Sunday, January 27, 2008

KevJumba - YouTube Top Most Subscribed Comedian


Kevjumba, the YouTube top most subscribed comedian seen well over a million times.
Kevin Wu (born June 12 1990), better known as Kevjumba, is a Chinese-American Internet video blogger. As of January 2008, he is the #1 most-subscribed comedian on YouTube, with over 113,000 subscribers.

Browsing for videos on the internet has been like a routine thing for me whenever I'm online. I normally look for funny advertisements, shows that I missed on tv, video clips and other stuffs.

He is now bigger than ever. he even have his own fan club now. I managed to get few infos on the internet about Kevin Wu...here we gooo.



How did this teenager start making comedy videos, how he chose his screen name, and what inspires him for his subject matter? Find out where Kevjumba would like to do in the future and also what he does when he's not on camera in front of his over 113,000 subscribers.

What is your ethnicity?
I'm Chinese and I speak Mandarin.

What's the meaning behind "Kevjumba," if anything? How did you pick the name?
A lot of people ask me the same question, I guess since the name is kind of weird. When I made this username about a year ago, I had no intentions of making my own videos, just to comment and rate other peoples videos. My friend had a screename named MattJumba, which I thought was funny. So I kind of just decided to use Jumba in my YouTube username. Now the name is becoming popular and my friend Matt wants to take credit and says I should pay him for the inspiration, haha.


What inspired you to make comedic short films of yourself on YouTube? Was that your intention all along or did it initally start as something completely different?
I had a couple inspirations to start making comedy videos. I'm a big fan of stand-up comedy, and probably my favorite comedian is Dave Chappelle. Alot of my comedic inspiration comes from him. I wanted to be like him as well, making people laugh and have a good time. Unfortunately, I'm just this Asian kid with no resources or an audience. So I resorted to YouTube since there’s such a vast amount of people that watch YouTube videos. Luckily, not long after I started posting videos, my "I have to deal with Stereotypes" video got featured, and suddenly this huge increase in viewers began to spread.

As well as making people laugh, I try and send a message across with my videos. I think what seems to make people enjoy them, is the fact that they can sort of relate to what I’m talking about. I’ll do videos about dating, addictions, materialism, internet dating, or anything that’s on my mind. Things have been going great and now four months later, my fanbase has increased and has helped me become #1 Most Subscribed Comedian.

What do your parents think of what you are doing? Do they realize you've received so many viewers?
My parents were pretty surprised when all of this happened. They were surprised because they don't find me funny, in other words, they have no sense of humor, haha. I started making these videos not long ago, during the second half of my junior year. Like any upper-middle class asian parent, they were afraid these videos would affect my schoolwork. I maintained my scores, so they were okay with my videomaking. If my grades would have slipped, I probably wouldn't be doing this interview.

Do you forsee a career in comedy in the future once you graduate high school?
I would like to. Not sure if my parents would agree, they see the entertainment industry as an unreliable and shaky business. But I've talked to them and they said I could pursue a career in comedy if I really wanted to. I'm going to be a senior in high school, so I feel I have some time to decide my career and where I see myself in the future.

Have you been recognized in person? If so, has there been a weird or crazy situation where someone recognized you as Kevjumba from YouTube?
Yes, haha. During the school year it happened frequently. I go to a big public school with about 2,500 students and random people would stop me in hallways. One time these freshman girls (about 4 of them) after English class, decided they'd approach me and ask me for my autograph. It was really awkward, cause it was a really busy hallway, and I was in the middle of it signing these peices of paper they pulled out of nowhere. Outside of school, I'm not approached very often. But a few weeks ago I was at a water park, and this Hispanic father came up to me and said his kids enjoyed watching my videos. I looked down at his two kids and they were about nine to eleven years old. It's just interesting to see the type of people that watch my videos, it's pretty diverse.

When not making videos, what keep you busy? Hobbies? Guilty pleasures?
I'm and avid soccer player, been playing for about 11 years. I play for the school varsity team, and a small club team named Eclipse. But I enjoy sports in general. Anything that involves a ball or lots of running, call me up, I'll come and play. I'm just your regular teenage male, I enjoy going to the movies with friends, hanging out, and watching television.

Finally, any last words for your many YouTube fans out there?
Thanks for all the support, and stay tuned, I'll be making more videos!



I am one of his biggest fan...now. Hahaha! I don't know what it is but somehow I enjoyed his vids very much. It's very original with unique and interesting personality to go with it. Enjoy !

More videos at www.youtube.com/kevjumba

Premiere : Mydolla Eydolla 2 : The Ghost Of Mydolla : Episode 3 : Kenangan Terindah

Episod yang lalu

[Feature Presentation] [Mydolla Eydolla 2 : The ghost of Mydolla] [Episode 2-Kenangan Terindah]

1999 - Kensington Park, London

Gambar telah dipudarkan warnanya utk menunjukkan ianya satu adegan flashback. Harap maklum.

Flash back japppp...Lapan tahun lepas...di London. Dorang masih belajar kat U masa tu. Mydolla & Eydolla memang rapat macam belangkas [but bukan Lesbo ok]. Dimana ada Mydolla ...di situ ada Eydolla. They are best of friends.


Dafoo lelaki hawt yang menjadi digilai ramai wanita. Wajah pan asia nya membuatkan dia diminati oleh minah saleh dan juga wanita asia. Mak Dafoo memang minah saleh asal dari London. Dafoo ni... Playboy besar. Suka show off ketul-ketul kat badan. Al-maklum time summer so lelaki macho biasanya shirtless je kemana-mana tayang body. Kereta spok nya baru je papa Dafoo beli sempena hadiah hari jadinya. Dimasa lapang, Dafoo pegi gym..kentalkan badan. Dan di masa x-lapang lak , nie lah dia buat .. melaram keliling kota london..tayang body , tayang gigi..Ohhhh mmg gaya n rupanya buat orang toleh kepala 45 kali .

The girls lak as usual lepak-lepak kat taman, having tea...chat, ngumpat and gossips. Sambil tu menunjuk2 beg yg baru beli . Tu la kerja diorang hari if ada masa terluang. Control Cantek la sangat kan. Ikut records , diorang pernah melepak n melepek sampai 23 hari 26 malam x-henti 2 mengumpat2 n bergossip.Sampaikan Pasangan nie pernah di lantik utk jadi jurucakap restoran segera MACDONALD DUCK yg di buka 24 jam.Kene la sangat2 kan.Mereka juga pernah jadi cover gulzzz utk iklan BETERI NENEKGIZER [kuasa bateri tanpa henti la katanya !!!] . Even nampak cam buang masa tapi income still masuk okieszzz .. Harus jadi tauladan gak diorang nie..

"Mydolla...kalau I kaya lah kan....I nak buat rumah diatas bukitttt" kata Eydolla.


"Atas bukitt la bagus Eydolla...banyak hangin...mcm kat Cameron highlands..u pun kan banyak angin...selalu kentut...sekurang-kurangnya angin bukit tu mampu memusnahkan bau x menyenangkan tu" balas Mydolla.

"Wah..wah Mydo...u ni kan memang pandaii bergurau...I kentut paling busuk pun bau gucci ok...Eh ! I curious ni...u kan ..kalau u nak berlaki ...lelaki mcm mana u suka ya?" tanya Eydolla.


"I suka lelaki mcm Dafoo tu la Mydo" "Dafoo budak yg sama kelas ngn kita tu" "He 's Hawttt" "kalau i dapat dia akan akan kurung dia dalam bilik dan kunci bilik tu I telan ok" balas Eydo dengan cepat.


Mydo membalas "Laaa..u ni kan...orang yang I suka ...u suka jugak! Mencikkk" I kan kalau Dafoo I punya, I peluk dia x lepas ok.... If dia nak pergi mana2 i antar kan .. if dia nak balik pun i jemput..x-mau sapa2 dekat or rapat , sapa berani i kerat 14 !!!


"Adoiii ... kerat 14 ??? jual kati berapa agaknya yerk . I nak beli bahagian peha ok??? " [jawab Eydo sambil buat muka bimbo babun]


"Ehhh ,, kelakar la u nie..i buat lawak pun u ambik serius ..ehhh kelakar lahh..hahahaha .. kelakar lalalalallalalalala ... if join raja lawak sure menang even x-pergi test interview pun." ajuk Mydolla

Tiba-tiba .."TARAAAAAAAAAAA !!! "


panjang umo si dafoo, tgh berborak psal dia terus muncul.


"Hello bublessss" [nama panggilan Dafoo pada Mydolla & Eydolla ni]


"Hey girls...which one of you wana to take a ride with me?" Dafoo mengajak - ajak ayam [sambil tersenyum gatai tapi tuhan saja yg tahu betapa ajakan dia tu mmg x-ihklas pun , tapi sapa2 yg garik tu mmg la nak ikut jerk]

Penulis pernah ajak-ajak lembu tapi mak lampu yang datang.


Apa lagi pantang diajak...terus Mydolla & Eydolla ni bersaingan bekejar le ke arah kereta Dafoo.


Baiklah puan2 dan tuan2 ...bermula dengan pantas dari track 2 ialah Eydolla yg mewakili PBB,Errrr..bukan Persatuan Bangsa-bangsa bersatu tapi PERSATUAN BODY BERGETAH.

Telah mendahui larian meninggalkan Mydolla yg mewakili KFC , ermmm bukan Kentucky Fried Chicken ..tapi KELAB FONFUAN CHUANTHUEKK .. [ulasan penulis]

Apa yang korang x tau ialah Eydolla ialah juara lari berpagar (berhalangan). Kalau part lari dan merempuh halangan dia memang terer habis. Mmg dia juara melompat pagar asrama masa zaman2 sekolah dulu. Sampai Dafoo pun tergezut tgk Eydolla yg melompat king kong [ye la sekali lompat sama jauh dengan selangkah kaki encik king kong] . Terhenti jantung Dafoo 3 minit masa tgk Eydolla melompat , dah tu kain terselak sampai atas lutut...tapi dunt worry , couse Eydolla alwayz pakai cawat besi keluli tahan panas , x-pakai kunci pun..tapi pakai password utk access!


"Weeeeeeeeee.....aiyakkk ....Adoiiiiiiii , sakit nya kaki ku terpelecok kerna ilang imbangan " - kata Mydolla sambil nak jatuh tergolek .


"Yipppieeee.....Adoiiiiiii , sakitnya otot pinggang ku couse dah lama x-buat stunt macam nie" - rungut Eydolla sambil terawang2 lagi kat langit.



BEDEBAK GEBUK KEBEBEB CAPOPANG .... bunyi kepala mydolla terhentak di tepi kete dafoo yg biru kalernya dan berset kulit arnab set tempat duduknya . Tahun lepas pakai sofa kulit binatang yang x di sahkan halal oleh JAKIM.


"ADEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !!! ATIT ..ATIT ...!!!!" Mydolla menjerit horny . Kinky la rasanya ... " Sakit nya...tapi sedap la plak ..."


Eydolla masih terapung-apung di awang-awangan sambil menunjuk2 kasut jimmy choo nya..

"Pandang lah Lihatttt lah...kasut Jimmy Choooo kuuuuuu ini"

Dafoo - " Dah la tu eydolla cepat la mendarat..dah 3 minit melompat but still kat situ lagikkk , ko hengat nie filem matrix ???? "


"Dafoo... tungguuuuuuuuuuuuuu !!!" Jerit Mydolla. sambil mengejar kete dafoo macam orang kempunan telur ikan tembakul . " Dafoooooooooooooo....." jerit mydolla dengan picth sore yg tinggi lagi.....


"Err....Eydolla , kete i kan ader seat belakang , apa kata i kasi mydolla duduk kat belakang?? Dafoo mencadangkan.


" Dafoo , i yg dapat seat depan nie..lagipun I yg menang pertandingan musical chair nie ..then last nite i baru tgk citer JANGAN PANDANG BELAKANG..TAPI PANDANG KIRI N KANAN SEBELUM MELINTAS ...i takoooooot , x-biasa ader makhluk2 lain duduk kat belakang i la dafo...seremmmmmm la , see meremeng bulu kaki i nie naik ... biarlah dia naik bus rapid london , now dengan hanya 2 pound dah boleh guna 2 hour's" bebel Eydolla.

Dafoo x sampai hati lalu mengundurkan keretanya. Masa berundur tu, Mydo tgh berlari laju ke arahnya. Kasihan...seribu kali kasihan...nama pun malang x-der berbau inikan lagi bau kentut Mydolla , takdir telah tertulis ...maka seperti yg telah disengajakan dan dirancang dengan teliti , maka setelah 23 kali meeting kat A&W .....keputusannya , Mydolla telah ...................................................




"Brekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Dafooooooooooooooooooooo brekkkkkkkkkkkkkkkkkk !!" - jerit eydolla dengan lontaran suara yang berangan kuatnya.


"Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sakitnya kaki ku nie terpeleot di bawak tayar kerete mu dafooooo , harus la masuk berita BBC malam nie" merepek mydolla yg dah pun ada duduk baring bawah kete dafooo


" Mydolla , asal u kejar kete nie ??? u nie dah kerja ngan police traffic ker ???? nak kejar2 kete orang ???? jerit Eydolla pada Mydolla yang telah teruk kena gelek.


"Dafoo...asal la korang nie gelek aku yg chuanthuek nie , sakittttt tau x ???? aduhhhhh pedihnya sampai ke hati..kene gelek stemroll pun x-sakit cam nie tau...!!!!" Mydolla menjerit marah sambil menahan kesakitan.

" Mydolla , u sabar k ... rileks , u nak i call ambulans ker ???? " Eydolla bertanya dengan kesopanan dan kesusilaan.


Mydolla dengan pantas mejawab "X-sakit pun , sedap jerk ..... huhuhuhuhuhuuh , lagi mau tanya ..mana dafooooo , mana dafoooooo ...i ada benda nak ckp ngan dia mydolla .. cepattttt eydolla , i nak ckp ngan dafooooo !!! "


"Errr..dafoo dah pengsan la mydolla, dia over tergezuttttt , tahu laeven dia tu nampak gagah cam badang tapi hati small heart skit macam mak dayang istana .errrr , u nak ckp apa mydolla ???"



"Sabar mydolla , sabar.....tahan skettttttttttt jerk lagi. Jangan pergi dulu. Jangan mati lagi ..i x-sempat nak pinjam baju dolce gabana u yg kaler hijo cendol tu..please la mydolla jangan mati duluuuuuuuuuuuuu...if u mati , x-der la orang nak angkat beg2 shopping i lagi ..."


"Uhukkkk..uhukkkkkkkkkkkk....eydolla , i just nak ckp....erkkkkkkkkkkk..erkkkkkkkk aduh" [ dengus mydolla menahan sakit couse dia dah ader 4 kaki now couse kaki kanan dia dah patah 3 bahagian]


"Cakap apa mydolla ???? apa wasiat u ??? i akan cuba penuhi hasrat terakhir u ituuuuuu !! " tegas Eydolla


" I JUST NAK CKP ..... MASA I JATUH TADI MY HANDBAG JATUH KAT SEAT BELAKANG KETE DAFOO ..THATS WHY I KEJAR KORANG .........." kata mydolla sebelum tingtong pengsan .

Bersambung....

Episod kali ini: Kerana kesibukan, penulis asal [Ray] hanya sempat meyiapkan sebahagian daripada Bloggy Novella ini. Kerana nak kejar dateline...Ianya kemudiannya disambung oleh Megat.

Akan Datang : Babak di hospital Siti Aminah London...hospital Islam.

Friday, January 25, 2008

Dafi & Anugerah ABPBH


Pada mulanya Dafi tersenarai dalam pencalonan awal untuk Anugerah Bintang popular Berita Harian. Dan sekarang Dafi berjaya ke final 5. Kategorinya, ialah Artis Baru Lelaki Popular.
Melihat pada senarai calon-calonnya, of course la Ray akan menyokong Dafi !! Dafi got what it takes to win this.

Why ray rasa dia boleh menang?
He appeared on tv more than the rest, radio jangan cakap la. Bila Terasa Rindu...boleh tahan penerimaannya dan menjadi siulan remaja. Dafi ada dalam magazine hiburan agak kerap la jugak. Kerana Dafinites yang sentiasa berdiri teguh dibelakangnya dan because he is a good friend of mine.
He have improved a lot and work so hard. Trust me... I know.

Vote ! Vote ! Vote !

"Mari lah ..Mari...Mari Mengundi. Jangan lupa kewajipan pada DFC" hahhaha
[Lagu mengundi]

PS : chuantuekkk x banner yang Megat buat ni??

Thursday, January 24, 2008

In Memory Of Heath Ledger



My favourite aussie actor died today. He was found dead and naked on the floor of his bedroom. What really happened?

It will take about 10 days to complete the investigation, said a spokeswoman for the office according to sources from the internet. Earlier, police said the death was caused by a possible drug overdose and appeared to be accidental. Bottles of prescription sleeping pills and anti-anxiety medication were found in his bedroom and in the bathroom; there were pills in the bottles.

Ada ke yang x kenal siapa pelakun yang berasal dari Australia ini?

Ray mula (kali pertama) melihat dia berlakun dlm filem remaja "10 things I hate about you" and since that Ray ada mengikuti perkembangan lakunannya.
Yang paling outstanding ialah lakunannya di dalam filem "Brokeback Mountain". Filem ini merangkul beberapa anugerah akedemi (oscar).

Kisah kematian Heath Ledger telah mendapat liputan meluas media.

Tuesday, January 22, 2008

Dear Habibah...

Few days ago, ray chat bersama kawan-kawan. About me and how a big bully man I am. Now...no lahhhh ! Dulu ...? Yes! tapi bersebab ok.


[atas ni gambar hiasan je ok...sejak bila la ray ni rambut blonde dan kulit putih kan?]
Once upon a time, [tak nak letak tahun biler] masa ray sekolah rendah darjah empat, ray duduk sebelah this one girl.... Habibah. [memang nama sebenar..hahhaha]

Habibah tidak mandi pagi....hingus asyik meleleh kesat kat baju...bau jangan cakap lah. Kuku hitam dan x pernah potong. Buku selalu tak bawak...sampai kena share...bila share kena la duduk dekat kan? Selalu pinjam my eraser, my pencils and my ruler. Bila buat latihan, meniru je kerja.

Satu kelas memang x suka pada si Habibah ni. Akibat duduk sebelah dia, Ray pun terjebak sama. Ray selalu gak kena ejek ngn yang lain panggil Habbibah ni GF ray. Bau air liur basi sampai dah lekat kat baju ray ni ha? Macam mana nak ada mood nak belajar ni? Stressed baget gue.

Ray pernah tegur. "Bibah ! pasal ko tak mandi ni" "Ko ni busuk la" "Sbb tu orang x suka kawan ngn ko tau x?"
Habibah ni akan sengih je and membalas " Biar la" "Bibah x kesah"

Bibah ni kalo korang nak tahu, bertudung. Ray plak masa tu...pakai seluar pendek [sexy la jugak]. Satu hari tu...Bibah ni tegur ray. "Apasal ko x tutup aurat ha?" "Tengok aku...aku pakai tudung dan tutup aurat tauuu!". Dah modal x tutup aurat pulak yang dikeluarkannya untuk bertindak balas.

Satu hari tu, ray geram...tak abis2 pasal aurat!!! Ray tarik tudung dia...huhuhu
menangis pulak tuu. Habibah ni ngadu kat guru besar. Terus kena amaran keras. Oh ! tapi Ray tidak berdiam diri...Ray balas dengan memberitahu yang dia sangat busuk, selalu x bawak buku, tak potong kuku bla bla bla....gurubesar pun marah dia jugak. Esoknya, guru kelas tukarkan Habibah dengan budak lain...hehhehe. Zemy Emylia yang hot la jugak duduk sebelah Ray...kekekekek

Masa Ray kat Melbourne, Ray terserempak dengan Habibah ni. Aiyooooo!! Sexy giler. Tak bertudung dahhhh! heheheh. She works as a cabin crew for Qantas Airlines. Seriously she is georgeous ok! We did talk and laughed about our past. Ray gurau la and tanya dia "Lawa rambut! Mana tudung ko Bibah?" " Aku x pakai seluar pendek dah Bibah"....Dia gelak and membalas "Haram sangat ko ni kan? Pembuli!!"

We lepak kat cafe and she did mentioned that she dah bertunang ngn sorang mat saleh. Then Ray tambah "Bf ko tutup aurat x?". Then we laughed again.

Dear Habibah....tutup la aurat ko tu ok...hehhehe

Monday, January 21, 2008

Mydolla Eydolla2 - The Making Of....[Part 1]

During the making, we took pictures. With helps from crew for probes & settings. Fantastic people who worked as a team. Beyond "Merepekness" the excellent team have the reputation for handling Programmes & Events for the past six months. More than 20 programmes, tours & events for a fan club.

It's not just a Bloggy Novella project. It's all about friendship and teamwork. No matter how ridiculous the project sounds, we will turn that project into something else. It reflects on how we really work in organising an event. From an idea, comes undevided support, from a ridiculous idea to a fantastic idea, from ordinary to extraordinary, from just a project to friendship...and then comes the satisfaction. Dare to Be different !

Every single one of us are special in our own special way. Sometimes we failed to notice that...that we are special as a team.

During the shoot [fara as host] we had dinner together. We watched AF and laughed. (The part where Azim, KC and Fendy appears as back dancers or jantan kaberet for Candy's "Perhaps" performance ) We gossips and we catch up with things. We had fun.

In this part of "The Making Of...", I will share with you guys on pictures taken and edited by Megat. See for yourself and tell us what you guys think !









Facts Behind The Scenes:
Shoot the whole thing around 2 hours.....
Lebih dari 120 gambar telah diambil sepanjang tempoh 2 jam itu.
Melibatkan lebih 9 orang tenaga produksi (dari KL, Damansara, Shah Alam, Putrajaya) utk menjalankan shooting.

Idea Asal/jalan cerita: Spontan dari ray. Tiada lakaran/no story board atau persiapan langsung....main bantai jerrr...asal boleh.

Dari two hours nya kerja (120 gambar)dibahagikan pula kepada beberapa episod.

Setiap episod ada lebih kurang 12-15 gambar. Megat mengambil masa minumum 30 minit untuk mengedit gambar-gambar/menambah kesan khas utk satu episod. (Megat tidak mengedit gambar sekali gus)

Selepas gambar diedit, ray akan susun gambar utk final consideration. Selepas berpuas hati, ray akan mengambil masa sekitar 1 jam utk menulis rangka cerita bagi satu episod. Dan setengah jam extra untuk mengemaskinikan cerita.

Itulah proses yang telah crew kami lalui.

Saturday, January 19, 2008

Premiere : Mydolla Eydolla 2 : The Ghost Of Mydolla : Episode 2 : Air Mata Mydolla

Episod kali terkeluar awal kerana tak cukup bulan dan terpaksa diterbitkan atas nasihat doktor pakar.

Episod yang lalu

[Feature Presentation] [Mydolla Eydolla 2 : The ghost of Mydolla] [Episode 2-Air Mata Mydolla]

Director of Photography & Special Effects : Megat Garcia Bernal

14 Disember 2007
New York
3.07 am

Kedengaran bunyi kunci seperti seseorang ingin masuk ke apartment Eydolla. Susuk tubuh seorang pria terhebat [Wah suka la korang]

Inilah rupanya Dafoo yang jadi rebutan. Suami kepada kedua-dua wanita garik ni. Amacam hensem tak? Siap berkilat lagi giginya sebab terlalu hensem. Dafoo memang particular pasal penjagaan diri. Trim bulu ketiak seminggu sekali, bulu hidung memang akan dicabut bila terkeluar, cuci muka twice a day.


"Eydo darling....are you ok?" "It looks like you are having a bad dream" kata Dafoo [wah mentang2 duk new york skipping london lak si dafoo nieh]


Dengan keadaan separuh sedar Eydolla menjawab "Dafoo...I missed you...how could leave me alone like this! I can't sleep...I can't eat....I am in a messed without you baby"


"Pleaseeeee don't you ever leave me alone again!!" Eydolla menambah dengan nada manja.


"Hush baby...you know that I have to work hard" " Audition for American Idol is comming up...I must practise!" balas Dafoo


"Ala baby...uhuk uhuk uhuk...kenapa x masuk AF je syang....""Kan ada audition jugak?""You sayang kat I ke tak?" Eydolla memang carik excuse nak balik Malaysia sebab tu la dia beriya-iya nak suruh Dafoo masuk AF6.


"Sayang sangat lar kat you ni...jom cium molot" Dafoo menggatal[sorry penulis over react]


Yang Dafoo x tahu, hantu Mydolla dah ada didalam badan Eydolla. Bila mendengar lafaz sayang diberikan kepada Eydolla...hantu Mydolla naik hantu....


Secara tiba-tiba rambut Eydolla tegak macam terkena elektrik statik. "Huh! sayang katanya..ada apa dengan sayang itewww" "Kau penipu !!! anak jit aprit!!!" jerit Eydolla.


"No la sayang...I anak Jit Murad la" balas Dafoo. Dafoo terasa pelik kerana tiba-tiba Eydolla berperangai pelik lalu bangun dengan serta merta.


"Hahhahahhahahaha" "Hahhahahhaha" Eydolla ketawa macam orang gila. "Kau penipu Daf !! "


Dafoo terkejut sebab hanya Mydolla saje yang memanggilnya dengan nama itu. "Errrr Mydolla is that you! You dah mati kan? Apasal u ada kat New York ni? your family buried you in Ampang rite? How did you get here?" "what's your flight no?""Kenapa tak sms I?" " Kan I boleh jemput you kat newark airport"


Memang Dafoo ni bimbo sikit. Sort of dumb blonde versi lelaki.


"I naik flight MH 788 petang semalam...travel first class gitewww....I kenyit mata..staff MAS tu terus upgrade I la Daff " balas Mydolla [dalam badan Eydolla]


"Ahhhhhhhh! Bukan you yang bayar! " " I benci uuuuuuu! Mencikkkk mencikkkk mencikkkkkk...bluwekkkkkk...I jeles k u dapat naik 1st class...I naik air asia jerr...tambang murah RM99.90 jer"


[Memang la bimbo kedua-duanya sekali]


Badan Eydolla telah dirasuk sepenunhya oleh Mydolla. Tanpa was-was, Mydolla terus menyerang Dafoo. Dikangkangnya lalu disepit kepala Dafoo. Tak sia-sia Mydolla minum kacip fatimah. Kacipannya sungguh kuat sekali. Mydolla mencapai pisau dan terus memegang pisau itu dengan gengaman yang sangat erat.
Mata Eydolla yang disampuk hantu Mydolla, bertukar menjadi merah. Hilai ketawanya bertukar menjadi suara mak nyah yang baru balik berniaga cendol. Pisau dihala ke tengkuk Dafoo.

"huhuhuhuhu...Sampai hati kau...mempermainkan cinta suciku" Tetiba....Mydolla menangis kesdihan!

"Daff yang kucing taik [suka la mak lampu kalau dengar psal taik kucing ni]...kenapa? Kenapa? Haaaaaa Kenapa??? why? kenapa kau sanggup lakukan ini! Aku hanya mencintai kau sorang Daf...tiada yang lain!!!" tangis Mydolla sayu.



"Aku tak sanggup menahan pedihnya" "Memaksa ku terkaku duka" "Sampai hati kau mempermainkan cinta suci ku" "Kau guris hati ku... Lalu kau cuba membalutnya" "Tp telah ku tahu akan maksudmu hanya untuk melukakan semula" " Sebagaimana yg pernah kau lakukan" "Ku hanya satu di antara kumpulan kupu2 hiasan dinding mu"

Alamak tetiba je Mydolla bermadah lirik lagu Zaitun Sameon seolah-olah, kak eton pulak yang yang merasuk Eydolla tu....


Mydolla yang terlalu sedih menitiskan air matanya. Air mata darahnya. Menitik ke muka Dafoo. Mengigil tangannya dan teragak-agak sama ada hendak membunuh Dafoo kerana melukakan hatinya atau sebaliknya.



Muka Dafoo dah cembeng. Takut pun ya..sedih pun ya.
"Mydo...pls don't kill me" " I do love you" "I ingatkan u dah mati" "Kalau I x sayangkan you, I takan ambik u as isteri" Dafoo merayu....

Muka Mydolla cair kerana Dafoo start membaca ayat kursi. "Erghhhhhhhhhhh! panas...panasssss...aircond puhlessss....aircond plsssss" jerit hantu itu kepanasan. Itu sajalah ayat yang Dafoo tahu tapi ok la dari x tak tahu langsung kan?


Mydorra mengerang lalu terkentut tanpa segan silu...." Protttttttttpretttt petttt pekk pek putttt" Lepas tu Dafoo bersuara lagi " Mydolla....sayang....I dah tak tahan lagi....sangat busuk ok kentut you" "Please la lepaskan I" "bau telur bluekkkk"

"Sampai hati you nak bunuh I" "Ingatkah lagi you pada kisah cinta suci kita?" "Takkan you dah lupa?" "Cuba you ingat.....Cuba sayang...cuba" Dafoo memujuk Mydolla melepaskannya.


"Tidakkkkkk...Tidakkkk....Tidakkkk" Mydolla melolong. Lalu Mydolla bangun memandang ke langit dan flash back saat-saat indahnya bersama Dafoo.

Bersambung.....



Production Crew Of Mydolla Eydolla2
Fakta: Memandangkan muka patung barbie dan kent ni tiada riaksi muka...kesan khas telah digunakan untuk membantu memberikan riak wajah berdasarkan skrip. Tiada patung dirosakkan sepanjang penggambaran ini. Semua menggunakan kesan khas.

It's a FULL HOUSE !

A very tiring week! Not as easy as we think. Imagine handling 90 children and half of them never been to school !

An Office with a view

The Plan : To provide best facilities (that I can afford) for 85 children this year.

Method Used for promotion: Banner and word of mouth

The Goal : 100% literate before Primary School

Advantage : Location, Smart reader & English medium pre school

The pilot : Me

Puan Juli Suriani - Principal

Co Pilot : My sister Juli & her husband Noor Sham
Graduated from Paramount University, USA
and her husband, Ex student MCKK (Malay College Kuala Kangsar) & studied abroad in New Zealand [not sure which University]
Prove : All their children....straight A's student [top in their class]

Even my sis is the principal, she's fully involves in operational work....her speciality is teaching children to read. She spends more than 15 hours daily in her work. Fully committed.

In Musolla aka Surau


This year, we are full house. We achieved our target. More than 85 students this year. And now comes another challenge. To provide the best pre school education for all of them.

I can't forget the first day of school.

Scenario before : Children arrived with their parents. They cried....The teachers have to convince all of them...school is fun, can learn lot of things etc. Imagine handling 30 children who cried !

Outcome : All the staffs pengsan at the end of the day.

Under Control


It has been few weeks now. No more crying. But we have children who throw shoes at you when you asked them to arrange those shoes. Hahahha!
They are comfortable now but they don't listen to you.


Scenario Now: Children running around. As safety is our main priority, we have be alert at all times. Don't even think to take a break. Give your 110% for 4 hours straight.

I salute all the teachers. It's not an easy thing to do.

So, if you have any children...and when you pay an amount of money for your child's pre eduaction...think! Don't complain about the fees too much.

Friday, January 18, 2008

Doktor Pakar Cinta [DPC] & Promo Duyung

Dafi dah pun dengar lagu "Doktor Pakar Cinta"...single keduanya. Bila nak rakaman? No idea. Bila Ray tanya...Dafi xkan jawab sebab Dafi suka buat kejutan pasal hal-hal melibatkan karier seninya. Baru ada "Thrilled" katanya. So kena la tunggu.


Mengikut sumber terdekat Dafi sedang sibuk praktis menari dan menyanyi utk filem musikalnya. Tajuk filem tu pun rahsia dan kena la tunggu pengumuman dari syarikat penerbitan filem tersebut.

Awal bulan depan Dafi akan sibuk promo tour filem "Duyung". Lagu single Dafi "Bila Terasa Rindu" akan dimuatkan dalam soundtrack filem ini. So according to sources from KRU, Single Dafi tidak lagi dijual dipasaran sbb ianya akan dimuatkan dalam soundtrack filem itu nanti. Tapi pada yang still nak single tu ada lagi dalam simpanan DFC [VID] kalau nak beli...kalau nak buat collection.

Dan lagi novel kisah cinta Dafi akan keluar sekitar March 2008 mengikut kata sumber tu lagi...


Ray sendiri excited sangat nak tonton "Duyung" yang akan muncul di pawagam tak lama lagi!! DIGI yang sponsor filem ni. Teringat pulak Ray pada filem "Diva" yang ditaja oleh Hotlink. Dalam filem tu, ada beberapa shot pasal Hotlink sebagai promo. Harus ker dalam filem "Duyung" ni nanti ada adegan Maya Karin pegang kad DIGI ??? Aiyoooo
pastu bayangkan Maya Karin kata "Panggilan lebih mudah dengan DIGI...kadarnya rata...even Duyung pun guna DIGI...kekkekekek

Plot :
A young man named Jimmy (Saiful Apek) has an unrequited love for a girl (Yasmin Hani) in his village, and is bullied by the local hero (Awie). Jimmy believes in an old fairytale that if he takes care of the environment, a mermaid will appear

Cast :
Saiful Apek - Jimmy
Maya Karin - Duyung (The Mermaid)
Awie - Kordi
Yassin Yahya - Orix
Yasmin Hani - Aspalela

Duyung akan menemui anda dipawagam 6 march 2008. Jom serang pawagam.

PS: Nak buat filem "Dugong" lakunan Myra dan Megat. (Juara Sejantung Berdansa) hahahha. Myra! Jangan marah ya...ray gurau-gurau jerrr...myra cayunk!! Megat dah tak sabar nak rakam video "poco-poco" ngn Myra ni...siap tanya lagi bila nak shoot!!


For more info pasal Tour Dafi and his whereabout...layari website Dafi di http://www.dafi-fc.com/


Dafi & Ramlah Ram : Ratu Lontaran suara