Sunday, December 28, 2008

keDAFIan

Hi Readers....! This will be my last posting for 2008. Would like to wish all readers "HAPPY NEW YEAR 2009".


Dah nak masuk 2 tahun, mengenali Dafi.

Dulu dan sekarang..apa bezanya? Sambil baca entry tu cari perbezaan gambar 1A dengan 1B, dan gambar 2A dengan 2B.


Gambar 1A
Dafi @ Mesra KL Suria FM


Selepas pelancaran albumnya di Menara KL, seminggu selepas itu...Ray berkesempatan mengikuti Dafi @ backstage in action di Konsert Mesra KL di Tasik Titiwangsa bersempena Hari Orang Kurang Upaya Sedunia anjuran SuriaFM. KeDAFIan sangat kan?

Menyaksikan persembahan Dafi, memperlihatkan kematangannya membuat persembahan. Agak jauh berbeza jika dibandingkan ketika persembahannya di "Mesra bersama Dafi" di Bukit Jalil, aktiviti pertama anjuran DafiFC pada Jun 16, 2007.

Mengimbas penglibatan Ray pada awalnya, ianya hanya sekadar kebetulan. I was still a cabin crew that time. Diambang meletakkan jawatan. Nak beri fokus pada business katanya.

Plan asalnya, berehat seketika selepas berhenti kerja dan seterusnya menumpukan kepada perniagaan yang telah dibina bersama keluarga.

Cuti yg ada pada masa itu melebihi 120 hari. Pada bulan June, Ray berhenti kerja tetapi pemberhentian berkuatkuasa hanya pada bulan September 2007. Kerana bercuti, sangat banyak masa lapang..so Ray tumpukan kepada membantu Dafi dan kelab peminatnya.

Fokus Ray ialah pada pembinaan laman web kelab peminatnya. I was approached by Adi to help out sebab kedua-dua administrator laman web tersebut yang berpengkalan di Alor Setar & France. I don't mind helping out as Ray online more than 12 hours a day.


Gambar 1B


Yang menariknya...I am not even a fan at first. And Dafi knows that. LOL.

He is good friend. Communicate very well and truly a professional. Dari ingin Ray membantu gitu-gitu terus semakin serius. Ya la kan...nak tolong..buat betul-betul bukan buat asal boleh je. Ditambah dengan ketekunan special individuals yang Ray kenali melalui DFC, things works quite well. VIDs...korang la special individuals tu.

Dafi sangat committed dengan FCnya. FC is always among his first priority. He listens to others well, considerate dan Dafi tau dimana kedudukannya. Dia tau dalam ramai yang suka...ada juga yang tak suka. I admire his attitude and how he strives to gain as much as he can to become a better singer every single day.

Today, I'm still helping out whenever I can. Walaupun sudah ada tugas lain, masa terluang akan Ray gunakan untuk membantu. KeDAFIan sangat kan?

Selain serius dengan kariernya sebagai penyanyi...Dafi sama jer dengan remaja [ remaja ker?] yang lain. Happy go lucky dan pandai berjenaka. Tengok je la gambar dibawah ni.



Gambar 2A


One day before Megat's birthday....kebetulan pulak Dafi free dan nak sangat berjumpa VIDs/AJK kesayangannya - nak meeting sekali dengan AJK Tertinggi pasal few things, we throw a surprise party for Megat. Masa makan-makan dan sangat excited bergambar, terlupa pulak nak panggil Dafi bergambar bersama ....dan inilah hasilnya. LOL

Memang lupa.....dan bila terperasan...we laughed dan buat lakunan semula. Kali ini dengan muka Dafi yang kononnya berkecil hati, tersinggung dan rasa terasing...Muhahahhaha.



Gambar 2B


Kan banyak drama-drama yang selalu Ray sajikan di blog ini yang melibatkan VID/AJK DafiFC. Tapi kali ni ada penampilan khas ....Dafi.


Merajuk ker? LOL

Pada Dafinites yang membaca blog ni...sila maklum ini adalah lakunan semata-mata. Tiada proses mengecilkan hati Dafi berlaku disini.

Album Dafi dah release. Belilah. Lagu-lagunya best-best. My personal favourite is Diantara & Seandainya.

Ray ada perdengarkan lagu-lagu ni to my friends yg agak kurengg sikit when it comes to Dafi. They loved it !! They even asked lots of questions about the album. Terperanjat jugak la dengan response yg ray terima.

Apa pon, yg dah ada semangat keDAFIan tu...no excuse not to buy ok.

11 mulut cakap2 belakang:

rizz said...

sweetnya dafi heheek.ala x kesah la kedafian ke ape ke.jnji ray tplg ngn ikhlas:) ray dlu cabin crew ke.waa ptut pon kacak:p

Ikhares said...

wah...kacak gitu..

semangat keDAFIanmu memang terserlah...

:)

waty said...

baguih!...i tengok pun both of you dah mcm abang adik...it's good

[r][a][y] eusouff said...

Reez...betul2
tlg kena ikhlas
barulah membawa makna..

Ikha,
kedafian yang obvious ke? LOL

Waty...
ceh
ubat batuk cap adik dan abang ?

adek nubhan sehat kak waty? kekekeke

fieyna_daFFi94 said...

wahhh...
memang semangat keDAFIan yg tinggi...

hmmm....
comey gak ek abg dafi kalau merajuk..
hahaha... =)
biasa la, abg dafi kan always comey..xksah la waktu mana pown.. btol x abg ray?

~SYAMELIA~ said...

thx to VID joey for snapping the pic...

sakura said...

wahaha!!

comel la dafi merajuk!!

nk cubit jer pipi dafi..

hahaha

wénkt said...

i dah beli album dia.
better than album siti.

ngee

Anonymous said...

abg rayyyyyyyyyyy...........
nie manja...........
kat sini xde album abg dafi..........=(
sedihnye...............

Manja_Cute94 said...

abg rayyyyyyyyyyy...........
nie manja...........
kat sini xde album abg dafi..........=(
sedihnye...............

my name is KARL said...

ray.. hye

no matter what people say, i still suporting dafi.. bru dptkan his album yesterday! impressive!

ray, obviously b4 dis, karl alwiz join xtvt dfc tp bcoz karl sbnarnye pun mmg dh dr dulu b4 dafi dh join zianafolks & rockeinsteiners, dats y, karl dh xdpt sgt nk join xtvt dfc... juz bcoz takut xdpt bg komitmen & ape plak kan kate yg lain!

btw, ray! nice blog... 1st time ere... n kudos to dfc... u guys great!

ade ms singgah2 my blog