunk jek org tuuu

edzlin007 said...

senyum aja, senyum yg sinis kerana mereka mmg jobo. sian sis ray, tp mcm takde guna je layan mr and mrs jobo itu.

[r][a][y] eusouff said...

tu la tu
jemah jobo dan joe jobo
dua2 tak berani kn complain kat ray pun

ada berani ka?
hahaha

nerry nerry strawbery said...

ha ha ray u lawak gila la bro... ha ha he he cant stop...very joboness la diorg tu..

Indera said...

aiyoh..miranda priestley boss belagak citer devils wear prada pon takla se"kekwat diorg nih.adess.. camla perfect sgt depa tuh!

miss C said...

ray....kalau diorang ade program ...ray pegi den comment abes2....

silbi abigail said...

kalau den la, sonang jo...
koba kek dio,
tangan kanan dan tangan kiri ekau tu..
perfect tak?

i'm shin... i'm inesen said...

jgn lupa masa spank tu amik gambo ngee... bideo skali...

ops.. i'm inesen