Friday, January 23, 2009

My working space

I have created a working space in my bedroom. It is just few steps [ setapak ] to my bed. What I have to do is just turn my chair around...std up and land on the bed. ZZZZ


Setiap manusia mesti ada working space korang masing-masingkan? bukan Myspace ya....tapi space nak buat kerja, yg boss korang suruh tu! Lebih kurang lapan jam sehari yang korang kena spend masa kat situ kan? so working space korang dah jadi sebahagian dari korang.

Kalo bersepah meja korang tu, maka ia mencerminkan betapa busynya korang. Atau mungkin betapa 'disorganised' nya korang. Meja yang kosong, teratur yang selalu kita tengok kat dalam drama tv tu, tak mungkin wujud dalam kehidupan sebenar.

As for me, kena selesa sbb kalau xselesa mood akan hilang.


Ada juga yang tepek gambar keluarga, anak-anak, boy pren, girl pren, artis pojaan hati dan ramai lagi. Kononnya , nak ingatkan diri sendiri pada orang tersayang semasa bekerja. So bila ingat korang kerja sungguh2.. Gituuuu!! Kalau berangan pulak tak ker mengganggu kerja tu nanti ? hehhehe

Ray bekerja di rumah saja. Hari tertentu saja ke opis. Selasa dan Rabu. At times, ray kena ke sana ke mari la jugak seperti pergi preview filem, event, press conference, concert, mencari bahan untuk ditulis for yoyooh.com tapi pengkalannya ialah still dirumah.



Best ke kerja kat rumah? Ada yang best dan ada yg tak best. Yang tak bestnya, u tak rasa macam nak pergi kerja. Rumah u tempat kerja u ...so apa bezanya kan? basically you have to think about your work all the time....24jam.

Ya la kan sebab kerja dah dibawa ke rumah. Tapi nasib baik jugak, I have outside assignment and certain days balik ke Seremban to manage my kindergarten. So it's kinda balance.

Kerja kat rumah kena ada disiplin yang kuat, kalau tak....kerja akan tah kemana. Almaklum...duduk kat umah kan?

Ok adalah dengan itu ray nak tag...adam, lyn, amy, Nad, lilo untuk tunjukkan mcm mana rupa working space korang kat blog korang. Teringin ray nak tau.




Ok ray tinggalkan dulu cerita pasal space kerja...dan nak habaq sikit psal blog ray ni.

This blog is kinda personal and I normally talk about what I do, making fun of my friends through photography, merepek, melalut, meroyan utk mereleasekan stress. Blog ni mmg sengal and nothing to be proud of...LOL

However, dlm melalut tu...my friends find it very entertaining and different. huhuhu. Bila dorang masuk kerja, dorang baca blog ni dan buat latihan tegangkan leher dan mulut untuk ketawa. Ada juga yang rasa nak berguling-guling. Suka hati kowang lahh.

Nak dijadikan cerita. Seorang wartawan, berminat sangat2 nak feature blog ni dalam surat khabarnya. Ini sudah mendatangkan kepelikan pada diriku ini...LOL

Mau tak pelik? Apanya yang ada kat sini sampai dia nak interview ray tu? Ray rasa okward sangat2. Setelah diyakinkan oleh kwan2...dorang kata...buat je la....ray pun on je la.

So nantikan la kemunculan blog sengal ni di dada akhbar ekkk...

6 mulut cakap2 belakang:

fatihah said...

coolness

~SYAMELIA~ said...

ray...
u've got a wonderful working space...
very cosy....

tp perlu ker display dkt yr lappy psl histeliah 2???
mcm la xde posting lain dlm yr blog kn....
seday uols....
hahhahahahah...

waty said...

mesti ada reason kan kak amy kenapa nak promo blog ray kat paper...should be proud aper!!..meletuppsss...gitu...tapi memang satu kemestian waty bukak blog ray..pasal segment yang lawak sesangat tu...aduss...pecah perut nie....congratzzz...

♥Syamelia♥ said...

aiyooo...
perlu ker nak tag kitorg ni???
tgkla, if i rajin n mempunyai mood yang baik, i will... or else...

yup waty, the's something 'extraordinary' dlm blog yang wartawan ni finds interesting.
maybe sbb merepexx 2...
penah gak nk try, tp sure x menjadik nyer...
so i leave the merepexnexx 2 ray je lah...

frankly speaking, mmg x sabar nk tgu kemunculan blog ray dalam dada2 akhbar...
harus ku canang satu malaysia...
wakakakkak....

rizz said...

smart lah hehe i likee:p

[r][a][y] eusouff said...

ala simple2 je rizz

meja ikea RM99 jer

sudeyhhhh syamelia
kata nak canang
tak jadi pun
kenapa ya
LOL

waty..
tiada jawapan untuk tu
huhuhu
ceq malu...maluuuu...maluuu