Tuesday, November 11, 2008

PUNGUT yang terhempap

Kisah keluarga moden yang nampak bahagia tapi sebenarnya tak kemana pun. Busuk didalam siapa nampak kan? Perumpamaan ada mengatakan...Kalau kentut itu busuk sape nak ngaku kan?

Juriah [mak lampu] @ mak pungut ...seorang yang sangat kaya. Kaya kerana peninggalan harta aruah suami yang menang lumba kuda enam belas kali berturut-turut.

Suaminya Jay Onn [ Adam ] telah berlaku sumbang dan dapat anak instant dari hubungan sulit itu. Anak tersebut dipanggil "PUNGUT' walaupun nama sebenarnya ialah Debby Leleh Gibson.

Pungut ok je masa aruah bapaknya hidup. Tapi siksa bermula bila bapaknya meninggal dunia. Juriah tidak suka kepada pungut kerana Pungut selalu mendapat perhatian lelaki muda yang disukainya.

berstatuskan janda sepi...Juriah terpaksa spedo anak-anak ikan untuk memuaskan nafsunya.

Gambar di atas...

" Mami Jue....maafkan Pungut...pungut janji x kacau anak ikan mami lagikkk" rayu Pungut.

Bisik Lambuk "Jangan percaya Mami...semalam dia ajak Lam join sekali" [ glam ke nama LAM tuh?]

"Pergi cuci BRA dalam baldi tuuuuuu" "PERGIIIIII !!! " "Jangan lupa letak clorox dan sidai sekali " marah Juriah.

oh ya! nak tau siapa lambuk? Anak betul Juriah ialah lambuk [ Lyn ] . Lambuk seorang gadis yang sangat kepam akibat perpeluhan yang berlebihan. Terpaksa mandi 5-7 hari sekali. Lihat gambar diatas. Lambuk dan Pungut lari bertempiaran kerana ibunya terkentut. Dah kentut senyum jerrr Juriah ...tanda PUAS. Sejak kebelakangan ini Juriah memang banyak angin dan senang nai angin.

PROTTTTTTTTT TETTT POT TETTT "Puas hati aku!!!" kata Juriah selepas kentut

"Larikkkkkk" jerit Pungut

"Mang aiiiii BUSUKKKKK !!! nak oksigennnnn" jerit Lambuk

Sebab kedua dia menghalau mereka dengan bau kentut ialah kerana anak ikannya nak datang menziarah membawa buah-buahan tempatan termasuk pisang kegemaran Juriah. Uhuk2

Yang lebih memeritkan, scandal2 Juriah juga ingin amik kesempatan dari PUNGUT . Sian PUNGUT kan?

Anak ikan Juriah paling nakal ialah Atoi [ azim] yang suka mengikis harta Jurian yang banyak itu. Disamping mengikis, Atoi ada skandal lain juga. Berkomplot dengan anak2 ikan lain untuk mengikis harta orang.

Berbeza dengan Senoi [ fendy ]. Walaupun telah bergelumang dosa, Senoi masih ingat kuasa Allah dan memberi harapan yang satu hari nanti, dia akan kembali ke pangkal jalan.

PUNGUT mencari tempat menenang perasaan. Oleh itu dia akan ke tepi sungai kelang memberi ikan kaloi makan nasi melukut. Pungut juga bertemu cinta di Kajang ketika memetik buah epal untuk Juriah buat apple pie.

Dapatkah hero misteri dari Kajang ini membahagiakan PUNGUT?
Nak dengar Juriah bersungut?
Nak experience macam mana Lambuk kena senggugut?
Nak tengok Atoi kemut?


Nantikan siarannya. You wait poreber k.

PS : selamat menduduki peperiksaan SPM kepada PUNGUT. Buat elok2...

3 mulut cakap2 belakang:

Adam Arjuna said...

macam nak mamposss aku punya dok gelak sorang2 baca...

siot ray...JAY ONN..(gabungan Miss Jay and jaafar onn ker..?? tak bley blah la wei....)

nasib aku kaya raya wpon ada anak instant cam Pungut..

dasat gak baka aku ada ada comei cam dia...hehe...

[r][a][y] eusouff said...

betul2
jay onn mmg nama gabungan

Pungut dh dua kali kena simbah asid sbb tu muka ok...sbb tiga kali sugeri...kekkekek

~SYAMELIA~ said...

mengong punya ray!!!
i tergelak sorg2 mcm org gils ok...
sebaik dkt umah, kalu dkt pfc, xtawla...
sampai sham tny napa, i suh dia baca sendiri...

nama semua xbley bla ok, pungut la, lambuk 2 mcm bubur, atoi la, senoi la... mcm nama org asli pun ada...

juriah 2 seday la characteristic dia...
u teruk taw...
merepexx tahap gaban!!!