Wednesday, January 7, 2009

Demam/uhuk2/Saturday Nite fever..


What's the big deal kan? just demam...nak kecoh2 pehal?
Some people say...LFA...looking for attention.

I said... "I couldn't care less"

Sebelum ni, ray demam...demam la jugak tapi takla seteruk ini. Masa keja crew MAS dulu...sakit agak selalu...perubahan cuaca la katakan. Lepas resign tak pernah pulak demam teruk mcm ni...Kalau ada temperature sikit...telan panadol...dah settle. Tapi kali ini ...tidak ya...panadol xjalan.

Selepas dua hari since Saturday nite meroyan pagi2 lepak kat KL, demam & sakit tekak yang tidak berkesudahan ...ubat biasa yang dimakan tidak berkesan, ray paksa la diri ini untuk ke klinik.

I live in Bukit Subang. 8km drive from Shah Alam. Risau nak drive jauh2 sbb kepala ting tong tahap gaban...niat di hati nak pi klinik kat Bukit Subang ni je la. Tup-tup...TUTUP. LOL

Ini operation hoursnya.... 10am - 12.45pm and 8.00pm-10pm. Jam ditangan pukul 1.30pm.
Dah 2 tahun duduk kat sini pun ray tak pernah amik tahu pukul berapa klinik kat situ bukak.

Ku gagahi memandu diluar kawasan liputan. 2 km away from Bukit Subang. Sebuah klinik bersebelahan restoren western "Big Plate". Hampeh...!!! Bila nak register...ray diberitahu doktor balik rumah sekejap. Sesuka hati jer doktor ni balik umah!! LOL

Ray tanya la.."ermmm bila doktor masuk semula?"...Nurse [nurse kew?] tu kata "Tak tau la encik...pukul 3 kut"

Pulakkk!!! main kut -kut pulak.

Ray terus ke Kg Melayu Subang. Klinik yg selalu ray pergi. Klinik panel MAS masa ray kerja crew. Mulanya nak elakkan pergi jauh2 tapi kesana jua akhirnya..huhuhuhu.

Yang kelakarnya doktor siap bagi 2 hari mc...[ tak mintak pown ]. Nak submit mc kat sape ek??

Balik tu... telan la ubat. Ubat iteww membuatkan diri ini terkulai kat katil selama 2 hari. [ Baru paham kenapa mc 2 hari diberikan] Nak pengsankan aku rupanya. Ray sedar2 je...cerita DO RE MI tayang kat ASTRO...masa tu dorang nyanyi lagu "UBAT".

And I lost 4 kg sbb demam.

Good thing is...im getting better. Hari ni dah boleh melompat dah. LOL

Esok aku nak melompat lebih tinggi.

Disebabkan demam, ray telah menyusahkan my sis utk handle kindergarten sorang2. pity her. How can I make it up to her?

This weekend I will be at PWTC for Youth'09. The biggest youth gathering !! More info layari www.yoyooh.com

6 mulut cakap2 belakang:

waty said...

lepas cik city sakit..abang city pun nak sakit jugak ker...kesiannyerrr....tu la kerja tak ingat dunia dah ni...LOL..

~.::IamZulaikha::.~ said...

bole sakit sampai cmtu?? hmm..
xpe la.. at least da baik kn.. =]

fara said...

hey ray.. are u okay now ? btw gmba cartoon kat bwh ni chumel gils!

hmm bgus la u dah okayy kan? atleast nw takde demam terukk. and mmg ptt pon doc bg mc 2 hari, yela, nak u rest, baring kat katil. :)
takecree.

see u again. :)

~SYAMELIA~ said...

be it LFA or vice versa, once u're sick - ur sick, and no 1 could ever change the fact as u know yrself btr...

as 4 me, mmg susah nk carik a good GP (clinic) in shah alam. been living here for 12 years but i x really find a good one here...
unless u go to hosp or med ctr...

anyway, glad now ur feeling btr and got back 2 yr feet....

rizz said...

huu sian kat ray demam..skang ni musim sket ray..:) mkn ubt yerr

Farazila said...

la..padan la.......
sorry2...klu rs x sehat dok umah lah..
xpayah la susah2 nk dtg mlm ni k...