Monday, June 9, 2008

Realiti : MUDA de Pangkor - Part 1

Bila 37 orang peserta program dan diantaranya tidak mengenali antara satu sama lain bersua muka, berkongsi bilik dalam erti kata lain bercuti bersama...berlakulah satu masaalah.Gambar yang tersiar di Murai.com.my

Bagaimana hendak mengubah semua ini bergantung kepada isi kandungan program agar objektif merapatkan peserta dan menjadikan ianya satu percutian yg menyeronokan tercapai.


So, langkah pertama yang telah dilakukan ialah membahagikan peserta kepada empat kumpulan. Diadakan aktiviti "ice breaking" bertujuan untuk memecahkan suasana "okwardness" dikalangan peserta program. Namun ianya masih tidak cukup. Penganjur [di kalangan VID] kemudiannya berbincang semula agar objektif kami tercapai.

Tetamu VIP, selain daripada Dafi [DafiFC] terdiri daripada AC & Rizal [KRU] dan Ajeib [Murai]. Yang uniknya ialah kesanggupan tetamu VIP ini yang turun padang membantu penganjur memeriahkan suasana.Dari post mortem, rata-rata peserta memberi pujian kepada tetamu khas ini for being very helpful, supportive and being friendly. Pujian harus ray berikan kepada AC [KRU] yang langsung x draw lines among us. Ray x kenal ramai pengurus artis...ada la a few. Tapi AC nih memang one of the kind. Very low profile guy dan tidak dikenali sangat dikalangan public. Tapi sangat dihormati among people didalam music industry. To work with him sangat menyeronokkan.The most important is "the trust" dan kebebasan penuh yang telah AC berikan kepada pihak penganjur.

Diakhir sesi ice breaking ni, ada la nampak sedikit perubahan. Masih lagi ada segelintir yang kurang selesa. Perkara ini diambil perhatian agar dapat melakukan sesuatu pada aktiviti yang akan datang...

For more CLICK HERE Laporan penuh aktiviti ice breaking yang [r][a][y] sendiri tulis untuk Dafi FC.

4 mulut cakap2 belakang:

Farazila said...

alhamdulillah...
segala masalah dalaman dapat diatasi setelah perbincangan dibuat...
penganjur mmg alert dgn apa yg berlaku kan...
wahhh gitu...

Anonymous said...

yup....
ajk tak pentingkan diri sendiri
memang pro la semua ni

tabik la

fara said...

yeahh alhamdullilah
gmba kat murai tu chuantekk
alhamdulilah after ice breaking nmpk ade prbezaan.
and then hari kedua ketiga trussss best!

Nad Eusoff said...

wah cambest jeh...