Monday, July 13, 2009

3 points - Yoyooh.com Blogger Awards 2009


Majlis Anugerah Blogger yg dilangsungkan in my mind...was successful.

Dah menjadi adat setiap majlis...ada yg memuji dan ada jugak suara-suara sumbang. About suara -suara sumbang mambang ni honestly, I don't really care. Dah nama pun adat. Expected.

Ray listkan 3 reasons yoyooh.com buat event ni.

1- Promosi yoyooh.com

Baik buruk still a promosi to me. Elok org bercakap dari tak sebut langsung.

2- Nak gather and let bloggers bersosial.

Some say, bukan mudah nak kumpulkan bloggers under one roof. Bloggers ada agenda masing2. Ibarat puisi "seluar dalam" yg dibacakan oleh Saudara PyanHabib pada malam Augerah tu yg kesimpulannya hati manusia ni lain-lain. Blogger A tak suka Blogger B adalah perkara biasa. Dah nama pun manusia. Bukan blogger je ada sifat2 mcm ni...hahaha

Kalau peluang nak merapatkan sirratulrahim tak digunakan sepenuhnya...apa lagi nak di KATO? Peluang kami berikan....nak gunakan atau tidak....Terpulanglah

3- To have fun

Utk datang dan to have fun. Some people sadly...don't know how to have fun. Datang makan , berkenal-kenalan and enjoy the show. Susah sangat ke? ada ke yg xhave fun atau perasaan ray je...hehehe

Back to point reason NO2 diatas. Hahahaha


3 points dari segi pengisian

1- Anugerah-anugerah

Anugerah adalah tanda penghargaan. Learn how to appreciate what other people bagi. Kalah tak bermakna anda tak dihargai. Dicalonkan juga merupakan satu penghargaan. Belajar menerima Qada' & Qadar dan ketentuanNYA.

2- Hiburan

a- Hiburan oleh Diddy. Seorang artis yang dengan rela hati datang utk menghiburkan semua bloggers pada malam tersebut. Juga merupakan seorang blogger. His willingness to appear for FREE tanda keikhlasan dia membantu menyumbang sesuatu pada yoyooh.com Thank you DIDDY!

Ps: Dafi x dapat datang sebab food poisoning.

b- Hiburan oleh Reez. Blogger yang talented dan bukan menyanyi for a living. Still a student yg nak share minatnya melalui ruang cyber. Hanya nak berkongsi apa yg dia suka buat.

c- PyanHabib satu nama yg disegani kerana membuktikan seorang yg ada hearing impairment tidak menghalang dirinya untuk menyampaikan puisi dan berkongsi serta menyumbang dengan apa yg dia passionate buat. He is also a blogger. RESPECT level ray pada saudara PyanHabib ni sangat tinggi.

Sama la mcm blogger jugak. Kita nak orang respect apa yg kita tulis TAPI sebelum itu...pls learn how to RESPECT others FIRST.

3- Chance to meet others and share views from each other bloggers. Chance to learn from one and another.

3 Positive reaction

1- Dipuji kerana menganjurkan sesuatu yg orang lain tak berani nak buat and for the efford. Alhamdulillah niat & objectives kami difahami. walaupun x semua puji tapi ado la dari nan ado...hahahaha.

PS- pls noted that, we don't do this for a living. It's part of our way to contribute towards blogging community.

2- Makanan yg sedap
Sotong yang sangat sedap menjadi pujian ramai blogger.

3- Membuka ruang utk bloggers bersua muka.

Yang tak pernah berjumpa dapat ditemukan. BERTENTANG MATA. hahaha

3 Negative reaction

1- TV skrin tak nampak . EXPECTED.

Nak buat mcm mana dek. TV satu je. Itu pun TV LCD milik one of the founder. GIGIH mengangkut TV tu dari Shah Alam. Sesiapa boleh sumbangkan PROJECTOR dan layar besar, pls let me know...tahun depan senang ray nak carik menda tu. Bajet xdo dan sewa mahal.

2- Pillar dewan dan layout yg tak sesuai. EXPECTED.

Pemilihan tempat yang terbaik setelah semua aspek diteliti. Tak lupa soal bajet ya. Makan free kan? so kenalah cari tempat yg harganya reasonable.

PS: Pls noted that expenses utk makan & PA system adalah contribution founders dan beberapa orang ahli. Worth more than harganya kerana TENAGA SUKARELA yg membantu tanpa sebarang bayaran, tiada nilai gantinya.

3- Kalah

Walaupun takde official statement mengatakan tak puas hati tapi cakap2 belakang kedengaran. As earlier mentioned, dah adat manusia...tak pernah puas hati. Tak dapek den nak nolong dohh.
To me la kan...menyatakan tak puas hati kalau tak menang ibarat membuka pekung didada sendiri...SMI - Sendiri Mau Ingat laaa.

As for me, kekurangan majlis ni diterima dengan hati yg terbuka. Entry ni bukan nak bagi excuse tapi menjelaskan kenapa ianya terjadi begitu...huhuhu


To winners,

You guys deserved it. Walaupun ada winner yg "say at it is", to me you still deserve it sbb penentunya ialah voters. Tahniah !! Dikkkkk...bukan main pilih je ya. Ia melalui satu sistem. Ada kemungkinan sistem itu ada kekurangan tapi ia adalah satu pilihan yang kita kena belajar hormati dan yoyooh.com kena belajar perbaiki.


Nama company yang merealisasikan yoyooh.com ialah ARENA ASPIRASI. Yoyooh.com bertujuan to aspire people. Syok sendiri kah? Berapa juta hits yg kami dapat dan berapa JUTA RM yg kita orang perolehi? takpe la... apa nak buat kan....nak tutup mulut org is not an option?



It's a HUGE success to me kerana ia satu bentuk kerjasama BLOGGERS yg jarang kita lihat. Credit goes NOT to me but to all kerana EACH and EVERYONE of us contribute something towards it. Anyways, yoyooh.com is a community dan bukan untuk personal gain or attention.

Bloggers Awards ni sort of bring the BEST out of bloggers and at the same time bring the WORST.

Enough said.
[pinjam statement my good fren Amy]


Blog yg bercerita tentang blogger awards ni


MY SUPER KIDS
NUKERUDE
CELIK HURUF
RED MUMMY
SEE ME WRITE
ZAMZ ON THE BLOG
WARUNG HOT MAMA
Silbi Abigail
SawaNila
Ayu The Sun
AFIQSAYS
Adam Arjuna
IamKarl
Anuar Kamaruddin
..

28 mulut cakap2 belakang:

Ajami Hashim said...

pehhh! entri ni spatutnya menang DIARI PENGANJUR MAJLIS TERBAIK!!!

larrikkk!!!

Wawa said...

next year wajibbb calon kan! but err.. takut konflik of minat pulak kalau menang..

jogginggggg~!

[r][a][y] eusouff said...

duit RM8 juta untung buat event bila nak bahagi-bahagikan?

hahahahah

walkathon..sambil bawak duit larik

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

point keempat...tak dapat bergambar sama pong...keke :p

*ayu* said...

ray.. kat memana pun gitu la.. jerih perih menganjurkan sesuatu boleh di condemn 'just like that' jer.. walhal.. kita semua sedar yang sempurna itu hanyalah ALLAH...

baik cakap depan2..
baik carut depan2...
lam hati tak yah simpan2..
kan? :)

as i said.. i've been reading Yoyooh sebelum ada blogger awards ni lagi.. was introduced by my niece.
its a great portal.. adat bertatih.. nama pun baru setahun.. i believe, one day nama Yoyooh will BOOOOMMM!!!!
amin....
just keep up the great work!

what ever it is..
job well done team YOYOOH!!!!
u guys deserve a great CREDIT!!!!

p/s: kang ada yang declare kata bodek sbb dah menang kaaan... dulik aaaa!!!!!!! :P

Duke Luce Dell'amore said...

what ever it is, i really njoy the nite..
xkesah sape menang skali pun,yg penting pengisian majlis tu..
maybe ramai yg xsedar nilai positif dlm mjlis camtu just sbb dowg duk sibuk nk jd glamer..

Wawa said...

ray, motip untung? bukan rugi 14 juta ke? hahaha..

takpe la, mana yg membina kita jadikan guidance tu improve apa yg patut. the event wasn't perfect. but i thought it was ok jg hasil bertanya n merisik pndapat from a few close ppl yg ada mlm tu :)

i seronok tgk our first tagline "where bloggers meet" diaplikasikan kat event ni.

i suka tgk bloggers2 dapat luaskan silaturrahim and tambah kenalan... bila kita lagik banyak bergaul dgn org di luar "kepompong" kita, kita akan jd lebih open dapat lihat dunia dr pelbagai sudut. bukan dr satu sudut org yg "macam" atau "sekepala" dgn kita shj.. ;)

but then, we have to accept the fact satu2 benda tu, takkan semua akan suka dan puas hati. but what's important is we know our good intentions and give out our best...

rizz said...

hehe xpela everything DONE kan.. hehe ray dh wat yg tbaik tu award tu congrat!!!:p

rizz said...

hehe xpela everything DONE kan.. hehe ray dh wat yg tbaik tu award tu congrat!!!:p

k.A said...

tahniah

[r][a][y] eusouff said...

thnks guys for all your kind words.

ada banyak bezanya antara constructive komen


dengan komen yg mengambil remeh hasil usaha org lain berbentuk serangan peribadi.


Nasib baik la bukan semua orang mcm tu...
hahahha

thnks

isaac said...

suka bila part ray cakap

" Elok org bercakap dari tak sebut langsung"

hahaha

good one and well said !!

omgpetch said...

ok la tu. akhirnye dah termakbul pun kan hajat nk buat award ni. nk gather2 gitu. dari nan ado? yg laen2 tu standard la. mesti ada nk cite propa tak best la apa la. pekakkan je telinga

Adam Arjuna said...

congrates for making this event reality.. yeah ..yeah.. reality....

p/s: erkk..rizz tak gi pulak.. ari tu tanya org gi ke tak.. hurmm..

SawaNiLa.com said...

congratss for the event... walaupun kami tak menang.. but berbangga jugaklah tercalon walaupun kami belum lagi setahun...

hope next year ada lagi...

p/S:makanan sedap.. event yang superb walaupun serba kekurangan. thank you pada penaja makanan.. terima kasih bebanyak semoga di murahkan lagi rezeki

♥Syamelia♥ said...

way 2 go 2 Yoyooh's team...
well done, ray n company....

as for me, it was a great event...
i know lotsa hard word n preparation had been done in order to make this event a reality...
mcm la i xpenah organize event before kn? n most of those event is with u...
n very well, i know yr style...
hehhehehhe...
-larikkkkkkkk

unfortunately, it was just that i came in a complete mess...
my tooth was (n still) aching n i didn't get the chance 2 enjoy those lovely foods....
my traumatized mind were all over the place but i tried my best to stay focus n i was glad that it does cheer me up...

the entertainment were great (eventhough the person that i looked forward 2 meet couldn't make it - which i completely understand :)
enjoyed rizz n diddy's performance n this is the 1st time i heard a poem - live...

ps: xperlu mention my name at the last part, ok.. -enuff said- :D

FaPet said...

taniah pasal event sabtu lepas bro!!!...jangan putus ase ek hehehehe...

Hotmama said...

COongratulation....apa2 pun mmg best walaupun saya terlambat sejam atas hal2 yang tak dpt dielakkan tapi Alhamdulillah dpt gak dtg.Walaupun tak menang,masih happy sbb dpt beramah mesra ngan bloggers lain.Syabas saya ucapkan...

Psstt...Sotong dia memang kow kow beshhhhh...nak balik tu..sempat lagi ambik ratah sket.rasa cam nak angkut semua jer bawak balik

*ayu* said...

my entry on the event.. :http://thesunearthmoon.blogspot.com/2009/07/yoyoohcom-blogger-awards-night-2009.html

ZaFFa @~~ said...

jgnlah marah weih... dah memang perangai si blogger afiqsays tu yang bagi dia menang pun. And becoz he is a good shit-stirer, lepas yoyooh, topic blogger awards jadi semakin panazzz gitu!

So I think you should be thankful that dia blog pasal event tu. I'm a media person and I see him a lot in high-powered events. Mentang-mentanglah anak sedara CEO Celcom ngan CEO tahpape yang lain but dia tak pernah blog pun pasal event2 tu...

Anywayzzz, aku just tengok korang satu geng cam tak puas hati ngan dia tulah pasal aku nak comment sket daripada perspektif aku kannn..

Korang pun kene paham, si penulis dengan si dia lain-lain. Aku perasan budak ni baik budi bahasa (aku add facebook dia noks dia accept je tanpa check, kuakuakua.)

Saje je kan nak komen. Harap korang faham perspektif sudut lain

[r][a][y] eusouff said...

Zaffa...

hahaha...sape marah sape ni?
did i mentioned any names?

Afiq? I'm one of his blog reader. I did noticed the way he writes. Yup...I'm thankful yg dia sudi dtg to that event. Bukan dia saja, malah semua yg hadir...xkiralah saper or background blogger tu. I met him yesterday evening masa pratonton filem stem, we are just fine. Datang jumpa, balik pun jumpa.

dalam entry ni ray juga ada mentioned, "baik buruk still a promosi to me. Elok org bercakap dari tak sebut langsung"

psal satu gang tak puas hati tu...it's their right to feel that way. Takkan xpuas hati tak bersebab plak kan? masing2 ada alasan masing2 utk rasa apa yg mereka rasa.


ray just buat conclusion dari the whole event. Conclusion dari bigger picture, not just from one point of view saja.

I did not dedicate this entry to individual tertentu.

Cik Wanie said...

salam ray...

tahniah atas event yg diadakan sabtu lps,
mmg best,
mkanan pun best especially sotong,
nasib sebab wanie x blh mkn sotong byk jer,
kalau x,
mau abis tau...

wpun kalah,
tapi wanie tetap enjoy,
sbb dpt jumpa kwn2 baru....

apapun hope thn dpn buat lah lagi yg lebih gempaQ......

hik hik hik hik....

Cik Wanie said...

tapi rugi sbb x sempat nak bergambar ngn ray n the gang,
hik hik hik....

lain kali kalau wanie ada buat event,
blh lah jemput ray kan;)

NUke_Rude said...

ni yg aku tak suka ni! semua puji2! hahahah..

nway, mmg nak congrats pun kat kamu n team organizer yg lain.

bagus2, lain tahun buat lagi.

Reez said...

congratss ray n yoyooh team coz dpt handle event sooo smoothly n precise!...good job n hope next year lagi besar event korang! xD

[r][a][y] eusouff said...

cik wanie...
rugi ke? hahaha
insyallah cik wani jemput sampailah ray tu
hahaha

nuke...

congrates to u 2
cantek gloves!
baru beli ehhh?


Reez..
insyaallah next year ada agy
harap ramai lagi yg membantu komuniti ni & projek2 yg akan datang

edzlin007 said...

ooh patutla takde pic dafi, sakit rupanya.

kepada semua yg menang tahniah. moga next year lebih grand lagi majlisnya, mana tau kan. setahun dr skrg...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.