Friday, December 26, 2008

Jangan la ketawa

Video Youtube ni, Ray nak dedicate pada kawan-kawan. sebelum you guys watch it. Pls take note watak2 yg ray sebutkan ni. Megat as the Gopher, Adam as the gagak and Amy as the lembu. Enjoyyyy !!!



I laughed macam org gila. Video ni dah la kelakar. Bila relate ngn kawan2...lagi la kelakar haram. Semput ray dibuatnya!!

2 Aksi kunci yg buar ray ketawa : loceng kat lembu tu dan aksi dihempap lembu.


bawah ni pulak koleksi binatang yang tersusun dan berdisiplin


Susu cap gantung berkhasiat kata Dr Lyn pakar ibu susu


"kami nak ikut adam pg kelas grooming...nak ikuttttt !!" kata Lyn, safia, amy, afreeda & fara
huhuhu...ala2 pose event terbang tinggi sgt kan? Mana moris??


"Cepat ikut mekkk pg pak LI ...boleh menyudu soup mee udang...sodap" kata Amy


"weiii bangun weiii..." la tido pulak steward2 dfc nieh

ok baca joke ni pulak


ANDA ADA MASALAH KOMPUTER ?

Ini adalah sebuah kisah benar mengenai Microsoft Word Helpline (bantuan berkenaan Microsoft Word melalui telefon). Seorang pekerja di helpline ini telah diberhentikan. Walaubagaimanapun, pekerja ini telah menyaman Word Perfect atas dakwaan “Memecat tanpa Sebab”. Inilah perbualan telefon pekerja berkenaan yang menyebabkan beliau dipecat:

Microsoft: Ridge Hall computer assistance; boleh saya bantu anda?

User: Ya, err, Saya ada masalah dengan Microsoft Word.

Microsoft: Masalah bagaimana tu encik?

User: Saya sedang menaip, tiba-tiba semua perkataan tersebut hilang.”

Microsoft: Hilang?

User: Ya, ia hilang.

Microsoft: Hmm. Macam mana kat skrin anda kelihatan sekarang?

User: Kosong, tak ada apa-apa.

Microsoft: Tak ada apa-apa?

User: Blank, ia tak respon apa-apa bila saya menaip.

Microsoft: Adakah anda masih didalam Microsoft Word, atau anda telah keluar?

User: Macam mana saya nak tau?”

Microsoft: Bolehkah anda nampak C: prompt pada skrin anda?

User: Apa tu si-perom?

Microsoft: Tak apalah, boleh tak anda gerak-gerakkan mouse anda di skrin?

User: Cursor pun tak ada: kan saya dah kata ianya tak memberi sebarang respon bila saya taip.

Microsoft: Adakah monitor anda ada power indicator?

User: Monitor tu apa?

Microsoft: Ianya adalah sebuah alat yang ada skrin padanya dan ianya berbentuk seperti TV. Adakah ianya mempunyai lampu kecil yang menyala bila monitor anda dihidupkan?

User: Saya tak tahu.

Microsoft: OK, kalau begitu cuba lihat di belakang monitor anda dan cuba cari socket dimana wayar power anda di pasangkan. Boleh nampak tak?

User: Rasa-rasanya.

Microsoft: Bagus. Ikut wayar tersebut hingga ke plug, dan adakah ianya dipasangkan pada soket elektrik di dinding anda.

User: Yaa, terpasang.

Microsoft: Masa anda lihat di belakang monitor tadi, perasankah anda ada dua wayar terpasang di belakang monitor anda, bukannya satu?

User: Iya ke?.

Microsoft: Sebenarnya ada dua. Sekarang saya nak anda pergi balik ke belakang monitor anda dan cari satu lagi wayar tersebut.

User: Okay, jumpa dah.

Microsoft: Cuba ikut wayar tersebut dan beritahu saya samada ianya terpasang dengan ketat di belakang computer anda.

User: Alamak tak sampai laa.

Microsoft: Ok… boleh cuba jenguk-jenguk samada ianya terpasang atau tidak?

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh juga ke jika anda cuba panjat apa-apa seperti kerusi dan tengok kat belakang tu?

User: Oh, saya tak nampak bukannya sebab angle tak betul, tapi pasal gelap.

Microsoft: Gelap?

User: Ya. Lampu pejabat ni terpadam dan satu-satunya sumber cahaya yang saya ada adalah dari cahaya tingkap.

Microsoft: OK, kalau macam tu hidupkanlah lampu pejabat anda.

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh? Kenapa?

User: Sebab kat pejabat saya “blackout”, tak ada elektrik.

Microsoft: Blackout… tak ada elektrik? Aha, Okay, kita dah dapat penyelesaiannya sekarang. Anda masih mempunyai kotak, manual dan barang-barang pembungkusan semasa komputer ini dihantar?

User: Ada… saya simpan kat dalam almari.

Microsoft: Bagus. pergi ambil barang-barang tersebut dan unplug komputer anda. Kemudian bungkuskan sepertimana masa ianya baru-baru sampai dulu. Hantar balik ke kedai dimana anda beli dulu.

User: Ehh? Ye ke? Macam tu sekali punya teruk ke?

Microsoft: Iya, rasa-rasanya macam itulah.

User: Err… okey lah. Nampaknya saya kena buat macam tu lah. Tapi nak cakap apa dengan pekedai tu?

Microsoft: Beritahu mereka anda terlalu BANGANG untuk memiliki sebuah komputer.


I will do the same kalau jadi staff microsoft tu...ahaks

8 mulut cakap2 belakang:

ammar said...
This comment has been removed by a blog administrator.
~SYAMELIA~ said...

ray...
the Microsoft post is so kelakar...
but i think i've read it b4, but it was in english...

aiyoooo...
u mmg xbley bla sgt kn...
nama semua org pun mention...
motiff nk menyontet ikan dkt umah i?
hehheheheh....
kucing2 i x mkn ikan la...
dorg mkn premium foods jer...
kalu x, nt dorg muntah...
ngada2 kn.... LOL

btw, yg suka menyudu mee udang is lyn la...
not me, i menyudu mee soup jer...

all in all....
i love this post...
thx 4 associating with all of us....
luv ya....

wénkt said...

rasa tergugat tgk kucingg2 tu
mereka suka ikan2 kan

[r][a][y] eusouff said...

LOL
yup amy...there was an english version.

I will do the same kalau jadi staff microsoft tu...ahaks

My fav is poodles berlima yg mcm crew DFC1412 tue...heheheh

wan...aiyooo
tergugat ker
u kucing siam ker? ahaks

anne said...

kelakar tahap cipan ;P

wénkt said...

harap2 kucing tu makan ikan2 besar je
i prefer anak2 ikan je.

~SYAMELIA~ said...

hampeh u ray...
associate i dgn lembu 2....
but the clip is so cute......
cian si Gopher...

but i think u ought 2 add this one character :
Moris as the AYAM...
- dah la amek foods orang, dia nk patuk org 2 plak...
LOL

ray said...

aah laaaaa
ayam!!!!