Sunday, August 31, 2008

Kota Keriangan... katanya - Part 1


Bagi untuk meriangkan diri, I have decided to climb Genting Highlands for Merdeka. Kebetulan Dafi & KRU team are there sbb dorang involved dgn Aznil nya showcase and Konsert Ambang Merdeka.


Setelah sibuk tunggang langgang satu minggu, a break is what I need. Ajak yang lain-lain tapi masing-masing ada agenda dorang sendiri...so hanya kami bertiga jer yang pergi. Aiman will be the driver, Megat will be the PA.
[ Can't remember when was the last time ray duduk kat belakang dalam kereta sendiri ]
Tak ingat tu bermakna it was a longgggg longgg time ago.
Thanks to Aiman for driving us all the way there. And not to forget Rajan for making the room booking arrangement for us.



buat-buat sebuk

Sampai saje terus ke Times Square Indoor Park and look for AC. Masa tu AC, Ayu & Ryzal tengah busy so tak nak ler kacau so lepak je la kat belakang stage with Dafi.

Sebenarnya ini ialah event or a very special day for Aznil. Showcase Aznil sempena album barunya and Dafi akan buat appearance.


Yoyooh je Ryzal tu kan? pelakun lah katakan...hahaha


We talked, take few pictures while waiting sambil Dafi having his quick lunch. Mc Donalds and as usual Milo ice. Megat snanpped la few pictures pelbagai aksi kami di belakang pentas.

Cantik pulak cermin kat back stage tu. Banyak beno lampu...keliling cermin u ols. Kalau mak lampu ada...aiyoo confirm 10 gambar dia kat sini. Hahahaha!!



Dah macam rappers pulak den tgk ajieb ni ha


Lepas tu, kami keluar duduk sebelah stage utk tgk Aznil perform. Ajieb from Murai pun adoooo. Masa tu Aznil signing session, balik ke belakang pentas. Aznil datang dengan jurukamera Murai yang bernama Najib. Jumpa Kak Nani & family yg tgh gigih main boling after that. Lepas jumpa Kak Nani, kami pergi makan. Lepas makan...check in and lepak kat bilik.


dinner buffer menyontet style


Ayu told us that Media are invited to have dinner at 7pm. So...makan lagi ! Buffet dinner dengan selection makanan dari seluruh dunia...Wah Gituuuu!!



Masa makan ni macam-macam perkara lucu berlaku. Ayu dengan rasminya, atas persetujuan ray sendiri mengiktiraf perkataan "Menyontet" yang terkeluar dari mulut Ajieb tanpa disengajakan. Menyontet membawa maksud pelbagai dan sesuai digunakan dalam keadaan tertentu. Wah ! Makan sambil menyontet....Hahahhaha!!!


Mendengar murai batu berkata-kata

Ayu yg AYU, pengasas term "Menyontet"


Lama jugak lepak & makan, sambil menunggu kami dihandover ke pihak Genting untuk membawa Media ke tapak Konsert Ambang Merdeka.

Dafi dan staff KRU balik ke bilik dan akan ke tapak konsert slightly later. Megat...ajieb...najib...aiman dan ray diiring oleh pihak Genting ke tapak pesta bersama media lain. Kami dibawa ke sebuah khemah khas untuk media bagi menyaksikan konsert tersebut. Masa tu hujan dan nasib baik lah ada khemah tempat berlindung.


Pihak Genting tenyata amat bersedia kerana setiap pengunjung diberikan baju hujan bagi memastikan pengunjung tak basah kuyup.


Then, kak nani and her daughter come and join us kat khemah. Berdasarkan jadual yang diberikan kepada pihak media, Dafi akan muncul hanya selepas 12 tgh malam.


Tibanya detik 12 malam, kami berdiri menyanyikan lagu Negaraku dan melihat percikan bunga api.

Selamat Hari merdeka dan Selamat menyambut bulan ramadhan u ols.

While at the same time... in USJ Subang Jaya, the others are planning a surprise party for Faradiba. It's her 17th Birthday. Happy Birthday Fara.....!!! Read all about it Click Here


bersambung...

Untuk Dafinites, ray akan buat laporan dan interview khas di laman web rasmi DFC dalam minggu ini. Jangan lupa layari ok.

8 mulut cakap2 belakang:

Farazila said...

best nye....
coz smbut merdeka kat genting...
ade bunga api x?

[r][a][y] eusouff said...

ada lilo.....dikeliling tu ada fireworks...last quite lama gak.

It was fun sbb dpat VIP treatment from Genting punya people.

Thanks to Ayu!

Lina said...

yeah Ray!
you need a break..
Lina pun penat tgk Ray busy memanjang..

wahh dpt layanan VIP ker? hehe..
bestnya.. eehe..

fara said...

aiyoo ray, gmba 1st and 2nd lawa gle okay. cermin die pon best.
haahaha wartwan la katakan. duduk pon ngn bestfren you (ajieb).
hahah! best best best!
glad dat u had fun!

[r][a][y] eusouff said...

yup Lina...
genting representatives mmg first class dalam melayan kami

rasa segan pun ado

wartawan baru la... fara, kena la banyak belajar ngn bentara guru. Megat pulak ngn jurukamera Murai...najib namanya...

satu exposure yg bagus utk yoyooh.

my first time la celebrate merdeka kat Genting mesti la excited gils

Lina said...

Ray wartawan baru?
tak mcm baru jer.. ehehe..
mcm dah berpengalaman.. :p
aper2 pon.. GOOD LUCK RAY!

aper2 pun.. kita kena tetap belajar benda baru kan? yeah.. satu exposure yg bagus utk Yoyooh!

Hidup Tenuk Nila! :p
rinduuu kat Tenuk Nila.. :p
betul kan namanya Tenuk Nila?

Anonymous said...

ray wartawan ke?

Anonymous said...

huhu.... bertuah si aiman, xpepasal leh numpang semangkuk aurau aura glamour kewartawanan!

hehehe.....


[getah]