Tuesday, January 27, 2009

Bibir mesra jiwa parah


Ray nak cakap pasal bibir hari ni. Cakap pasal bibir, Ray ada seorang kawan yang nature bibirnya memang ala-ala Anjelina Jolie. Normal people, the upper lips mcm nipis sikit compare to lower lips...but in my friend's case...atas lagi tebal dari bawah. Macam babynyer bibir.



gambar hiasan


Nooo...I am not kidding. It's true. No injection whatsoever. He is born with it. Alamak dah pecah satu klue...you now know that the person is a HE.

He is not good in accepting compliments. Bila Ray puji, dia akan maki kita balik. Since then, I created dongeng cerita rakyat yang dia duduk cucuk lemak ayam kat bibir dia. The funny thing is ...semua percaya ! LOL

My message is...the next time people compliments you...just say thank you....don't la say people propa and all ok.

Yesterday, Ray pegi GIANT beli barang2 keperluan rumah. Yes...I shopped at GIANT. Not because I boikot TESCO ke apa ke. Just simply because GIANT is nearer to my place.
Lepas beli barang, terus ke cashier. After awhile, then only I noticed and SHOCKED to see that she [the Cashier] has a swollen lower lips....It's HUGE. 2 inci tebalnya. Immediately ray alihkan pandangan ke muka my house mate. My house mate membeliakkan bijik matanya...I guess he knows jugak laaa.



bukan gambar sebenar


My first reaction was...guess what ??...nak gelak. Terflash dalam my brain muka Anjelina Jolie and kawan ray tu. Terlintas juga perkataan "terlebih suntik lemak ayam ke?" Before you keji me and tell me that's NOT the right way to react...let me explain something first.

The truth is I mmg nak gelak tapi my brain cells told me NOT to. Kesian kat dia. Bibirnya bengkak sebab jatuh ke lantai agaknya. Bila Ray fikirkan semula, contributing points yang buat Ray nak gelak ialah sebab teringat my friend si bibir tebal yang suntik lemak ayam, faktor terkejut sebab mmg bibir cashier tu tebal gila dan muka my friend yang membeliakkan biji matanya. Kalau ray fikirkan semula, it's not funny at all...malah rasa simpati.

Once upon a time, my friends came to my house for dinner. On their way to the car park, Lyn jatuh tangga....
When the others duk gelak tak henggat...Im the only one who is NOT laughing and help her up.
Luckily she did not jatuh tersembab muka ke atas lantai. Kalau tak harus la bibir dia bengkak jugak kan?

I think the reason why I'm not laughing is because ia berlaku kat my house. Somehow Ray rasa bertanggungjawab pulak. Mungkin sbb tu Ray tak ketawa bersama yang lain.

Orang yang sama pernah jatuh longkang kat A&W. That time I laughed. But orang yang jatuh pun gelak ya...so i guess it's ok to gelak.

Dah jadi kebiasaan, bila kawan kita jatuh...kita akan gelak dulu. Bukan jatuh saja, bila nampak pompuan punggung besar kita gelak....nampak lelaki tengkuk panjang kita gelak....nampak lelaki jalan terkangkang...kita gelak.....dengar Acik jual karipap bersuara sengau kita gelak.....

Ada my chinese friend ni...he has a flat face...and everyone gelakkan dia. Dorang kata dia jatuh dari bangunan tinggi...sebab tu muka dia flat. Dan orang yang sama....bila dia tak sedar...dia akan juihkan bibir bawahnya...dah jadi bahan gelak lagi....dorang kata tadah air hujan untuk musim kemarau.

Ray pernah mengadu kat kawan..."Aku rasa rambut aku gugur la sikit". Ada ke patut !!! jawapannya...."Ko buat kimo kut " hampeh nyer kawan.

Kita berjenaka...tapi kena juga berhati-hati....dan juga mestilah kena pada tempatnya dan pandang sekeliling jugak. Knows your friend well before u nak buat joke tu. Jangan sampai menjatuhkan air muka mereka.




Akhir sekali, pada yang balik dari bercuti tu...bila memandu berhati2 k...yang kat belakang jangan lupa pakai tali pinggang keledar. Yang menunggang motor, topi keledar jangan lupa k...kang ada plak lelaki cina tahan macam dalam eklan tu.


9 mulut cakap2 belakang:

omgpetch said...

aha ckp psl bibir, last sem my rommate ktorg pnggl dia AJ(angelina jolie) sbb bibir dia un superb besar ahaha

♥Syamelia♥ said...

i wonder who 'yr fren' is...

well, from yr dongeng rakyat saying that HE suntik the lemak ayam 2 la, boleh jd komen berjela2 dlm fb...
funny huh...

sampai object / animal yg xde kena mengena pun could be associate with it... LOL

ray ray...
yr blog dah jd mcm 'Aesop Fables' la plak... byk unsur2 pengajaran & moral of the stori...

btw, keep up the good work...
xkn asek nk merepexx jer kannn...

Lyn Yusoff said...

OMG ray!!!..
ingat lagi u pasal i jatuh kt ur house tu kan.. Luckily muka i tak tersembap.. klu tak sure tak pgi pangkor... hahahhaha

yeahh.. ingat gak pasal jatuh kt longkang A&W tuh. maklumlah sume tgh ting tong tak tido kan..
hehehhe

tpi pasal bibir suntik lemak ayam tuh. mmg tak boleh blah..
very the *****. hahahah

fazli said...

tak bley bla
muka flat jatuh bangunan tu

rizz said...

hehee sian baby tuh pecah bibir:p

Anonymous said...

tak baik ko beb... sian diaorg... tp aku tgk nk tergelak gak...hmmm

Anonymous said...

tak baik ko beb... sian diaorg... tp aku tgk nk tergelak gak...hmmm

[r][a][y] eusouff said...

huhuhuhu
tu la tu
aku tahan gelak k
at least TAHAN kan?
LOL

zain said...

tahan gelak sampai terkentut
kang bertambah bengkak bibir tu
alergic
hahaha