Tuesday, July 28, 2009

Kisah Rajan

...


#1
Rajan ditemuduga oleh Ms Chong utk kerja.

Boss: Mana kamu dilahirkan?
Rajan : Sentul ..
Boss: which part?
Rajan: huh? 'which part'? Whole body was born in Sentul.


#2
Rajan tengah pasang bom meriam buluh dan diperhatikan oleh kawan baiknya Amier.

Amier : Ajen !! Apa akan jadi ek kalo bom yg ko tgh pasang tu meletup?

Rajan: Jangan risau !! ada lagi satu ni haaa.


#3
Rajan excited gila sbb baru joined kerja kat kedai baiki komputer . 1st day Rajan kerja, Rajan baiki computer sampai petang. Boss was happy dan tanya rajan apa yg dia dah baiki sehari suntuk.

Rajan : Komputer ni tak rosak cuma keyboard nyer je boss....Keyboard alphabets tak tersusun, so saya susun ikut turutan.

Rajan kena buang kerja dan dapat pulak kerja kat kedai antik ibu Amier.

#4
Boss : Awak dah pecahkan barang antik saya berusia 100 tahun.
Rajan : Thank God! Saya ingat saya pecahkan barang yg baru tadi. puhhh! lega.



Guess what ? Rajan dibuang kerja lagi. Rajan ditawarkan kerja cashier pula tapi Rajan menolak. Dia tak suka matematik.

#5
Teringat Rajan bila di tanya oleh guru matematiknya semasa sekolah rendah.

"Jika sebiji karipap berharga empat puluh sen, berapakah harga untuk tiga biji karipap?". Tanya gurunya.

"RM 1 cikgu!". jawab Rajan.

"salah tu". tegur si guru penuh kasih sayang.

"mungkin Rajan tak paham soalan, biar cikgu ulang semula, dengar betul-betul. Sebiji karipap berharga empat puluh sen, berapa harga tiga biji karipap?". Rajan tetap memberi jawapan RM1

"Salah tu Rajan,cuba kira betul-betul". Respon si guru dengan sabar

"Tapi cikgu, tiap-tiap pagi bila saya pergi membeli karipap di warung berhampiran rumah saya, makcik jual kuih tu selalu kata;

"kueh karipap sebiji empat puluh sen, tiga biji seringgit!"


Ini kisah Rajan bila jadi steward. Rajan bernasib baik kerana berjaya dapat kerja jadi steward atas bantuan unclenya yg bekerja disana.

#5
Passanger : Steward, do you serve crabs?
Rajan : Please sit down sir, we serve everyone.


#6
Passanger : Steward, what's the meaning of this fly in my tea cup?
Rajan : wouldn't know sir, I'm a steward, not a fortune teller.


#7
Passanger : Steward, this soup tastes funny.
Rajan: Funny? But then why aren't you laughing?


#8
Passanger : Is this my flight?
Rajan : No, it belongs to Singapore airlines.
Passanger : Don't try to be funny. I mean to ask if I can take this flight to Bombay.
Rajan : No Madam, I'm afraid it's too heavy.


Rajan telah dibuang kerja lagi. Sesiapa yg nak bagi Rajan kerja, pls drop komen...
Buat masa sekarang Rajan kerja sambilan perah susu lembu.




Lastest news is : Rajan telah ditanduk lembu jantan dan kini berada di hospital utk rawatan lanjut.


Cerita ni tak kena mengena dengan yg hidup dan rekaan semata-mata.
...

16 mulut cakap2 belakang:

Duke Luce Dell'amore said...

hahaha...GILE r entry ni..
mana ray dpt citer funny ni??wat sendiri ek??

rajan sgt tintong!

rizz said...

kah3 lawak la ray ni hahahhahahaa

tengku_fir21 said...

hemo..hemo...

k.A said...

kesian kat rajan..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

poor to someone whose name Rajan out there...sinonim sgt indian ngan sentul kannn :p

NUke_Rude said...

hahaha
cis!

Amier?
Bom?
Ibu Amier?
Kedai Antik???

hahaha (siap la ko bro)
=D

FaPet said...

Rajan oh rajaaaaannn!!!!..

Anonymous said...

haha..
rajan oh rajan..
kecoh ahh...

org ckp lain, dia ckp lain..
tapi ada ke org cam gini??

- Lina RD

[r][a][y] eusouff said...

rajan kim salam kat korang semua.

dia ok2 je
LOL

Anonymous said...

hehehe..kelakar la..sian rajan..haha.

MAYA =)

Abir Abhar said...

ray u r sangat2 kelakar..
hehe

edzlin007 said...

hahahaa mmg klakar abis. sian rajan. kerja apakah yg paling sesuai ya.

Sakura - Wani said...

aiyoo.. kesian rajan.. kang x pasal2 rajan cakar ray nanti.. hahaha

♥Syamelia♥ said...

aiyooo! perluke guna nama rajan?
cian dia taw...

xpelah i faham, cronism! as both names, your n his starts with R... LOL

ps: karipap pusing 2 nampak menarik sggt la...

Casanova Rose's said...

ha3..x leh bla...!!!

omgpetch said...

haha very funny! tp semua cam masuk akal jugak haha