Sunday, October 26, 2008

Fiesta Aidilfitri Dafi FC- Part 1


It was a huge success with more than 100 people turn up for Fiesta Aidilfitri for DFC last night. Malam tadi ray bawak few of my friends to the event. One in particular is Moris. And he is not a fan of Dafi.

Moris is a friend yang ray kenali lebih kurang sepuluh tahun lamanya. Yup ! an airline friend of mine. [he don't like it when I refer him as an airline friend]

Moris ni tau la apa yg ray up to for the past one year. My involvement is no secret to my friends. But most of my friends don't quite get it...

Why am I so passionate towards DFC thingy?

What do you actually get from all this?

Where can I find all the time?

Some even say, I am wasting my time.

The only way to answer all this questions is by letting them experience everything.




And last nite Moris experienced the whole thing. Yes! you can experience everything in just one night.

He even wanted to join more programmes in the future. According to him Dafi is very friendly, down to earth and an easy going celebrity. The main reason for him to join DFC is because of the beautiful people in it.

Moris yang ray kenali ialah orang yang kuat mengkritik dan judgemental at times. So to get compliments like that...shocked me!



Gambar diatas ialah gambar keluarga DFC yang semakin membesar dan gambar ini diambil oleh Moris.

Atas perkenan Vids, Moris joined us earlier. Around 3pm untuk buat persiapan. He clicked instantly.

He even appointed as "Pak Abu" yang ditugaskan mencucuk bunga manggar. LOL. [self appointed]



Azim emcee yang berdebar-debar tak henggat. SERAM katanya. Amy yang STONE sbb pressure ngn speechnya. Gelagat Adam mengusik Amy masa dia rehearse baca text ucapan. Keriuhan suara fendy dan Lyn yang terjerit-jerit.


Sukar nak digambarkan dengan kata-kata.

Apa yang paparkan kat blog ni agak lain sikit. Don't expect full coverage as others will do it.

I will rojak the whole thing sampai korang pening kepala...LOL



Kak Nani sibuk bebeno mcm nak sambut menantu u ols...LOL


Keberangkatan tiba, YM [Yang Meletup] Queenie Rahayu de la Renta 11. Sibuk bebeno si ayu ni...masa kat red karpet...masih lagi on the fon...amik order show...kekkekeke

Bayangan lakunan setelah dimasukkan dialog "18 hb artis I available...tapi masalahnya I tak available...camner tu?' kata Ayu.



Barisan penyambut VIP, menyambut Datuk Seri Ismail Sabri @ papa Dafi. Orangnya kelihatan serius...

Ray perhatikan semasa show dan masa games Dafinites, Datuk ketawa tak berhenti-henti ketawa. Siapa kata Datuk serius? He is as friendly as Dafi jugak. Cuma dah nature kita tetap rasa seram ngn VIP kan?

Lepas habis, Dafi rushed home sbb as he got to wake up as early as 6.30am. Dafi was offerred utk belakun satu lagi commercial.

Kalau nak tahu..huhuhu kena la TUNGGGGU je la kat TV tu.

Lepas Dafi balik, most of us lepak kat luar dan terus berembun.

4 mulut cakap2 belakang:

Anonymous said...

best bangatttt
dfc mmg meletup bila buat event

Dyla said...

Ray !

bagilah info sikit pasal event birthday dafi this disember

getah76 said...

kakNani mmg mcm nak sambut menantu kan? kekeke...

* a ahh... gugup jer nak bertegur sapa ngan VIP! gigil kapla lutut wehh... walhal, depa sporting siot~

mmg seronots........

[r][a][y] eusouff said...

kannnn?

coolness vip2