Monday, June 8, 2009

We will Survive

Question :


How's the Survivor program ya... ray? Dapat banyak sms tadi asking me that. The truth is the minute sampai rumah...ray pengsan terus [ sengaja aku pengsan atas katil kerana penat ].

Did we Survive ? Banyak ke drama ?



Tercicir...katanya


We did SURVIVE sehingga tamat program DafiFC Fun Survivor Camp walaupun kekuatan tenaga committee members berada ditahap paling minima. Ia agak berbeza dengan penganjuran sebelum ini yang selalunya disertai hampir kesemua AJK kelab.

Yang lucunya dalam usaha pihak penganjur memberi cabaran Survivor kepada para peserta...penganjur sendiri sebenarnya bertarung bagai nak rak untuk survive bagi memastikan program berjalan dengan lancar. Yang menjadikan program ini lebih rumit, ianya juga program yang dirakamkan dalam bentuk realiti untuk tontonan umum di alam maya. Apa yang berlaku mestilah sesuai dan kena untuk dirakamkan.





marah la sangat kan?


Peserta dicabar. Diberi tugasan. Diuji mindanya. Dilemparkan masalah bagi mencetuskan konflik dikalangan peserta. Sedikit saja kesalahan ada penaltinya. Penganjur pun dah jadi mcm polis, asyik nak isu tiket saman dalam setiap kesalahan.

Ini bab kantoi. I lost my tag semasa aktiviti "Night rope". Dah tercicir dalan hutan agaknya.

The next morning, ada la budak tu TERjumpa. Apa yang DIA buat...dia berpakat dengan Megat,
amik gambar sebagai bukti.


Ray ! jago ko !


Then pakatan [ jahat ] tu dibawa kpd Lilo selaku ketua projek. Semasa program berlangsung budak yang kuat SABO ni buat pengumuman khas.

Katanya " One of the organiser lost his tag....disebabkan kecuaian itu...ray akan didenda...

Denda apa? huhuhu. Kukur kelapa dengan tudung botol for lunch. Kukur punya kukur dapat la sepinggan. huhuhu


Alhamdulillah despite all the cabaran dan dugaan, Dafi dan peserta mengganggap ia adalah program terbaik DFC setakat ini, better than Pangkor. Peserta merasa la kan ...jadi bintang realiti...how often can you be one ...kan?


PS : Kalo nak SABO budak tu boleh aje...banyak je idea ray ...tapi terpaksalah ray mengalah kan? Hehehehe

The next day budak tu wet his tag masa berenang dalam laut dan didenda oleh jurulatih prgram...hehehhe
Budak tu diarahkan untuk mengeringkan tagnya dalam masa 10 minit...

14 mulut cakap2 belakang:

sakura said...

ray... kelapa yang you parut tu sedap la... selalu selalu la buat ye.. hahahahaa

grEEnAdy said...

Yeahh.. budak tu dah pandai buli ray pulak.. =p

Abir Abhar said...

oh sungguh halus mulus kelapa yg ray parut...
boleh buat kerja part time ni..

rizz said...

sronoknyee.rizz pon g pd time tu! heheee

zanetti_be said...

bro pndi buat kelapa parut ke?mmg gempak tue

NUke_Rude said...

hahah! la.. awat kukur kelapa gna tutup botol.. gna la 'antique-coconut-scrapper'. mak aku ade banyak ray! huhuhu.

ape lagi bro.. lepak marathon ah! hahaha. story2..

edzlin007 said...

buat masak ke kelapa parut tu?

[r][a][y] eusouff said...

sakura...
mmg sedap. Sambil parut sambil masuk mulut...sebab tu elok2 dua pinggan terus jadi sepinggan jer


Ady..
budak yg bernama Dafi tu sudah pandai memBULI skrg.


Abir...
halus ek? Abir makan x?
rasa x kelapa parut air tangan ray...kekekeke

[r][a][y] eusouff said...

Rizz...
awat tak singgah Brindley camp?

Zanetti_be..
a'ah dah expert dah
kena denda nya pasal terus cekap..huhuhhu

Nuke...
tak mampu den nak boli kukur kelapa yg ado kek kodai antik mak ko tu dor.


Edzlin...
masak lomak ciliu padi pun boleh yo..kekeke

sakura said...

eh ray.. dafi basahkan tag nama tu, ray denda apa ?

[r][a][y] eusouff said...

ray x denda dia...
pakcik trainer yg denda dia suwoh keringkan tag tu dlm masa 10 minit.

Dafi xdapat keringkan

terus kena rampas...
hahahhaha

waty said...

cian kat dafi...konon nak pekena ray...aleh2 terkena diri sdiri lak yek!!...ha..elok bona la tu...

terfikir nak terjah gak kat sana...tapi faham sangat la mesti busy giler..especially siap ada rakaman video lagi...nanti takut terganggu lak...

ray kalau ada buat dalam bentuk VCD bagi tau yer...waty nak beli arrr...untuk kenang-kenangan...selalu ada gambar static jew...ada video sekali sekala nampak life sikit...nak charge pun takpa.....wokey

Sakura - Wani said...

alahai.. kena rampas..
kenapa dafi je kena?? cian die.. hahaha

Abir Abhar said...

sedap la kelapa tu!!
haha
ray!!
asal x on fb?