Wednesday, June 24, 2009

Drama Queen

...

Dalam kehidupan seharian yang penuh drama, masih tidak mencukupi dan ada sesetengah manusia yang gemar "berlakun" menambah rencah drama agar lebih menarik dan dramatik .

Ada yang berlakun real habis sampai korang tak perasan langsung dan ada juga yang nampak sangat obvious looking for attention. Kiranya kes propa la. And a bit of "over acting"

They intend to create the drama dari kehidupannya yang mungkin tidak ada apa yg menarik baginya. So, why not pretend to be something else. Or perhaps tambah sikit dari apa yang real sbb nak bagi lebih kesan dramatik nya.

"I tak boleh balik sekarang...kalau I balik mak I akan CAKAR I !!"

Seriously....mak u akan CAKAR u? huhuhu. Imagine laa if that really happen. Why not kurangkan drama dengan mengatakan simply yang I will be scolded by my mom if I balik lewat. Kenapa nak add part CAKAR tu? hahaha

I have many friends who likes to buat drama. Last weekend, one of them admit yang dia sangat sakit dan bergantung pada ubat utk hidup.

Knowing him, another friend....pop out a question

"Drama la ko ni....sakit apa aje la ko ni???"

and you know what he did. Dia keluarkan ubatnya to proof that he is really "sakit" as he claimed.

and the ubat is PANADOL ACTIFAST 2 bijik.

Ermmm...how should I react ek? I laughed out loud.

You might think that he is just joking. No! He is NOT. He is dead serious. He don't even laughed. He still in character as if really believe that he is sick and bergantung pada ubat tersebut utk elakkan dari sakit.


Another scene.

"Everyone are invited to my birthday party" jemput sorang kawan ni. Normal reaction would be....

"Thanks for the invitation....InsyaAllah I datang ok"

But add laaa a bit of drama, so that you will get extra attention. It would be something like this.

" I sebenarnya dapat tiket free Konsert CT malam tu...tapi I am going to cancel it...I am going to your birthday party...lagi penting" "Ticket concert FREE....MAXIS bagi sbb dapat jawab soalan KUIZ.."

Arghhh so sweettttttt !! apa soalan yang u jawab sampai u menang tu?

[ muka menggelabah ] I tak ingat laaa. My friend from Maxis tolong.

Pulakkkk?

Exist ke pertandingan kuiz tu. Not that I know of. Another drama !


Not really a problem for us actually. Dah biasa sangat dah dengan drama yg dia lakunkan. What worries me, persepsi orang lain terhadap dia kalau dia continue buat drama mcm tu dengan org lain.

But....I personally done few drama jugak la. Especially masa desperately nak MC. Malas nak kerja so pretend to be sick or act sick infront of the doctor.

As a crew pulak, I have to ACT sometimes to do my job. Even HATI cakap benda lain, but sbb kerja [being professional] I have to agree and plastikan muka terima aje laaa. Customers are always right.


Ini cerita beberapa tahun lepas. Masa tu Ray memandu kereta ke Shah Alam. Mencari rumah kawan di Seksyen 3. Zack di sisi ray membeliak mata membaca setiap nombor rumah. Sesat dah ni. Ray cadangkan bertanya kepada seseorang di tepi jalan.

Terlihat seseorang. Tapi berpakaian kusut masai. Tak berapa betul agaknya. Ray terus memandu tanpa menghiraukannya. Zack pula kata, “Kejap!” kereta diberhentikan. Tingkap sebelah Zack diturunkan. Lalu bertanyalah Zack kepada orang tu, “Bang, mintak tolong boleh?”

Orang tu terus menjerit-jerit meminta tolong tanpa henti, “Tolong! Tolong! Tolong!” Ray terus tekan pedal minyak meninggalkan orang tu dengan jeritannya.

Orang gila pun kuat DRAMA u ols.

zack...lain kali cakap biar terang.....Bukan "Bang...mintak tolong boleh?"

sepatutnya..."Bang tumpang tanya boleh?"

Zack has learned his lessons well. LOL


Hidup akan BOSAN tanpa DRAMA.

PS : "Kak...saya dah bosan dengan goreng pisang akak ni....bagi saya kueh apam ijo tu 2 hengget"



14 mulut cakap2 belakang:

NUke_Rude said...

hahaha..

DRAMA sangat entry kali ni.
huhuhuhu...


btw, da bosan ngan pisang goreng ya? apam hijau pun boleh.. hahaha

[r][a][y] eusouff said...

Nuke...
apam ijo ya
kalo bosan lagi
apam merah ado

muhahahaha

amin h said...

hahaha

life is full of drama

zanetti_be said...

mak i akan cakar i?
nie mmg anak beranak wolverine nie main cakar2.lagi berDrama tue tau ade wolverine.
ayat Drama tak masuk akal " I lmbt hari nie sbb odw nak dtg pej tetiba i dicampak keluar oleh kete i yg secara tetiba berubah menjd robot lalu berperang dengan robot yang lain di tgh2 tman KLCC, i terpaksa tunggu diorang habis perang dulu laa" --->semangat Transformers 2 Revenge Of the Fallen

Abir Abhar said...

wah drama!!
i like..
ray pun suka gak buat drama kan?
pandai cari n buat konflik time survivor hr tu...

p/s: apam ijo abis la tok!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kalu lelaki yg berdrama, terms queen gak ek...sian org pompuan...kikiki

rizz said...

haha lucu la ray org gile tu leh jerit2 mtk tolg lak wawaaaaaa.tp tula donia kan penuh ngn drama..:)

[r][a][y] eusouff said...

amin_h
a'ah anak wayang sgt kan?


Zanetti_be...
kan? cakar doe...seram
hebat drama ko..
sesuai dgn demam transformer yg akan melanda pawagam
kekekeke

[r][a][y] eusouff said...

abir...
masalahnya
bila suruh berdrama semua kaku
Terpksa la create konflik
hahahaha


Nuar...
nk panggil drama king
boleh jugak
tapi tak diiktiraf lagi kut
kekekeke


Rizz...
gila tak terperanjat kan?
elok2 nak tumpang tanya
tetiba menjerit pulak org tu mintak tolong
xke haru
kekekkeke

Anonymous said...

mmg hidup nie penuh drama..
LOL.. tapi biarlaa drama yg realistic sikit.. takmo over sgt..

walaupun nickname i Ratu Drama..
tapi i tkda laa drama sgt.. haha..
nick tu you jgak yg bagi.. :p

- Lina RD

Ayyum said...

mcm tau je..
sapa yg ckp mak i akan cakar i tu..
hahahaha..
kelakar la..
but best entry kali ni..

Happy+Empty Soul said...

yea...i luv dis!

haha

edzlin007 said...

hahaha. next time soalannya kena lebih jelas lagi.

hmm, tp hidup memang penuh drama

omgpetch said...

ahaha takde perencah drama nnt pon boring jugak. ray, kt tmpt i tu, puncak perdana tu, everyday drama drama drama! bygkan. kalau u nk merasa drama kt my place, jemput2 la dtg haha