Tuesday, June 16, 2009

Aku Teringin

...


Ray nak bercerita hal teringin. Tapi ia bukan cerita keiinginan biasa. Ia adalah keiinginan luar biasa.





Masa kecil, Ray suka main LEGO. Block plastik yang boleh dicantum-cantumkan menjadi apa yang kita inginkan. Al maklum, dengan LEGO apa yang takde boleh diadakan. nak umah besar...casa impian eric leong...semua bleh jadi kenyataan dengan daya imiginasi, hasil kreativiti keinginan minda kita. Bila dapat LEGO ni, Ray akan leka dan kusyuk gila. Tapi malangnya, LEGO yang Ray sangat suka main tu tak pernah dimiliki. Pada masa itu LEGO adalah satu permainan mewah dan satu yg tak mampu Ray miliki ketika itu.

Setiap minggu kalo ada masa terluang, aruah mak akan ke rumah my aunty [ mak Itam ]. It's about 30 minutes walk from my house. A long walk for a kid like me. Tapi perjalanan tersebut adalah satu perjalanan yang amat ditunggu-tunggu kerana "LEGO !!!! Here I come !!". Ya! rumah mak itam ray ada lego. Dia letak atas almari dalam bilik tengah. Hurmmm...cucu dia punya. Sampai je, bila aruah mak berborak2 ngn my mak Itam...ray akan mengendeng LEGO tu...hehehe sort of giving my signal to everybody there that....nak main LEGO !!!





Punya la excited. Bila tiba masa untuk balik...tetiba jadi malas nak balik. Sebab it's a long way back home. Yang mengherankan, my aunty ni ada tiga bijik kereta kat laman rumah dia. HARAM !!! tak pernah sekali pun kami dioffer utk dihantar pulang.

Lebih menyedihkan, selepas beberapa ketika...LEGO diatas almari tidak lagi ditempatnya. Huhuhu...disorok oleh orang tertentu. Awat la dengki sangat nak bagi Ray main LEGO tu.

Itulah antara benda terawal yang Ray teringin nak miliki tapi tak kesampaian. Punyalah....heart broken masa tu...

"Makkkk...this is my heart and it's BROKEN"

Dewasa ni, Ray ada masih ada beberapa keinginan tertentu. Alhamdulillah keinginan itu dapat diusahakan dengan bekerja keras menambahkan pendapatan. Teringin nak beli kereta...dah ada...teringin nak beli rumah...dah ada...




Ray juga teringin nak memiliki hati seseorang. Orang yang anggap sangat istimewa ini. Tapi ianya tidak kesampaian. Ishhh...no money can buy this heart la weiii...hahaha. It's not mine to have...so I have to slowly learn to let it go. Walau weiiii....dah la ray ni jenis susah nak suka kat orang!! Bila dah suka...camni plak jadinya...hahaha

Ibarat seperti teringin memiliki set lego atas almari rumah mak itam. Dah la bukan hak kita.....Mula2, boleh la main2 sekali sekala...tapi bila nan ado....kena lah TERIMA. Hahaha!

Sebab nak lepaskan tension, ray ke kedai makcik jual goreng pisang depan umah.

"Achikkk...bagi goreng pisang 2 hengget !!"

I will be ok for the next hour or so...


PS : Borang vacancy ray ada di kaunter 7. Bayar 50 sen utk borang. Lepas isi hantar ke kaunter 9 untuk tentukan waktu dating. Ada yang berminat??

PS2 : Ray dah memiliki beberapa set LEGO yang kini dimainkan oleh 90 kanak-kanak tadika RSK.




26 mulut cakap2 belakang:

NUke_Rude said...

Rasa macam pernah tau je cerita nih? Aku bermimpi kah? Huhuhu..

biasala tu bro.. life.. camtu lah.


hahaha! ade lak borang vacancy... kena beli pulak tuh! huhuhu

[r][a][y] eusouff said...

nuke..

borang kena la beli bro
upah cetak lagi

agy pown borang keluar sikit jer...limited edition
lagi sikit cetak
lagi la mahal cost borang bro

Ha Ha Ha

edzlin007 said...

ahh...lego, my fav. cousin saya baca blog abg ray, katanya teringin nak ke RSK walaupon nanhado. umur dah 7 thn

ohh borang nya d kaunter 7 ya, akan ku usulkan kepada rakan2 yang berminat.

[r][a][y] eusouff said...

edzlin...
peminat lego gak ker?

ya..kaunter 7
kat blog nuke pun ada borang online...xyah susah bayar 50 sen

ha ha ha

*ayu* said...

sometimes we tot its e best for us.. but Allah knows best.. praying the best for u ray... :)

[r][a][y] eusouff said...

thanks ayu
u makes me feel better.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

http://www.youtube.com/watch?v=iobKjNA0JeA

:p

[r][a][y] eusouff said...

Nuar !!!!
Hahahhaha
dah ray agak dah
kekekekekek

zanetti_be said...

lego..best jgk tue.plg suka tgk lego star wars tp tak berkesempatan nak main pun

[r][a][y] eusouff said...

Zanetti_be

sama la kita
teringin
tp x kesampaian
hahaha

Sakura - Wani said...

lego2!! saya pun mau main lego!

hehee..

uu.. kaunter 7?

mana satu kaunternye? sakura sesat mencari nih.. hahahaa

waty said...

:(

teruterubuzu said...

erm..masa kecik2 selalu jugak main lego..lego syok..tak boring kita boleh ubah macam tu macam ni..aper2 pun yang kita nak..kelakarnya jugak bila teringatkan masa dulu.. mencipta robot2 kecil yang sungguh kiut tapi yang paling syoknya ialah kita boleh buat senapang atau pistol..hahaha..bestnya la kan..?
tapi sekarang lego agak mahal harganya sebab dah moden,kita masa dulu2 murah jer kan kita boleh beli kat kedai mainan yang dijual oleh apek atau mamak..hahaha..seingat sy rm2.00 pun dapat..

pasal ingin memiliki hati seseorang tu, bukakan hati dengan seluasnya agar kita dapat memiliki wanita yang senang bersama kita susah pun bersama kita ..banyakkan berdoa agar kita akan berjumpa dengan gadis yang kita inginkan..semoga kita diredai olehNYA..
wah ada borang maaa..nak kena isi ni..hahaha..

rizz said...

haha best2 main lego mse kecik kan..fantastic ley wat umh..tu yg rizz keje architecth ni kah3!.. n the borg 50kupang ye ray.keji ahhaha

Anonymous said...

dahlaa suruh org isi borang.. kena bayar plak tu.. LOL.. tapi kepada yg sanggup tu, bayar laa yer.. :P

Ray2.. this is life.. hehe..

take caree!

- Lina RD

aini nordin said...

ray, love can't buy if u not sncre to get it..
jdoh u da dtntukan ngan yg diatas.
u sbg umat nya just mncri je jdoh yg da dtntukan.
so i jst wish gud luck to u 4 find ur fture love prson.
n dun frget 1 thnk.
da dpat si dia jgn di sia2 kn ok.
mke sure sume tnggpan abot llaki sume boye tu slah.
i know u guy yg stia.. i sntiasa doa kn u..

NUke_Rude said...

cis! kejap je da banyak komen!
hmm hmm..

suka2 je kata borang on9 kat blog aku tu FREE!! kena bayar ok! sapa2 kalo nk borang, tapi xmo amik kat kaunter 7, boleh lah amik kat blog aku. aku caj RM2.... hahaha

kena la mahal skit kan.. bisnes2..

huhuhu

NUke_Rude said...

oh ye, dgn setiap muat turun borang, anda akan mendapat 1 blok LEGO percuma...

siap boleh pilih kaler lagi!









*while stock lasts.. (hahaha!)

[r][a][y] eusouff said...

sakura...
xjumpa kaunter ek
sila ke kiri lepas tangga
masuk kanan kiri atas sebelah kedai apam

Teruterubuzu...
uik...
ada ke RM2...
kedai mamak kat umah ray tak jual kut...
hehehe
lgpun tahun 1980 an yg ray maksudkan...heheheh


Waty...
uik kenapa bermasam muka?

[r][a][y] eusouff said...

Rizz...
merasa la jugak jd arkitek kan? hahaha
keji ek chrg 50 kupang? berapa harga yg sesuai?


Aini...
thanks...doa2 kan sekali
hehehe

nuke...
wah amik untung nampak
siap offer hadiah percuma lagi
bro...
kalo aku x laku jugak
aku salahkan ko sbb
kiranya strategi promosi dn pemasaran ko GAGAL...
hahahahah

aini nordin said...

ray, my aunt 0 lg la.
hahahaha...
match maker la plak kn..
i alwys doa utk abg i yg sorg ni..
jgn lpa jmput sudeh...

Fara A. said...

'Ray juga teringin nak memiliki hati seseorang. Orang yang anggap sangat istimewa ini. Tapi ianya tidak kesampaian. Ishhh...no money can buy this heart la weiii...hahaha. It's not mine to have...so I have to slowly learn to let it go. Walau weiiii....dah la ray ni jenis susah nak suka kat orang!! Bila dah suka...camni plak jadinya...hahaha'

omggg ray, sorry to hear thattt, takpee la, i know ull meet someone else, rayyy kan hensem ? hahaha (; gdluck! suree msti ade gurl for you!

LEGO? yeah yeah, lego ni mmg best, mmg budak2 slalu mnat je lego, abg2 fara yang main. fara ni kureng skit. maen barbie doll je :)) haha

Abir Abhar said...

nak comment ke xnak?
ermm..
comment je la...

ray jgn la putus asa..
mesti ada sumone kat luar tu..
kena terus doa n cari k..

Shaima said...

ada plak vacancy siap berborang2.hehe..ray pung men lego skali with the kids la tu.:)

waty said...

masam muka la...terharu dengan keteringinan ray...

wah!!!...suka main lego kew...waty tak berapa suka...kurang sabar...sebab dulu pernah sekali tak dapat nak build small house so waty baling jew lego tu...

anyway...waty nak beli application form kat ray tu 10 keping....kalau reject still got 9 pieces of it...kan!!!!

Lufias™ said...

:) cool nak main legos! :D ehehhe

yeap. dont give, try and try again bro