Wednesday, July 1, 2009

Mana Chimpeng ??

...


Last Saturday, I was looking for an empty space to park my car at Bangsar nak cari ais dan minyak masak utk BBQ birthday party a friend of mine. Suddenly there's a knock on the glass

Ada la sorang apek ni nak tumpang bertanya.

LAYAN.

"Encik ah..tanya sikit ah..itu Chimpeng mana ah..?" tanya apek itu

"What?" ray membalas [ hehehe...gitulah tunjuk hebat balas dalam english...kekeke]



Chin Peng iniKAH yang dimaksudkan? Tanya aku apakejadahnya!!



"Chimpeng, Chimpeng...saya sudah tanya itu guard ah.. dia ckaap sini ada satu Chimpeng..." bertambah kuat suara apek tu

"Sorrylah Apek. Saya tak tau woh...Apa tempat itu Chimpeng?" balas ray

"Aiyah...itu Chimpeng balu bukak sini punya..Itu hari sana ada bukak...sudah pindah lorrr...Saya mau pigi angkat wang la..." tanya apek tu ala2 tak puas hati [ehhh! marah aku plak ko yg xtau!!]

"Tarak tau la boss. Itu kedai ka apa?Along ka?" balas ray..[ gigih nak tolong jugak ]

"Chimpeng bukan kedai ma..lu itu pun lu tak tau ah..? itu Chimpeng macam itu
May Peng, Public Peng, RHetB Peng...itu balu punya Peng sini bukak jugak.." kata apek tu

SO GUYS..WHAT DO YOU THINK CHIMPENG IS?




Chipeksss punya apek !! Nak je bagi a big slap at his face. Chimpeng Chimpeng!!!




PS : Ray tak carut k. Chipeks ialah sejenis kueh kerepek yang dijual depan Chimpeng tu...
RM10 dapat tiga bungkus.

...

17 mulut cakap2 belakang:

edzlin007 said...

LOL. kenala sabar kan. saya pun kalo dgr memula mmg tak dpt faham. rupanya CIMB disebut cim. heh.

Shaima said...

mati2 ingtkan chin peng.komunis tu.....

rizz said...

hahah lucunyewwwwww

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

HAKHAKHAK...I LOVE THIS ONE!

funny giler babas! wakakaka

- eina natalie- said...

hahaha... chumel sungguh apek ittuuu... C.I.M.B bleh tukau jadi cim... adehhhh.. apek.. apek...

[r][a][y] eusouff said...

guys...
mesti apek tu kaya
duit berkepuk2 dalam chimpeng tu kan??

hahahah

.::F.A.I.Z.A.H::. said...

Gile lawak...ahahaha

NUke_Rude said...

cimb bank katanye...

walaupun...





hahah

Fara A. said...

HAHAHHA mmg lawakkkk gle ;) i love it!

♥Syamelia♥ said...

hahhahahaha...
kelakar sgt....
mengong tol apek 2...

xpsl2 i kena marah dgn sham coz xtaw sejarah chimpeng... lol

it remind me 2 citer pasal apek n keta proton saga... xperlu nk elaborate kot... u should knew la...

*ayu* said...

hahahahha... chimpeng ek? huuhh

Anonymous said...

haha... apek yg syengal!!
mikin gue berair bijik mata neh...
huhu... chimpeng ohh chimpeng..

** amy! i tau cite poton saga tu :)


[getah]

Anonymous said...

haha... apek yg syengal!!
mikin gue berair bijik mata neh...
huhu... chimpeng ohh chimpeng..

** amy! i tau cite poton saga tu :)


[getah]

[r][a][y] eusouff said...

cite pasal proton saga?

ingat2 lupa lak
can someone refresh my memory?

ahaks

neiry said...

mmg betul
my jiran kat kampung pun sebut chimpeng for CIMB bank.

tah kenapa tah.
hehehe

Anonymous said...

hahaha.. sengal btul..
ingatkan aper laa.. hahaha

- Lina RD

omgpetch said...

aha harus duit apeks tu meletop beriban. aha choi punya apeks. cannot go