Wednesday, December 10, 2008

City ditunda lagi...

Buat kali keduanya, keretaku ditunda lagi...

jeng..jeng..jeng


Lokasi : tempat letak kereta GIANT seksyen 13, Shah Alam
Waktu : 1 pagi -4 pagi


Al-kisah erti pengorbanan di hari raya korban u ols.


Atos [kanan] semput dilawat oleh Iswara Rai


Honda City yg sihat wa-alfiat menderma jantungnya kepada ATOS, jejaka dan juga seorang sahabat dari Bukit Serdang..LOL

Akibat pembaziran tenaga [lampu keta x tutup] ATOS jatuh sakit tidak bernyawa. Dalam erti kata lain, batterynya kaput. Angkara kelalaian tuannya [M]oris ....LOL

Arjuna Iswara Rai datang to a rescue...dengan jumper agar ATOS dapat diberi kejutan letrik bagi menghidupkannya.

Malangnya ATOS mengakibatkan peralatan tersebut terbakar [ wayar cair u ols] seterusnya rosak dan tidak boleh dipakai lagi.


Tuan punya ATOS nak tunjuk skill


ATOS masih lagi nazak dan minta nyawa. Tiada perubahan pada sistem denyutan jantungnya.

Dr Adam mencadangkan agar dipinjamkan jantung City untuk menghidupkan ATOS. Dengan bantuan Dr Sham dan ADUN Shah Lampu [ YB perihatin u ols ], pembedahan peralihan jantung dijalankan dalam gelap...berbumbungkan atap parking lot dan lampu suluh.


Errr bang kasi ketat ya...tak pasal2 bateri tercabut sat lg


Alhamdulillah ATOS bernyawa semula. YEY !

Setelah dihidupkan, pakar bedah kemudiannya cuba memindahkan semula jantung ke City yang dalam keadaan koma. Al maklum jantung xderk.


Doktor tak terlatih dan mangsa


Malangnya, selepas berhempas pulas....City tidak dapat disedarkan...dan terus berada dalam keadaan kritikal.

Kami kemudiannya memanggil ambulance tunda untuk menghantar City ke hospital bukit subang. Kerana pagi2 buta...hospital specialist pun tak bukak lagi...hantar ler dulu ke hospital luar bandar itew.


Very the "BersamaMu" kan?


begitulah pengorbanan City terhadap rakannya ATOS. Dan juga doktor-doktor yang bertugas pada malam itu. Sanggup datang [ on call ] untuk membantu. Tak lupa pada YB ADUN Shah lampu yang datang buat site visit.

City dilaporkan telah kembali pulih setelah mendapat rawatan doktor pakar hospital HONDA. Masa City tak sedarkan diri, City dikhuatiri ada masalah pendarahan dalaman yang kos perubatannya mungkin mencecah ribuan ringgit.

Atas pengorbanan City, alhamdulillah ...City tidak perlu dibedah. Cuma perlu ditukar fiusnya saja.

Hahahahaha!

begitulah kisah pengorbanan City.

City dah sihat sekarang. Pagi ni dah discharge dari ward dah.

PS : tgh tunggu gambar dari ADUN shah lampu yg kata nak email tapi tak dapat2. Ini ke perkhidmatan mesra rakyat yang cekap? hampehh! hihihihi.

PS2 : Akhirnya setelah diperli barulah usaha keras dilakukan oleh pihak ADUN untuk mengahantar gambar...hehhehe

5 mulut cakap2 belakang:

Farazila said...

hahaha...

cian city kan....
bagus la tuae..
atleast ade juga pengorbanan city lakukan...

lain kali selalu lah berkorban plak ekh....
byk pahala...

Adam Arjuna said...

hahah..
what a nite kan..
kisah 1001 malam di aidiladha..
mmg senonim dgn erti pengorbanan wpon berlainan konsep perceritaan.

yang penting tu nilai pengorbanan dlm persahabatan..kan..kan..kan..

Kagum dgn CITY dan ATOS..

Harap ARJUNA ISWARA RAI juga mampu berbuat sedemikian jika keadaan membutuhkan ..(ayat indon uols..jgn salam paham...)

gigihkan..kul 3 pagi..dokter² pelatih masih sanggup menunggu...

fara said...

omggg hahaha ini sgt lawak. woahhh hari raya korban ? selepas korg balik from my hs ? woahhh haha ini sgt mendukacitakan.
tp itu la dinamakan nilai pengorbanan dan nilai persahabatan.
mereka semua ini laa yg bertungkus lumus nak menyelamatkan atos dan city :)

~aianna~ said...

waa kejadian berlaku dihadapan aparment i ye..nsib baik i xde..kalo x lehlaa nyibuk2 same..hiks!

ely said...

bli je kreta baru.. klu x nek je beskal. klu rosak bleh tunda sendri.. kan jimat tu!! badan pun sehat dan kuat. hahahaha