Wednesday, April 22, 2009

Event in the making....

Currently ray sedang merancang beberapa event until end of this year.

Antaranya,

1- Dinner yang melibatkan lebih 1000 guru-guru tadika in N.Sembilan. Dinner yang nak buat kat hotel ni ialah utk raise fund for us to buat sambutan kemerdekaan [ program 3]. Imagine nak buat perhimpunan kanak-kanak tadika with ZERO fund...so dinner like this lah yang boleh raise duit.


2- Yoyooh.com Bloggers Got Talent & Awards Show yg akan LIVE online streaming kat internet. First time ever, blogger award show for youth in Malaysia. Ada ke yang lain? kang org kata ray ni propa dan kuat self proclaimed pulak...LOL

My Blog readers " You are invited to this event ya...just drop me your contact no to ray@yoyooh.com if you interested to come !!


3- Program Ambang Kemerdekaan Tadika-Tadika Swasta N. Sembilan yang melibatkan penglibatan lebih daripada 200 tadika swasta. Juga buat kali pertama tadika swasta buat menda ni...kalo tak tadika kerajaan jerr yg biasa buat kan?




4- DFC Survivor Camp berkonsep realiti tv show untuk ditayangkan di Youtube secara bersiri. Percutian Dafi bersama peminat sebenarnya ...tapi nak bagi gempak add kelainan dengan menambah konsep realiti tv dan dirakamkan. Berangannn kan? LOL

Merasa lah masuk program realiti walaupun kat youtube jerkkk...hahahahaha

My blog readers : You are also invited to join this one. Walaupun u guys bukan peminat Dafi...it's ok...dia tak kesah....infact he would be honoured to get to know you guys. Infact it's an event open to all. Details as follows :


Fees Program : RM230 seorang - 5, 6 & 7 Jun 2009

Anda boleh membuat pembayaran sekarang!!
1- Cash Deposit ke akaun Maybank 162227264418 - Nor Azlinah Bt Yusoff
2- Simpan Slip deposit tersebut
3- SMS nama penuh anda, umur, jantina, jumlah deposit & tarikh, alamat dan nombor rujukan pembayaran ke nombor 012-923 3814.
4- Anda akan menerima kod pengesahan dari nombor tersebut [Dafinites Services] setelah pembayaran kami sahkan.
5- Bila tiba masanya, pihak kami akan menghantar surat ke alamat yang diberikan.
6- Hantar semula borang yang dihantar ke alamat yang dinyatakan didalam surat.

TARIKH TUTUP IALAH PADA 15 MEI 2009


5- Jalan-jalan Raya - kalau artis lain buat rumah terbuka tapi kali ni...artis pulak yang pergi beraya dari rumah ke rumah peminat terpilih!

6- Islamic night School Concert for my tadika.

Ada lagi a few event yang x terkeluar lagi idea utk dikongsi...LOL

The person that I have to give credit for all this creativity is Dafi. And i will tell you why.

Semuanya bermula dengan Dafi. Dafi requested me to think of an event for his FC yang sentiasa membawa kelainan. Pening juga kepala memikirkan apa yg nak dibuat. Ingat senang nak create kelainan? kalo jadi ok la...tak jadi idea tu Camno?

Antara success yang boleh dibanggakan ialah majlis harijadi dafi yang diadakan di KL tower tahun lepas. Konsepnya membawa yang hadir kedalam suasana dan pengalaman didalam kapal terbang. Siap ada peramugara & peramugari lagi.

Dafi memberikan kebebasan dan kepercayaan utk buat semua ni.

My next credit goes to the wonderful people in DafiFC, khasnya the ajk of the FC yang sangat la komited. Without them semua ni takkan jadi realiti. Thank you, Amy, Lyn, Lilo, Adam, Megat, Azim, Fendy, Diba, Safia, Afreeda, Nad, Joey, capeq, kak nani, rajan and syuk.

Since ray blogging and creating Yoyooh.com I met another group of talented bloggers. Mereka-mereka ni lah yang akan membantu ray menjayakan "Bloggers Got Talent & Awards Show" yg akan diadakan bulan Julai ini. Thanks to uncle ajami, wawa, couple ikhares...hehehe, megat, talented cyber singer Rizz & wenkt !!

Bare in mind, all event diatas [ kecuali event no 6] adalah projek komuniti dan bukan commercial event yang generate keuntungan. Yang involve memberikan sumbangan tenaga dan kreativiti masing-masing. Itu bezanya event2 ni compared tu event2 meletup yang lain.

Ada duit semua boleh jadi as you will pay experts to do it. But....in this case...it's a community project yang memerlukan tenaga sukarela to do it.

Maybe I should get title "datuk" after this....LOL



14 mulut cakap2 belakang:

rizz said...

byknye program ray.hopely succes sume k.hehee..

aini said...

all nice la ray..
ska tgk list evnt2 u tu.
but yg srvvor tu prnts xbg la.
coz xda yg jga i.
sdih nya.. myb nxt time kot..
tpi yg len2 tu insyalah la..
lorr.. udah mau pngkat datuk yer??
datuk yg tua or datuk yg 1 lg tu??

[r][a][y] eusouff said...

rizz..
doa2 kn agar success

aini..
thnks

NUke_Rude said...

yo ray!

wah yoyooh award tu ade live yer? menarik2..

smoga smua event yg dirancang tu success okay!.

aini said...

ray, ur wlcme dear..
anyway i wish gud luck n success k.
hope t yoyooh evnt tu i dpt join la.
bleh x ray??

[r][a][y] eusouff said...

Nuke...

yup it's live
but why watch on9
when u can actually be there kan?

NUke_Rude said...

wah. is that an invitation?

[r][a][y] eusouff said...

hahahah
sort of...LOL
yup...an invitation
utk
menyerikan majlis

fara said...
This comment has been removed by the author.
fara said...

'My next credit goes to the wonderful people in DafiFC, khasnya the ajk of the FC yang sangat la komited. Without them semua ni takkan jadi realiti. Thank you, Amy, Lyn, Lilo, Adam, Megat, Azim, Fendy, Safia, Afreeda, Nad, Joey, capeq, kak nani, rajan and syuk.'

awww that is so sweet bt i think u left someone or mayb u think that person is not AJK of the FC anymore :)

[r][a][y] eusouff said...

keh keh keh
saja je ray tinggalkan
nama farah nak test berani ke tak tegur

[alasan]

of course u r one of us
silly me!

♥Syamelia♥ said...

may everything that had been lined up goes well according 2 plan...
all the best 2 u,n your/our team...

omg ray! u left out fara...
cian dia...

hahhahahhah...
if u get the 'datuk' make sure u have the 'datin' 1st... :)
--->larikkk

edzlin007 said...

good luck ray. semoga semuanya berjaya dengan cemerlang dan terbilang.

yg blogger awards tu kalo nak tgk online d website yoyooh ke?

p/s: mana tahu lg 5-10 tahun akan datang, jadi Datuk Ray. wah...lg glamour dari datuk K.

Adam Arjuna said...

TUN -----> DATO'!

dasat....!!