Thursday, August 28, 2008

RSK MERDEKA WALK !

The idea mudah saja. Berarak sekitar taman perumahan sekitar tadika. Menerapkan semangat cintakan negara tanpa rasa malu...so si kecil akan berarak, sambil menyanyi lagu "Tanggal 31".


Seawal jam 8.30 pagi, si kecil dah bersiap sedia di kawasan tadika untuk memulakan perarakan solo bersejarah - for the very first time. Tahun-tahun sebelum ini, sambutan hanya di kawasan tadika sahaja.


Seramai 90 si kecil dan 8 orang kakitangan tadika terlibat.


Lalu dikawasan deretan kedai sambil diperhatikan oleh penduduk sekitar


Tak pernah dibuat orang kan?


Merdeka walk ini hanya mengambil masa 20 minit sahaja. Yang pasti, all of them have fun and something for them to talk about to their parents.

Hari sebelumnya si kecil yang berumur 6 tahun yg akan menamatkan persekolahan tadika mereka ada sesi bergambar. [Photo shoot]

play time


Gambar-gambar ini akan digunakan semasa majlis "GRADUATION DAY" mereka pada bulan November ini. Ianya akan dimasukkan dalam satu slot VT atau tayangan slides sebelum mereka menerima sijil.

macam iklan ribena pulak


Ia menceritakan pengalaman si kecil dari mula datang ke sekolah dan sehingga habis waktu persekolahan. Pengalaman setiap si kecil di tadika dalam tempoh 3 jam mereka berada di bersekolah. Setiap si kecil, diambil gambarnya untuk menceritakan pengalaman mereka ini.


menunggu transport untuk pulang

Gambar yang diambil juga akan digunakan untuk tujuan pengiklanan tadika di laman web, risalah dan banner untuk pendaftaran 2009.


Setiap si kecil juga mengambil gambar dengan baju graduate mereka untuk simpanan Ibubapa dan akan turut dimuatkan didalam sijil persekolahan mereka.Picture kredit to :Megat

2 mulut cakap2 belakang:

~SYAMELIA~ said...

omg! bestnya tgk the 'merdeka parade' of rsk...
mmg lum penah dibuat org...
very the 'dare 2 b different' kannn...
sebaik jauh, kalu dkt dah lama i enterprame gaks... hehehheh...

btw, nice pics la megat! seriously...

Anonymous said...

Comel betul budak2 tadika u ray
sehat2

jarang ada blog cerita psal budak2