Saturday, May 24, 2008

Tetamu Dari DFC

Open House? Not really. Initially, we need to discuss on MuDa de Pangkor. So many things to do, so little time.

So ajak ler serombongan VID ke rumah. last minute thing. Jemput sape2 yang sempat saje.
Meeting...katanya.

I have never invited that "many people' to my home. Not that I don't want to, but there are two things comes in my mind whenever ajak org ke rumah.

One, jauh bangattt...ada ke nak datang? and then, my home is too small. Masuk jer lapan orang dah penuh ruang tamu. Hahhahaha! It not really jauh...about 10-15 minutes from Shah Alam. Yang buat jauh ialah the journey dalam perjalanan ke rumah. Pokok kelapa sawit kri dan kanan. But I always have the impression from my friends that it is so like "balik kampung kinda feeling".



Disebabkan nak buat meeting, my house mate Megat decided to cook. Masak apa ya? masak ayam kari katanya...Masak simple-simple jer...add on sayur campur sikit. Air teh bunga and ice cream for dessert. So basically...benda2 yang ada je la...kalau plan tu lain lar cerita kan.

Ray amik gambar di atas ni. Act "very happy" I've shouted. Nampak macam gelak betul-betuk kan...having fun eating and enjoying food and stuff but....

Semua ini lakunan semata-mata. Look at Amy. This how she looks when she trying to fake it. And not to forget Azim, look mcm natural but if you look closely...he's faking it? Why? He never smile like that in real life. Fendy seperti biasa bila part faking akan terlebey sudah!

"Cantik kan gambar kalau amik kat umah ray !" kata Fendy.

"It's because of the lighting and the calour of the wall" tambah Megat.



Inilah rupanya Sayur campur megat yang paling laris. Habis ya....Kecuali sup bunjut nya [sila cari dalam gambar diatas] rahsia masakan megat katanya. Tah sape tah yang duk ceduk bunjut tu sekali and hidangkan. You know who you are.

Azim dilihat tambah buat kali ke dua. Amy juga menyelongkar kuali mencari drumstick. Dada-dada, kepak-kepak ...amy tak makan.

Hal maklampu makan drumstick saje dah diketahui umum masa pergi pangkor minggu lepas. Muka masam bila drumstick takde. Oleh itu, sebahagian daripada teknik mengampu Megat, dengan gigihnya..Megat membeli seekor ayam dan reserve drumstick utk presiden DFC kesayangannya.


Dessert ice cream. satu tub sorang. Cukup-cukup jer. Amy ada bawak desert lain. Dessert tu kami makan masa meeting. Dessert apa. Bio ler Amy terangkan dalam blog dier nanti. ahaks.

Amy juga sempat posing tak henggat satu rumah. Nak tengok gambar terlampau mak lampu masuk ler blog dier tu. Tengah-tengah meeting sempat mengular dan ditariknya bersama Megat untuk kepentingan peribadi...hahhaha. Dalam lawatan engku syamelia ni, sempat memerli Ray & megat pasal fon rumah kita org yang berbunyik "Telefon anda sedang dipotong sementara...sila hubungi......XXXXXX"
dan ketiadaan can opener di rumah kami.

Ammpunnn..segala kekurangan amat dikesali.




Gigih kan? Mengupdate apa2 yang patut masa meeting. Kerana tugas kann? Masa ni la Megat menghidangkan dessert yang dibawa oleh mak lampu. Earlier on, Megat tertongeng-tongeng membuka tin dessert lampu sebab ketiadaan can opener.



Lilo sort of datang lambat. So ditemankan makan oleh Megat [ex bf] ahaks ! Yang lain dah makan and sedang chit chat kat ruang utama. Kerusi ada disediakan. Tapi dah dasar orang kampung Megat & lilo makan kat bawah lantai jewr.



Sila maklum, ini bukan duit dorang. Duit yg kami collect for DFC trip nih. Ini bukan rancangan taxi tunai or rumah tunai atau rancangan2 yang seumpama dengannya.

Tiada duit yang hilang sepanjang pengambaran ini berlaku. Duit tersebut dikira semula oleh Lilo and Lyn mengunakan mesin air liur mereka.

The meeting went well. Biasanya lebih selesa meeting kat rumah compare to kat kedai makan macam selalunya. Penat gak...bukan sebab ray memasak or mengemas tp sebab bergurau tak henggat ngn azim n fendy.

Pukul 12 dorang chow...The guys kena hantar Lyn sbb dengar2 ada lembaga berkeliaran kat sekitar umah Lyn so someone have to escort her balik. Hantu yang berkeliaran kat umah Lyn tu amat digeruni oleh Lyn yang gemar balik lewat.

They thank megat for a wonderful dinner. Nobody thank me. Kena perli lagi ada. Hampeh!

8 mulut cakap2 belakang:

Farazila said...

makan tyme...

sorry lambat, coz dapat taw pon lambat kan..hahahaha...

erm...pandai gak la org bujang masak..klu chef kat pangkor xde, xperlu la risau coz chef megat ade..versatile gitu..

byk duit kan..beribu2 lemon..hurm nikmat dapat bau duit RM50..
klu la bantal lilo isi dia duit byk mcm tu..aishh..harus ku peluk2...

Lina said...

wahh bestnya..
ahaks..

megat masak? hehe.
mesti sedap kan?
ray tak buat kuih tart ke?

wahh, byknya duit..
satu tanggungjawab yang berat kan kalau pegang duit2 byk? kalau lina, tak berani..

~SYAMELIA~ said...

nak buat confession skt...
I la org yg bertanggungjawab meletakkan sup bunjut itew masa menyenduk sayur ke dalam mangkuk...

ceduk punya ceduk, terjumpa la sup bunjut...
abis secret recipe megat...
bukan apa ceduk benda 2, saja nk proove yg megat ni masak betul2, bukan main cincai boncai je...
bahan perisa tiruan, menatang instant, is a complete no no to him...
kan...

btw, i'd like to thank both us u, as in RAY n megat 4 the invitation...
honestly, i really felt appreciated..
u guys were so hospitable (bukan sepital ok)...
tima kasih daun strawberry, nesy tyme jemputla lg...

fara said...

wahh mmg sronok korg.
laen kali fara nak megat masak utk fara sorggggg sahaja :D

wah chuanntekk sgt pose ngn duit2 tu
ala ala jutawan la kn. hehe :P

Lyn Yusoff said...

mmg sedap gils.
terharu bila megat n ray menjemput we oll dtg umah for meeting..
thx a lots & really appreciated. best bangat..
kak amy mmg ayik M***H je ngn megat. hilang memanjang. tul kata ray. mengambil pics untuk kepentingan sendiri..

lepak2 gak.. meeting pun kena jln gak beb..

ray..
mmg lah lyn balik lewat klu meeting ngn korang. takut lah kan. klu pengsan nnti spe nak jwab. i ni dah lah lemah semangat.
thx to azim, fendy & amy coz escot me balik...

[r][a][y] eusouff said...

hahhahaha

lilo, lambat diterima kerana duk jauh

lina, kueh tart ray buat masa raya jer

amy, yur most welcome....

lyn, naseb baik ler ada escort kan?

harap2 x serik nak meeting kat sini lagi. seronok gak ada org dtg kecohkan bkt subang

[r][a][y] eusouff said...

Farah...

Megat masak itik panggang utk hang

fara said...

itik panggang?
hahaha nk ayam gakkkk

yeahhhh nk g rumah ray,
fara xpnah pg rumah ray nih!
dgr gossip rumah ray ni lawa sungguh. mmg cntek.