Friday, October 17, 2008

Yey! Good News & Jalan2 Raya

I will start my post this time with good news. After all the hard work, Yoyooh -the new media for Malaysian Youth community that we built, jumlah pengunjungnya naik mendadak.

Yoyooh menerima 6582 pelawat pada 29 September – 5 Oktober 2008 berbanding 1317 pelawat pada 22 - 28 September 2008. Pada 6 – 12 Oktober 2008, pengunjung yang dicatatkan adalah seramai 11423 pelawat.

Not bad kan? Alhamdulillah.

Few things yg menyumbang kpd peningkatan ini ialah promosi melalui blog, pertandingan pengalaman raya dan dari segi isi kandungan yoyooh yang menarik.

Nak join pertandingan tu....>>>KLIK DISINI




Dari feedback yang diterima, ramai yang mengatakan bahan yg disediakan original, menarik, santai dan berani. Makin ramai yang drop comments, menyumbangkan bahan dan mempromosi yoyooh di blog masing-masing.


Yang paling latest, ada ruang khas columnist dimana penulis jemputan menulis secara mingguan di yoyooh. Yoyooh juga mendapat kerjasama yg baik dari KRU Studios, Tayangan Unggul, Suria Records, beberapa kelab peminat artis bagi kami mendapatkan berita hiburan yang exclusive. Kami juga akan mendapatkan kerjasama dengan syarikat2 yg lain dimasa akan datang.


Kami akan menambah feature terbaru, Insyaallah Disember ini. Antaranya, email facility ...@yoyooh.com khas untuk pengunjung yoyooh, ruang personaliti yoyooh dan TOP 10 artis Malaysia paling hawt pilihan pengunjung Yoyooh.

Comments and ideas are most welcome, so just email to ray@yoyooh.com

Last week, ray berkesempatan beraya bersama-sama kawan2 sekitar kawasan Shah Lampoo dan kawasan2 yg sewaktu dengannya.

It was pure fun. We started at Lyn's place in Kg Sg Kandis around 11am - one hour late. Sorry la yg datang awal tu sbb ray terover slept.



Fairy tooth mother melarang adek-adek makan makanan bergula


Dah jadi tradisi untuk start kat Sg Kandis. Sebab disinilah perayaan pertama DFC diadakan. Yang istimewanya ialah Rendang Kerang Buih hidangan tuan rumah. Di kopek dengan tangan u ols...hahhahaha.




After that we off to Istana Larangan Shah Lampu iaitu kediaman rasmi Syamelia Contessa Siliconne. Why Ray panggil istana larangan? Sebab bukan calang-calang orang kalo nak masuk istana ni. Kalau tak dijemput and datang jugak, pasti akan muntah "hair ball" nanti. So jangan main-main ha.

Tuan rumah warned ray. "I don't cook! you guys will do all the cooking!" kata Amy. First I don't quite get it. Bila sampai barulah semuanya make sense.

And she also warned NOT to go anywhere near her cats....
see..! so many larangan kan? As guest kena la obey kan?



And this is what she meant. We have to cook ! Steamboat u ols. The last time I had one of these was last year masa buka puasa...not a very good experience for me. Our drinks arrived after an hour menunggu.
Amy menunjukkan skill stim boatnya di hadapan suami



Very the kenyang. After makan, ray pergi layan anak ikan kat dalam aquarium di ruang tamu istana larangan ini.

We were introduced by the host, an electrical chair. Jangan main2 u ols. Istana ini ada tempat jatuh hukum...hahaha.

No lah... it's actually a blood circulation treatment. Bagi melancarkan perjalanan darah. Dapat gak trial test from tuan rumah.

As usual...we lepak and take pictures.


Who else amik gambar kan? mesti la megat kan.

Bila Megat nak masuk dalam gambar pulak of course la Ray yg jadi jurugambarnya. Not badkan?

Korang ingat tak iklan silky girl yg jurugambar perempuan tu sampai panjat tangga...

yup...we have to panjat kerusi in order to shoot this .

mak lampoo and her istana

Lepas istana , we off to rumah Nad rainbow. OMG! on the way pergi kat Plaza Tol batu 3...hujan lebat gil...traffic and to be honest...kinda scared me lahhh...It's like driving with my eyes close.

Bila sampai rumah Nad, masih hujan and...punyalah ramai orang. Sebab hujan and ramai...rasa-rasa ray kita orang tak bergambar pun. Ray makan laksa....the best laksa i ever had!

Kat umah Fara Diba

Dari rumah Nad, ke rumah Fara Diba @ USJ. No electricity at her house. So beraya dalam gelap u ols. Aunty menghidangkan her famous mee hoon goreng yg sedap sangattt. Walaupun kenyang gils...ray mesti makan sbb sedap ooo.

Masa tu dah pukul 6 lebih and we rushed to Lilo's place in Ampang. Amy & Farah x join. Tah macam mana two cars sesat for almost an hour and ended up at Pandan Indah. Dah la heavy traffic, masa tu la nak buang air etc.

Bagi mengelakkan sesat yang melampau, we call Lilo to rescue us.

Lilo came with her motocycle to our rescue. Akibat tekanan melampau, instead of thanking her...the guys buat lawak psal Lilo naik moto. Bak kata Azim, macam program "Bersamamu" - kisah ibu tunggal dari view pemandu mengekori Lilo ke rumahnya. Dorang siap nyanyi lagu lagi...hampehhh kan?

Sabar je la ya Lilo.


Sebab terlalu penat, sampai je we took the time to relax...nak hilangkan tekanan. Kalau tradisinya bermula di Sg Kandis, ianya akan berakhir di Ampang. Walaupun kepenatan, we had fun...

Syoookkknya raya!!!!!


Sebelum balik, ada drama dalam kereta. Ibu tunggal kena harres dengan crew Bersamamu..kakakakkaka.

On the way balik, I had an accident. A car langgar my car from the back at Federal Highway. Kereta brother yg langgar kereta ray tu..quite teruk and my car minor je...lari sikit bump kat belakang tu. We settled the matter on the spot as he agreed to pay for all the damages.

And ...received a call from AC and Ryzal utk lepak kat Pak Li. AC nak sangat join kita berjalan raya but unfortunately, dia terpaksa temankan Dafi ke Bera for parlimen bera nya open house. Sebab AC kempunan nak beraya ngn ktorg so, we agreed utk beraya ngn AC kat Pak Li.


We ended up lepak sampai 4 pagi bercerita pasal crew life, wanita bertopi, hantu, perubatan cara islam, buatan orang and saka.

THE END

4 mulut cakap2 belakang:

fara said...

hahahaha tak sngka u ols lepak lg kat pak li. msty seronok kan?
heheh

ya allah. kesian plak lilo kena kacau ngn korg. tp xleh bygkan lilo bwk motor!! tak pnah nmpk ! hahahaha :D

[r][a][y] eusouff said...

tak semua yg lepak...

ermm..ray, azim, fendy, adam, megat , ryzal & Ac jew.

a'ah kesian kat lilo tapi kelakar gil ok

but we need a good laugh...sbb tension jalan jam and sesat

at one point...ray rasa nak terus balik Shah Alam dah sebab fed up

Farazila said...

tolong lah...hafal jalan ke rumah lilo......

sedey taw.....

siottttttttttttt r korang kannn..gelak kan lilooooooo......

len kali gi sendri.....xde masa nk amek korang agy......

jumpa lilo..minta maaf sekali agyyy....

:P

[r][a][y] eusouff said...

dah hafal pastu Datuk bandar tukar jalan tu jadi straight pulak....


nanti ray inform crew bersamamu yg laen ek?

hahhaha