Sunday, April 5, 2009

Seumur Hidup - Soundtrack filem Jin Notti


Dafi hampir dilanggar dengan kereta mewah. Ianya sebahagian daripada video clip sebenarnya.



Semalam sehari suntuk Ray berada di Putrajaya. An invitation for yoyooh.com from AC and Pooh of[KRU] to check out "The Making Of Dafi's Upcoming MTV-Seumur Hidup".

The crew dah get ready as early pukul 7 am and ended up around 7pm in the evening.

Imagine shooting all day for 3-4 minutes video clip.



Bila shoot kat luar cuaca yang sangat panas adalah antara cabaran utama for the crew.

And make up artist la yang kerja nak meLAP peluh dan touch up talent sepanjang pengambaran berjalan.





Ha...ni apahal pulak ni? Inilah namanya drive through make up service. Now available in Putrajaya. LOL.



Bila dah sehari suntuk dorang kerja, without in house crew entertainment...akan bosan la idup dorang ni. His name is Pooh. One of the exec of KRU Studios. A very funny tahap cipan guy...tak kering gusi tengok telatah dia.



Hari sabtu tak ramai orang kat Putrjaya, so xe la masalah2 nak control traffic ke apa ke. Cuma ada fans dafi dari Bangladesh...LOL...gigih tgk pembikinan video clip ni...
Ramai pulak Bangla kat Putrajaya sekarang ni....kan?

Sila cari mana Bangla2 tu dalam gambar diatas? LOL




Bila nak abis ni weiii? lawak Dafi dalam gambar ni. Apa pun, it's very educational day for me. It's a hard work to produce a video clip. There are so much efford in producing it. Tak sabar pulak nak tengok the outcome.



PS : lagu "seumur hidup" nyanyian Dafi ialah soundtrack kepada upcoming filem terbitan KRU studios berjudul "Jin Notti". Ia adalah sebuah filem komedi yang dibintangi oleh Mawi dan Farah Fauzana.

13 mulut cakap2 belakang:

zanetti_be said...

wahhh.bleh tak kru siarkan the making of vclip tue.mesti best gak.salute kru.jd company yg agak besar dlm industri tanah air.tahniah dafi

[r][a][y] eusouff said...

benda baru for me
nice experience
xleh bayangkan mcm mana la shooting filem

lagi la dragging kan

Nad. said...

dafi sungguh comel,
ray pun comel,
pooh pun comel,
yg tak comel? bangla tuh! ahahha

rizz said...

wahh ble nk kua kat tv vc lgu dafi ni ray hehee..so cute die tu huhu

aini said...

ray, best la kn dpt join seumr hdup vc mkng??
so sweet both of u la ray & dafi.
but y mka dafi cmtu ray??
funny gler la.

Reez said...

haha...aper nomo plate kete mewah tu...DAF 1 ker? haha

aini said...

ayo cm no plate kete knari dafi msa kat AF5 dlu je reez..
hahahaha..
DFC 2203 kot..

adibah said...

Love the song!! Sangat sexy!! :-)

[r][a][y] eusouff said...

adibah...abg edry u la yang cipta...LOL

[r][a][y] eusouff said...

Reez...

dengar2 DAF1 tu telah dimiliki oleh orang kelantan...plat no itu

huhuhuh

edzlin007 said...

abg ray, sape directornya?
tak sabar nak tgk hasilnya
dafi dah nampak macam bukan orang malaysia lak.hehe, hensem.

waty said...

aaarrrrhhhhh...rindu giler kat dafi...lama tak jumpa...rindu nak dengar suara dia panggil 'kak waty'....semoga dafi cihat selalu...always happy, cute and slamberrr....

[r][a][y] eusouff said...

directornya staff KRU juga...
ermm ajib namanya kalo xsalah ray ler

mcm mat saleh?
celup
LOL

waty...
apa susah
datang SACC mall sabtu ni
2pm