Sunday, January 11, 2009

For Youth By Youth - Part 1

Ray berpeluang mengikuti "Youth'09 - Malaysia Largest Youth Lifestyle Festival".

For Youth By Youth.

I like the idea. Berapa kerap, ada festival yang dikendalikan oleh generasi muda untuk generasi muda kan?

Hosted by Kementerian Belia & Sukan, Malaysia. Organized by Youth Malaysia [NGO]

Ok, here's the thing...I always have this impresssion, anything that got to do with Government...will be boring....like those perhimpunan hari belia...contoh je ni ya...
Skema...and sort of uptight sikit. Rasmi sangat rasanya.
Perbarisan....pertunjukkan dan macam-macam lagi tapi tak mencerminkan keadaan sebenar generasi muda Malaysia.

Apa yang ada di Youth'09 mencerminkan sebaliknya. It's so different than what I've expected.

Apa Ray lihat ialah remaja begitu selesa sekali disini. They wear their thingy...act the way they usually do...and really have a good time. No ristriction. Just let loose and be themselves.
Seronok pulak melihat gelagat mereka dan cara mereka menonjolkan diri.


Ada yang kita tak tahu...jadi tahu. Parents kalau pergi, they will sort of have an idea mcm mana generasi muda Malaysia sekarang ni.

My point is..if parents pergi they can understand more la about their kids. Educate themselves and be a bit open minded about it. Tapi tu la kan...kalau bawak parents dah jadi family day pulak kan? lagi pun tak cool la kan bawak parents pergi...ahaks.

As for me, besides learning and entertain myself...I actually impressed with what they can do.

I have the chance to meet with the Project Director of Youth'09...Joel Neoh in person. Joel founded YouthMalaysia.com, an award winning NGO which promotes the empowerment of youths. He also emerged as the winner of Malaysia's first corporate reality TV show, The Firm.
A very nice down to earth guy and seriously I like the way he inspires youth to excel.

Youth'09 - also a place for youth to show off their talent.

Talent to me yang biasa2 ...ialah menyaksikan pencungkilan bakat yg biasanya kita lihat kat tv, radio.....dalam erti kata lain mainstream media. Tapi kat sini, you can see talent yg raw dan ada potensi. You will be suprised that there more talent out there than what you see on tv.

Ok ler...apa beza menda ni ngn Jom Heboh etc. Ray akan jawab dalam posting yg berikutnya...dengan gambar sekali.

Sorry ya...kedai gambar dah tutup... x sempat nak develope gambo...kikiki

Next posting k.

nak pengsan jap...ZZZZ

Ps: Friends ...ray akan upload sekali talent kawan2 menyanyi soon k.

3 mulut cakap2 belakang:

rizz said...

hehen rizz saw ray kat youth 09..xtaw ry perasan x..segan lak nk tego.ahakss

[r][a][y] said...

aiyoo rizz

awat tak tegur??

KC said...

ray... sory xdpt pegi..
ku bekerja waktu itu....

:)