Thursday, November 20, 2008

Big day @ RSK - Part 3


Dalam event ini, ianya terbahagi kepada dua. Part 1 ialah graduation ceremony dan Part 2 ialah school concert. Dalam part 1, mcm serius sikit lah kan....amik sijil etc.



Konsert dimulakan dengan nyanyian choir sikecil berumur 4 & 5 tahun.



Ini part yang ray tak suka nak tulis.

Pertandingan pakaian beragam tahun 70an yang menggembirakan penonton tidak seperti yang disangkakan.

Salah seorang dari peserta telah di 'BOO" oleh penonton. Imagine, seorang kanak-kanak yang sangat la excited menyertai pertandingan...terus terdiam dan mengalami trauma.


Adik Izzati yg bernombor 6 di BOO oleh penonton


Sebaik sahaja tamat konsert, Ibubapa kepada si kecil berkenaan terus pulang. Tak sempat ray nak berjumpa dengan mereka.

Keputusan pertandingan terletak di tangan penonton melalui tepukan dan sorakan mereka. Apabila emcee menyebut dan membawa si kecil ke depan.....penonton terus BOOOOO!!!




Mana agaknya... letaknya akal Ibubapa yang datang? Mengejek si kecil yang hanya berusia 6 tahun.

She was reported to be very quite when my sister called her parents after the event. Poor Izzati !




Dan ini wajanhnya dibelakang pentas sejam sebelum di BOO oleh penonton.



Hari ini sepatutnya hari yang menggembirakan bagi si kecil. Seriously they worked hard for it. Dah berlatih 3 bulan lamanya.



Atas sebab itu kami menyediakan persembahan yang santai [tak skema]. We let the children show their true self bila berada diatas pentas. Sebagai tambahan, we add up theme yang related to Parents so that dorang x berasa bosan. Kita nak tonjolkan kepada Ibubapa apa yang anak mereka boleh buat...sesuatu yang berbeza dari apa yang mereka lihat di rumah.


Ini antara part yang ramai suka. Nabiha memegang watak Cikgu Juli. Ianya menceritakan pengalaman seorang kanak-kanak yang bernama Ringo Star [ Putera Danial ] di hari pertama dia bersekolah. Tetapi Ringo tidak mahu ke sekolah kerana takut.




Cikgu Juli kemudiannya menunjukkan yang sekolah sangat menyeronokkan. Boleh menyanyi dan macam-macam lagi. Pada masa tu la...mereka menari bersama-sama. Lagu Obalady Obalada nyanyian kumpulan The Beattles sekitar tahun 7oan.



Ini pulak slot 'melodrama'. Kanak-kanak ini menari berdasarkan lima lagu 70an yang dipilih. Antaranya, lagu "Seiring dan Sejalan" nyanyian datuk Syarifah Aini dan Broery.

Menggeletek penonton tengok aksi dorang menari.

Our VIPs praised RSK for being different than others. Thank GOD someone notice that!
Muhahhahahaha!

At the end it's all GOOD. The most important thing is all the kids are happy except for one child by the name of Izzati.

9 mulut cakap2 belakang:

edzlin007 said...

hi abg ray. saya dah ikuti baca big day@RSK ni dr part 1. mmg tak patut betul drg tu boo. dah besar2 pun takleh pikir lagi ke. sedih dan marah ku baca.

sorry, ter emo lak sini.

Anonymous said...

kesian nya bdak tu..
patotnya kita sebagai org yg lebih dewasa kena bagi semangat pada yang kecil kan.. tak mustahil laa kalau lepas nie bdak yg kena BOO tu taknak naik stage lagi or buat persembahan.

i'm not trying to be rude here.
but as an adults or to be exact as PARENTS they should know how the children feel right. tak baik BOO anak org lain. cuba org lain BOO kat anak diorg.

manusia manusia.

- Lina RD

[r][a][y] eusouff said...

edzlin...
thnks for dropping by

Lina...
yup...kena batang hidung baru tau nak diam


tu la...
boo budak 6 tahun
and they call themselves parents!!

an embaressment for adults

sara said...

jgn kata budak 6 tahun
sy sendiri akan terasa giler kalau kena boo

moris said...

i was so frustrated by the action of the parents

poor lil izzati..

let us boo to the parents..BOOOOOO!!!

~SYAMELIA~ said...

poor lil izzati...

i know what's the parents' motive of booing, simply coz dorg nak 'upkan' ranking anak dorg...

aiyooo... mentang2lah ramai yg datang, dorg ingt dorg bawak sekampung masuk wisma negeri 2, sedap2 nak boo org ker...

pls la...

i hope she'll get better soon cz it has effected her self esteem tremendously...

-enuff said-

Anonymous said...

and i think we should be proud of izzati kan cause she have the courage to participate and go up on stage..

not everyone can do that.
yerla kate org, budak2 punya semangat lain kan..

- Lina RD

Ajami Hashim said...

sedihhh!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

emo betul sy baca entri ni..mana letaknya kepala otak parents yg boo si kecik izzati tu? boleh jatuh self esteem budak tu lah..yg mana self esteem sgt penting utk pembangunan kendiri seorg manusia..


anak sy juga sebaya izzati..kalaulah anak sy yg kena mahunya sy yg naik atas pentas!