Friday, June 19, 2009

DAFI FC FUN SURVIVOR CAMP 2009

...


Ia bermula dengan satu angan-angan. Mcm mana nak buat program yg lain dari yg lain. So we come up with program berkhemah yang sesuai dengan jiwa remaja.





Yoyooh.com kicks in dan offer kerjasama utk buat ala-ala realiti show. Merasa la peserta jadi bintang realiti kejap kan? walaupun hanya di internet. Dan merasa lah Dafi menjadi pengacara!!

Yoyooh dibantu secara sukarela menghasilkan program utk tontonan internet ini. Dorang adalah student perfileman UiTM dan two of them juga merupakan pasangan blogger yang berbicara tentang filem tempatan. They are Ikha, Ares & Anas. Merasa la Ray menjadi pengarah dan penerbit program dengan bantuan dorang ni.

What you will see ialah hasil produksi amatur menggunakan kelengkapan rakaman paling minima ya....Bayangkan apa yg kita org boleh lakukan dengan RM yg lebih banyak...hahahaha. Lagi gempak kut?

Amacam guys...ada chance tak kt org nak bukak production house? kekekeke.


Teaser [ teezer ] projek kecil berangan ni dah siap dah. Ada tiga semuanya...ray keluarkan satu dulu. Tengok la hasilnya. Sila komen ya. Lepas ni yoyooh.com nak buat Blogger's race plak...






PS: "Kak bagi NESLO dua...cow2 ya....errr bagi la sekali cekodok RM2 dan kueh panjang2 tu RM3" sambil tersenyum puas. Kakak tu heran lagi.

12 mulut cakap2 belakang:

rizz said...

wahh seronoknya!! hahah harus join next time ni:p

Abir Abhar said...

nk join the race!!

NUke_Rude said...
This comment has been removed by the author.
NUke_Rude said...

walaweh. dah ade teezer..


kuih panjang2 pun ade! hahahah.

I am Karl said...

congrats guys!

DAFI FC mmg aktif & hebat dr dulu till now

well done!

[r][a][y] eusouff said...

rizz...
harus la join lain kali


Abir...
sila amik no giliran di kaunter 3 ya

[r][a][y] eusouff said...

Nuke...
wakakakakaka

kakak ni meniaga hari2 depan umah ni ha
mcm2 kueh ada nuke
kueh apom ijo pun ada


karl...
thnks..atas kenyataan ikhlas tu...
u r the right person to say that sbb u mengikuti perkembangan FC dari dulu lg.

Farazila said...

rayy...
lilo pon blogger gak..
lilo pon from yoyooh gak..
so ade peluang ker nk join blogger race..hihiih
jangan lupa invite okiesss

edzlin007 said...

nice la teaser nya. kan, kalo ada budget dah boleh masuk tv rancangan ni. rasanya rancangan ni menarik tuk ditonton bukan oleh fans dafi je, sesape pun leh enjoy kut.

kuih panjang2? apakah itu? pak tongko? (utara panggil ini)

waty said...

salam hai...

1st...tahniah sesangat kat team DFC/organizer....rasa cam tak caya survivor version Malaya...rasanya the only ONE and the FIRST in Asia....wah gitu...

how to comment?...rasanya plot pertama nie memang dah baiikkkk punyer.....honestly i'm a huge fan of survivor...jarang missed the show...

cuma nak tanyo la sikit....napa HIJAU? other than that...waty rasa...dah elok bona dah tu...ese ghaso dah takdo apo laie nak di citokan...dah cantik bona dah tu...

amin h said...

ray
bleh join jugak x?
hahahaha

eh cmna nk tukar layout blog bg cun siket eh?
hahahahahahha!
ray sila ajar :p

*tugas PA yg pertamaa*
hahahahhhhah!

[r][a][y] eusouff said...

amin h...
laaaa
mintak je nuke tu ajar
terer dia tu
bukan aje layout
coding pun dia terer tu
kekekkeke