Thursday, February 19, 2009

Sayang You Can Dance, Talentime & Skrip 7707


Yesterday, Ray dapat panggilan dari Bjarne Wong the director of the upcoming feature filem "Sayang You Can Dance". Yey ! dapat jemputan tgk filem ni on behalf of Yoyooh.com

He also extends his invitation to para bloggers yg selalu buat review filem kat blog masing-masing. Ikha [ Lagi-lagi Filem ], Uncle Ajami.... you have my no so...contact me ya for more details about the preview.

Bjarne also told me that he is quite nerveous. Ini filem melayu arahan pertamanya. Sebelum ni, Bjarne mengarahkan filem seram bertajuk "Possessed" yg dibintangi oleh Amber Chia pada tahun 2006. Gila tak nerveous kan??? If I am at his place.... I will feel the same way.

So blogger filem tegar yang akan pergi tonton filem ni nanti...pls be gentle ya...hahahha. Komen la positive dan yg membina sikit. Hahahaha!

Tetiba, ray pulak yg berdebar....apa kes kan? macam la den yg berlakun filem ni kan? LOL
"Baby...aku x reti nok nari" arahan Amy Ahmad Nawab pun keluar sebagai saingan kpd filem ini. Ditayangkan dipawagam bergerak di padang-padang sekolah...kalau korang jumpa ya..LOL

Bukan Bjarne je yg berdebar-debar. Dafi pun sama. Ini filem pertama dia juga. Nak mencuba nasib dalam bidang lakunan....katanya. As a good friend...mesti support penyerrrrr! Dafinites yg baca blog ray ni...dafi pesan...jom serang pawagam ramai2.

Bulan Mac ini juga pelajar Uitm ada menganjurkan tayangan untuk dua buah filem iaitu "Talentime" arahan yasmin Ahmad dan filem seram "Skrip 7707" araham Prof Madya A. Razak Mohaideen. Yoyooh.com juga merupakan salah satu penaja kepada promosi filem pelajar UiTM ini.

Tarikh 10-11 mac 2009 - 8.30 malam. Tiket murah aje. RM10 dan korang boleh tonton kedua-dua buah filem diatas. Lagi2 zaman gawat kan? kena la jimat...hehhehe. Tempat : Dewan Sri Budiman UiTM Shah Alam

Mana nak dapat kan? 10 hengget dapat tgk 2 filem. Tempat lain ADO? As for me. I always support pelajar2 UiTM ni...al maklum ray dulu cita-cita nak buat filem...tapi tak kesampaian. Rezeki hanya setakat buat poster filem merepek...pastu tayang kat blog sendiri kan? pelakun2 muka tu jugak...ttakde muka orang lain....LOL

Adehhh. [ tarik napas ]

Sayang You can Dance...mmg ray dah lama menunggu tayangannya. Dah beberapa kali filem ini ditangguhkan tayangannya. Talentime plak...mmg Ray nak negok. I am a big FAN of Yasmin Ahmad yaaa.

Skrip 7707, ray idok le pernah dengar psal filem ni. Pepon...apalah salahnya nengok sekali kan? cerita seram genre filem yg ray suka la jugak. Dari info yg ray ada psal filem ni...pelakun utamanya Norman KRU [ huh ? - sejak bila pulok Norman ni berlakun ], pengantin baru...Que Haidar..., bekas peramugari MAS [ den konal ni...pernah fly sama2 dulu ] Fouziah Ghous dan Fasha Sandha. My friend Syamelia Amelia Contessa Siliconne...tak tersenarai dalam senarai pelakun yaaaa...LOL

Jom nengokkkk wayang !!

And Bonus lagu : Baby...Harus bersama. Ciptaan Ajai dan nyanyian Dafi. Salah satu soundtrack utk filem Sayang u Can Dance.

YouTube kredit to : Kematz


14 mulut cakap2 belakang:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

wajib tgk Talentime! Jac berlakon! weeeeee! ;)

♥Syamelia♥ said...

rayyyyyyyyyyyy
of coz la i x tercalon...
sejak bila lak i jd pelakon...
if pelakon pun, pelakon dkt blog u la, mana lagi :)
LOL

Farazila said...

erm...
selalu uitm buat mcm nie....
nak bagi galakan tonton filem tempatan....

sayangnya lilo ade kelas mlm lah......x kan nk skip kelas kot..huhuuhuh....

owh ye lilo pon x sabar nk tgk filem dafi nie...hope leh tgk midnite after class...bila ekh ditayang kan SYCD?

edzlin007 said...

yeahhh...saya pegi tgk Insyaallah. nak sgt tgk talentime.

hahaha memula dulu pun saya terkejut gak bila baca news norman pelakon utama. namanya en bakar, wig putih kut dia pakai.

sayang u can dance tak sabar tul nak gi tgk. anyway, abg ray leh je buat filem amatur, poster dah chantek, pelakon utama pun dah ada kan. hehe...masuk murai ke..kalo akak amy belakon, saya vote masuk ABP :p

Muhafis said...

citer nie mesty ak nengok.. sbb ade sharifah amani.. huhuh

Nad. said...

bestnyeeee SYCD. nak tgk nak tgk nak tgk! :D
hahahaha.

Anonymous said...

24 Hb Feb ni akan ada tayangan Talentime kt USM..huhuhu!!!jemput la dtg reramai..

Lina said...

i am so not gonna miss Sayang You Can Dance.. i'll definitely find a time to rush to M'sia's cinema.. tapi kan lagi best kalau Lina boleh tgk dgn korg semua kat KL..

miss korg!

Ajami Hashim said...

mau! mau! mau! (ikot style upin&ipin)

;-)

email to me info bleh ray?
ajamihashim@gmail.com

tq! muahhh!

Cairell said...

nak tgk cte ni.. mcm best je..

[r][a][y] eusouff said...

kannn?
ray pun rasa tak sabar2 nak tgk

aizuemi said...

hi ray.. sama la.. i cant wait to see Sayang You Can Dance..

My friend ajak tgk 2 movies dkt DSB UiTM tu.. I pun da bli tiket utk tgk Skrip 7707 dan Talentime tu.. hope rm10 tu berbaloi.. hahhahaa..

rizz said...

wahhh rizz mesti tgok syg u can dance!!..ray u know..rizz hilang ur link kat my list hehe.put la len mcm je rse bile pkir mne la entry si ray ni..dok godek2 xde lak..amik kat blog nua:p

ins hassan said...

terima kasih kerana sudi membeli tiket utk tayangan perdana minggu....citer talentime ni mmg "touching" dan film skrip 7707 ni mmg menyeramkan....jumpa anda di sana nanti...:)