Tuesday, August 18, 2009

Cubo toko & apo yang tak kono?

...

Sila lihat gambar yg saya paparkan dalam entry ray kali ini. Lihat dgn lebih teliti. Fokus2.



Cuba teka ...apakah agaknya yg kami lakukan dalam gambar diatas? Lalu depan VIP? tunduk hormat depan sultan? bersopan santun di jalan raya? Sapu sampah ? LOL


Apa yg tak kena dengan gambar diatas? Nak uji anda perihatin atau tidak. Silalah drop komen untuk memberitahu ray jawapan kpd dua soalan diatas.


Jawapan akan ray berikan pada hari Khamis ini.


Photobucket

...

15 mulut cakap2 belakang:

sakura said...

yang atas tu..
ray n dafi mintak space nak jalan kah?

yang bawah tu..

hohoho.. x dpt teka ;p

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

yg ptama...

ray dafi mau jalan mntk laluan...maklumler rmi peminat kecik nak bersalam bagai...

yg kedua...

adik kecik tu kus semangat bila tgk jurufoto yg sdg amek gbr dowang siap terkangkang2 bagai sbb nak shot yg torbaek...kahkahkah

sekian =P

rizz said...

haha mtk laluan kannn

k.A said...

ada org tak pakai mask!

Farazila said...

ala.....
konon2 nye beradab la tu jalan sebelah budak kechik..hihih..contoh yg baik buat kanak2..

kedua...suka gile tgk kanak0-kanak yang pakai satu sut pakaian merdeka....chomel la..gerammnyeee

edzlin007 said...

err...teka pun teka lah.

yg first pic ray dan dafi minta laluan nak jalan d celah2 kanak2 tu

no 2....hmm...budak lelaki terkejut kat photographer?

ada hadiah teka2 ni tak? hehe.

is-me said...

yg atas...ray ngan dafi lagi menolong kanak2 memakai mask...sebab gambar kat bawah ramai yg dah tak pakai....hahaha...random guess...

tengku_fir21 said...

pic 1
nk minta tumpang lalu

pic 2
budak2 nk nyayi tapi terpandang lensa kamera hilang fokus nk nyayi

silbi abigail said...

pic 1, dafi minta laluan antara kanak2, ray mengutip sesuatu yg terjatuh dari dafi?

pic 2, kanak2 yg muka cam terkejut (tengah); adakah tgn kanannya cacat?

Dari Penaku...waty... said...

ada hadiah tak?...mmm...teka ya..oke nak cuba jugak.

gambar 1: dafi and ray sedang merempuh laluan yang sesak dengan anak-anak cilik. so gitulah cara nak lalu tempat orang ramai especially celah laluan orang dok bersila....

gambar 2: sepasang kembar yang bukan kembar lahirnya...tetapi baju jer sama...masing2 tak concentrate dengan watever aktiviti yang depa ramei2 dok buat....both of them concentrate kat lensa camera....mesti depa teruja dengan cameraman dia...si chapeq kot...lol...gurau je.

to be honest I DONT KNOW....

CikguNurin said...

gambar atas....dua-dua tahan kentut kut...huakaka....
ermmmgambar bawah tu...kembar siam...

[r][a][y] eusouff said...

Terima kasih kerana mencuba..hahaha

Jawapan

1- Kami sedang menyusun bantal on the stage floor untuk games musical pillow.

2- Ada sumber yg mengatakan, mengunakan kain bendera utk dijadikan pakaian adalah satu tindakan yg dianggap tidak menghormati bendera Malaysia tersebut.

Namun, ada dua buah tadika yg memakaikan kanak2 dgn bendera utk perbarisan. I guess that teachers should be alert with this sort of things.

[r][a][y] eusouff said...

maaf....hadiah melancong ke BALI tidak kembali tiada sape yg menang

hadiah akan di BRING fwd ke bulan hadapan kalau kuiz masih ado

||| PöJìé PööH ||| said...

i know..
org pakai mask kat dagu..
hahaha!!

Duke Luce Dell'amore said...

Yang pasti,DAFI SANGAT COMEY!