Thursday, June 25, 2009

Bad News I'm Afraid...

...


Dari semalam lagi dah rasa x sedap hati. Bimbang x tentu pasal but don't know what it is.

"Ahhhh persetan kan saja perasaan itu....!!" I drove all the way to a friends house just utk menghindarkan diri dari perasaan serba tak kena tu. Buang sekejap. Tinggalkan kat rumah.


As I woke up this morning...masih ada perasaan itu. tak sedap hati. Sebab on the way balik dari my friends house, ray kutip balik perasaan yg ray tinggalkan tu...Hahahaha! Sooner or later I have to kutip balik kan? kekeke


True enough, later this morning, I have received a very bad news. Something related to business and work.

Berita yang bakal mengubah segala-galanya.


Yang lebih membingungkan, berita buruk ini bukan kerana kesilapan dan kelemahan. Cuma nasib yang tidak menyebelahi. Tak de rezeki bak kata orang.

No regret kerana segala usaha dan kerja keras telah diberikan. Hasilnya adalah buktinya. Sudah dijangka tapi tidak disangka seawal ini.

Teringat pula, bila mendapat berita gembira. Berita tersebut dikongsi dengan semua. Bila berita buruk, lidah jadi kelu dan dipendam saja perasaan itu. Pastu..tulis je la perasaan tu kat blog. Meraih simpati dan sokongan.


Walaupun pahit untuk ditelan, kenyataan harus diterima dan hidup mesti diteruskan. A few days needed to re-plan and to refresh for the new beginning. Maybe few days...maybe jugak fews weeks...not too long I hope!

That was the plan. To be away! Al maklum tgh mengalami depression. This not a DRAMA and I am really depressed tahap GABAN.






Ada masa kita berada di atas dan ada masanya kita jatuh ke bawah. Bila jatuh, haruslah bangun semula dan mulakan langkah.

It takes time to recover fully.


Bersyukur dengan apa yang ada. Doakan.

Moving on to the good news. Yoyooh.com akan menganjurkan our 1st Anniversary celebration. Ada blogger awards show dan The Blog Squad results.....and few performances. Atas sebab-sebab tertentu tempat telah ditukar dari Youth Square ke Restoren Nelayan, Titiwangsa. Tarikh/masa tetap sama iaitu pada 11 Julai 2009 jam 8malam. Blogger yang berminat datang bolehlah menghubungi Ray.



PS: " Sorry la kak....Takde mood nak beli kueh hari ini. huhuhu"



14 mulut cakap2 belakang:

zanetti_be said...

bersabar ye bro.setiap satu kejadian itu ade hikmah disebaliknya.mane tau satu hari bad news tue akan jd good news lak kan.terus bercita-cita tanpa putus asa.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sabar ok ray...

p/s: restoran nelayan...nyum2...laparrr

Abir Abhar said...

ray..
sabar k..
be strong..
mungkin lepas ni ada benda lebih baik..
Tuhan tu dah merancang hidup kita ni..

apa2 pun
Go2 Ray!!
Go2 Yoyooh!!!

FARA_FONZS said...

saba ek ray..banyak2 kan bersabar..haiyoo..da jemu makan kuih da..haha..kakak tuh mesti akan ckp.." apa sorry2..xbole xder mood..kene beli jugak kuih akak nie..penat tau akk ambik kuih nie dari kilang..kene beli jugak!!..kalo xnak beli jugak, akk tutup ler warung nie..huhu.."

[r][a][y] eusouff said...

thanks guys...
it helps

Farazila said...

erm..adatlah tue ray...
mmg pahit di telan..
tp itu asam garam kehidupan..

Farazila said...

erm..adatlah tue ray...
mmg pahit di telan..
tp itu asam garam kehidupan..

waty said...

knock! knock!...slamekom....

macam ray cakap....kalau xde drama tak best la kan....tapi waty tak kata wat happen to u is part of the drama's slot....

semua orang akan merasai sebagaimana ray rasa...it just u have to be strong and think +ve...adatlah masa mula2 dapat bad news tu...mesti hancur luluh berkecai derai....but bila kita pikir sebaliknya pula....oooo....mungkin ada hikmah disebaliknya....

mana tau....lagi dua tiga hari...pejam celik pejam celik...dapat pulak good news yang tak diduga...tak dirancang dan tak diundang....tetiba je sedebuk rezeki jatuh keriba...mau tak tidoq malam nanti.....sengih jewww nanti.

anyway....iringi hari mendatang dengan niat dan azam untuk terus SUCCESS........

FaPet said...

sinar mentari pasti akan muncul selepas awan hitam berlalu pergi...

rizz said...

wahh nape tu ray sabr la yer

p/s : nk join yoyooh award tu hahaa

NUke_Rude said...

hahaha.. gelak kan dia...











i hope it helps u to cheer up!

edzlin007 said...

bersabar ya abg ray. saya doakan segalanya baik buat anda

omgpetch said...

hidup ni mmg byk dugaan. betul ckp u, mcm2 mana kite nk nyorok darinya pon, mesti akan kena amek jugak. and yes, walaupun pahit utk ditelan, kita harus terima realiti. takpe, mana taw next time bisnes meletup ke. all the best to u.

p/s: bukak la blk blog ray yg lama2 tu yg klakar2 tu buat penghilang rasa cibai ;D

amin h said...

sabor byk2...like u said...biasa lah tuh....lepas nih...bangkit lah balik hehe...


ala..ish..nk join jugak korang nye function tuh!:(