Thursday, December 11, 2008

Dafi - Lemah


nak dengar lagu kat bawah ni..sabar ek...kekadang downloading lambat





Dafi - Lemah

Aku lelaki yang gagah dan berani
Tak pernah kenal erti di intimidasi
Walau didorong tubuhku takkan goyah
Terus berdiri tegap hadapi tentangan

CHORUS:
Tapi jangan disentuh perasaan
Kerna kelemahanku hanyalah cinta
Aku lemah jika si tabah pun mengalah
Bila hati tergoda pada wanita

Sebesar mana masalah dunia
Semua bisa dipikul di atas bahuku
Meskipun sukar pasti beres juga
Tanpa banyak bicara semangat waja

Tapi jangan disentuh perasaan
Kerna kelemahanku hanyalah cinta
Aku lemah jika si tabah pun mengalah
Bila hati tergoda pada wanita

Ohh
Tapi jangan disentuh perasaan
Kerna kelemahanku hanyalah cinta
Aku lemah jika si tabah pun mengalah
Bila hati tergoda pada wanita


"Si tabah" yang ray putihkan dalam lirik ni...mcm pelik kan? Sebab bila dengar betul2 mcm tak masuk dgn lagu tu. Tapi telah ditanya sendiri kepada penyanyinya...so confirm "si tabah" ya...hahhaha


Setelah lagu "Bila Terasa Rindu" diikuti dengan lagu "Adinda", Dafi muncul dengan lagu "Lemah" ya...bukan "Lelah". LOL....Amy especially pls take note! lagu ini OST pada filem Cicakman2 yang akan ditayangkan 11 Disember ini.

I've heard the song for the very first time awal this year masa Dafi performed kat Genting for New year celebration. Cool song and can't wait for it to be released. Lagu ini memperlihatkan kelainan Dafi dalam menyampaikan lagu sbb ada genre rock sikit2.

Dafi will soon have his own album very soon and banyak lagi lagu best2 in it. Antara yang belum diperdengarkan ialah lagu "Seumur Hidup" soundtrack kepada filem Jin Notti lakunan fara fauzana dan mawi...

Then ada satu lagu ciptaan komposer dari seberang [indon] yang turut akan dimuatkan dalam album itu nanti.

5 mulut cakap2 belakang:

rizz said...

ray mne nk dpt mp3 lgu dafi ni hehee

ely said...

tumpang lalu ye..

~SYAMELIA~ said...

yes ray...
i got it right...
its LEMAH la...
n lagu mmg best...

ryann said...

tajuknya boleh melemahkan dafi ni

wénkt said...

hahahhaha

mmg i pun confuse part yg putih tu

hehe