Sunday, August 24, 2008

Birthday, Wall-E & Communication Error


Azim & Fendy yg suka "angkat orang"


THE BIRTHDAY


Petang semalam, ray & megat off to sebuah restoren yang diberi nama "Dapur Mek". Ya, bukan salah eja ya...."Mek" bukan "Mak".
[Tetiba teringat nak tukar nama mak lampu ke ke mek lampu pulak]


Ok, kita tinggalkan Mek tu seketika dan back to reality. Di "Dapur Mek" inilah berlangsungnya birthday party for 5 years old Hani. Sampai jam 2.15 petang sebab tersekat dalam traffic kat depan Hospital Tawakkal. So, ray tawakal je la....


Juadah ala-ala Hi-Tea

Dalam kereta, Dafi call and told me that he's attending Dekna's wedding and ask for Ros punya fon no to call her daughter Hani to wish her Happy Birthday. Sampai je, adam, fendy & azim dah sampai dan sedang menerjah buffet table.

Pakar makan suap Adam

Lepas bersalaman, ray join sekali terjah. Masa terjah tu kena perli ngn Fendy for not wishing him Happy Birthday. Ceh!

Fendy.....luv u very much and sorry la sbb tak sempat nak wish Fendy. I'll make it up nanti k. Hehhehe...in Genting !!


lilo & tshirt toiletnya - kempen toilet


letupan kejutan oleh Fendy, Adam, Ray & Azim





Lilo pun drop by after that. Pelik jugak birthday party ni sbb takde budak2 tapi soon after that I understand x perlu budak2 semua kerana ada beberapa orang dewasa yang berperangai kebudak-budakan kat situ. LOL. Seriously, it's fun to watch them melayan hani dan anak-anak Ros yang lain. The key is bring them to any event and they will be able to adapt very well.


Runaway Birthday Girl

Sayang u can dance - Hiburan oleh badut Fendy



It's all over



Picture credit : Megat

WALL-E


Left around 4.45pm dan Ros tapau makanan for us. Ray & megat proceed to Summit to watch WALL-E. The only reason SUMMIT is our choice is because confirm tak ramai dan boleh dapat tiket and good seats. True enough, right on time....sampai saja terus beli tiket and masuk pawagam.


About WALL-E ni, sebuah filem yang mesti ditonton. Kalau korang tonton and tak suka maknanya something is wrong lah korang. Enjoy giler tengok cerita ni. Pure entertaiment suitable for all ages.

Habis movie, on my way to the toilet....for nature call...... fon berbunyi. It's Dafi.

THE COMMUNICATION ERROR

"Lokasi?" tanya Dafi

"Errr...in USJ" I replied

"Lorr...ko tak datang ker?" Dafi tanya lagik

"Datang mana pulak ni?" dengan blurnya ray menjawab

"Cyberjaya lerrr" jawab dafi

"Erkkkkkkk!!! bukan ke esok ke???" ray terkejut

"Malam ni laaaa" jawab Dafi

"Ehhhhh! ko sms aritu kata Ahad la" ray menyampuk

"Ya ke? sorry sorry ...Hahhahahha" Dafi ketawa

"Aiyoooooo" ray mencarut

"ok lah aku nak on dah ni...my turn is next...Chowww" kata2 terakhir Dafi.

Telephone conversation ended.

Melepas satu scoop hiburan utk yoyooh.

Lepas je, abis teringat ray pada posting yg telah ray buat kat DFC pasal benda ni. Terus call Fara & Lilo to fix it up.

Tuan-tuan & puan-puan, it's a communication error...i should have check info given with Dafi's manager AC like I normally do. Tah kenapa kali ni....ray tak check and confirm pulak.

Dafi....aku nak Oren juice gelas besar satu bila jumpa ko kat Genting nanti.

On the bright side , malam ni...boleh rehat secukupnya.

2 mulut cakap2 belakang:

Lina said...

byknya event in one day..
kan best kalau Ray boleh gi tgk Dafi.. rindu kat Dafi..

haha.. tersekat dalam traffic kat depan Hospital Tawakkal? then tawakkal jer laa? coincidence sgt kan? :p

~SYAMELIA~ said...

mek lampu?
hampeh punya ray...

u guys seemed 2 have lots of fun...
bestnya...